Pink Floyd Tribute in Manifesto Hoorn

ingevoerd op 8-11-2009

Manifesto Hoorn gaat op 14 november 2009 terug in de tijd met een tribute van PINK FLOYD. De Pink Floyd coverband The Steel Breeze is opgericht in 2004 en heeft sinds het debuut in 2005 naam gemaakt binnen de Nederlandse Floyd scene. De band behoort tot de top van Pink Floyd coverbands.

Concerten worden druk bezocht en reacties zijn erg positief. The Steel Breeze richt zich vooral op de muziek van PF uit de jaren 70 en het repertoire herbergt dan ook veel nummers van de albums Dark side of the moon, Wish you were here en The Wall. De sfeer van de muziek van Pink Floyd is erg kenmerkend, er gaat een soort serene rust vanuit. Het neerzetten van deze sfeer, zonder in te boeten op impact, is karakteristiek voor The Steel Breeze. Daarnaast onderscheidt de band zich door de aanwezigheid van 2 gitaristen die ieder de nodige solopartijen voor hun rekening nemen. 
Meer info: www.thesteelbreeze.nl . Tickets kosten 8 euro en zijn te koop via www.manifesto-hoorn.nl, Primera winkels en aan de avondkassa.

Zondag 15 nov.
RUBEN HOEKE BAND (en  special guests) –blues-
In 2004 richt gitarist Ruben Hoeke zijn eigen band op. Een 4-mans formatie met een repertoire van stevige rhythm & blues, boogie, soul en vette, opzwepende rock.

Een recensent omschreef de band als ’’een formidabele formatie met een unieke sound’’ en het optreden ’’vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal’’.

Met hun enthousiaste wervelende podium-presentatie verovert de band snel een eigen plek in de Nederlandse en buitenlandse muziekscene en zet menig zaal en festival in vuur en vlam. In zanger Frank van Pardo, drummer Arjen Knaap en bassist Ralph de Lange heeft hij zijn solide basis gevonden. Ruben Hoeke & Band zorgen live voor muziek vol drive en passie. In 2008 wordt Ruben door zijn collega muzikanten verkozen als Nederlands Beste Gitarist! In Manifesto zal Ruben Hoeke een optreden met veel speciale gasten verzorgen.

De toegang voor dit concert is gratis, dus kom deze middag naar het Hoornse poppodium en geniet van hartverwarmende blues op deze kille sombere novemberzondag. De zaal gaat om 15.00 uur open en de aanvang is 15.15 uur, gratis entree.