Sint maakt droge tocht door Hoorn

ingevoerd op 14-11-2009

HOORN - De weergoden waren Sinterklaas goed gezind: Vlak voordat de stoomboot de haven van Hoorn binnenvoer, regende het nog. Maar gelukkig kon hij op een droge, maar propvolle Doelenkade aan land gaan. De straten bij de haven stond zoals elk jaar weer vol ouders met kinderen en om 12.15 uur begon Sint met zijn gevolg aan een mooie tocht door de binnenstad. Zelfs de zon kwam te voorschijn.
 
Enkele foto’s die zaterdagmiddag zijn gemaakt op de Korenmarkt staan boven dit bericht. Heeft u mooie foto’s (of een video) van de aankomst van Sinterklaas in Hoorn? Mail ze naar redactie@hoorngids.nl en we plaatsen ze op onze reportage-pagina. Bij Video van de Week ziet u een filmpje van de aankomst van Sinterklaas in 2008.

Reacties
Reactie: (kees boots)
17-11-2009, 08:38
Geweldige foto Piet.

Reactie: (Piet Kladzo)
16-11-2009, 23:58
bedankt voor je compliment Kees Boots. Een (digitale) zoomlens doet wél wonderen, terwijl mamma zelf dichterbij ook een digitale foto maakt! Ook ik was getroffen door de glimlach van dat meisje. Ja, ik ben de maker van die foto!

Reactie: (kees boots)
16-11-2009, 22:21
Het bovenste fotootje vind ik prachtig een kind en sint die zichtbaar genieten en het kind voelt zich helemaal veilig in de handen van sinterklaas.
Dit is liefde.

Reactie: (oud-GVB-medewerker Vervoer)
15-11-2009, 10:47
De tocht duurde wel extra lang! Zo bleek Ged.Turfhaven NIET afgezet: Het verkeer, ook de 3 Connexxionstadslijnen konden tot het laatst doorrijden en moesten zelfs nog achteruit en werden t.h.v. Blokker zeker 15 minuten opgehouden! Afzetten hoor je tijdig te doen en de bus hoort dan om te rijden. De ’’evenementenroute’’ met halte op het Koepoortsplein is er niet voor niks! Slecht georganiseerd en gecommuniceerd dus.