Poederbrief bezorgd bij DSB, gebouw in Wognum ontruimd

ingevoerd op 16-11-2009

Wognum - Het hoofdkantoor van de DSB in Wognum is maandag aan het einde van de middag in allerijl ontruimd omdat er een poederbrief is bezorgd. In totaal zijn twaalf medewerkers met de brief in aanraking gekomen. Die medewerkers hebben in de loop van de avond gedoucht in het DSB-kantoor en hebben van de politie vervangende kleding gekregen. Daarna mochten ze naar huis.
 
De andere medewerkers mochten al eerder het pand verlaten. Er zijn geen mensen onwel geworden. De poederbrief is naar het RIVM in De Bilt gebracht om te worden onderzocht. Dinsdag wordt duidelijk of de brief een schadelijke stof bevat.

Even na 17.00 uur werd de brief aangetroffen en hebben de hulpdiensten het zekere voor het onzekere genomen en iedereen uit het gebouw gehaald. De brief werd veiliggesteld en naar een laboratorium gebracht voor onderzoek.

Het is niet ondenkbaar dat een boze cliënt van de bank de brief op het kantoor laten bezorgen.

”NSB-Stadion”
De poederbrief is niet de enige actie die maandag tegen DSB gericht lijkt te zijn. Het stadion van AZ in Alkmaar is zondagnacht beklad.
Vorige week heeft AZ de letters ’DSB’ op verschillende plaatsen van het voormalige DSB-stadion gehaald, maar iemand heeft daar volgens een woordvoerder van AZ met graffiti ’NSB’ voor in de plaats gezet. De graffiti is inmiddels verwijderd.