”Schager bioscoop aan de top van Nederland”

”Frits kom alstublieft ook naar Hoorn!”

HOORN - De Schager bioscoop Cinemagnus is de best bezochte bios van Nederland. De rangorde wordt bepaald door het aantal bezoekers om te rekenen naar inwonersaantal. Dit meldt het Noord-Hollands Dagblad. Zou er in het veel grotere Hoorn dan geen markt zijn voor een bioscoop ...?

NHD: Volgende week bestaat de bioscoop in Schagen drie jaar en in totaal hebben er nu 570.000 mensen een filmvoorstelling bekeken. Elk jaar neemt het aantal bezoekers nog toe. Passeerden vorig jaar 190.000 klanten de drempel, dit jaar staat de teller op 205.000 gasten en er zijn nog een aantal weken te gaan. Exploitant Frits Nieuwenhuizen heeft samen met zijn vrouw Irma ook een bios op Texel. Nieuwenhuizen: ,,We timmeren aan de weg. Als eerste bioscoop in Noord-Holland zijn we in Schagen overgestapt op digitale projectie. Met de 205.000 bezoekers tot nu toe staan we in de top 30 van Nederlandse steden. Ver boven Alkmaar en Den Helder.’’

Oproep: ”Frits kom alstublieft ook naar Hoorn!”
Moeten we als inwoners van Hoorn Frits Nieuwenhuizen niet vragen of hij ook naar Hoorn komt... Moeten we onze gemeenteraad niet opdragen om hem met open armen te ontvangen? En meneer Hermans een trap onder z’n achterste geven? Anders staan er straks alleen maar woningen en een hoteltoren op de Blauwe Berg.

HOORN AL 6 JAAR ZONDER BIOSCOOP
Hoorn is na ruim 6 jaar weer toe aan een bioscoop. Juni 2003 sloot de laatste bioscoop (Victoria Theater) van Hoorn de deuren. Drie jaar eerder was de Winston bioscoop na een verdachte brand al definitief gesloten.


Reacties
Reactie: (Jeroen)
20-11-2009, 19:28
@Jodokus: Als u betrokken bent bij VOCHoorn en het is daadwerkelijk zoals u stelt, namelijk dat deze partij voor een verruiming van de openingstijden van de horeca is (ik zeg: handhaving huidig beleid), dan zou deze partij wat mij betreft de lijst mogen aanvoeren met partijen die in de Hoornse coalitie moeten komen na de verkiezingen van maart ’10. Een partij als D’66 komt er niet op, aangezien de burgemeester daar lid van is en hij de grote aanzwengelaar is van alles met betrekking tot het horecabeleid. Als de lijst compleet is en hij wordt met genoeg argumenten onderbouwd, dan hebben we iets als leidraad om de huidige coalitie weg te stemmen.

Reactie: (Jodokus)
20-11-2009, 13:28
oh ja als ik zeg dat VOC Hoorn bang is dat de projectontwikkelaar na bouw van de woningen "de boel de boel laat"bedoel ik natuurlijk dat deze wel de huizen bouwt, daarna vertrekt dus risico; nog steeds geen bioscoop en hotel. Maar dat zal voor sommige van u wel duidelijk zijn.

Reactie: (Jodokus)
20-11-2009, 13:24
@ Gerard, uw voorstelling van zaken is niet juist.
Het is mij overigens wel duidelijk dat u (mede gezien uw reacties op andere onderwerpen op deze site) een PvdA aanhanger bent.
Een aantal fracties uit de oppositie wilden tegen stemmen enkel en alleen om het feit dat ze bang waren dat er straks alleen woningen gebouwd zouden worden. De overeenkomst tussen de gemeente en de projectontwikkelaar was(is) op dat gebied niet waterdicht. Wel boete richting gemeente als er geen of te weinig woningen gebouwd gaan worden, geen boete richting projectontwikkelaar als hij wel woningen bouwt en vervolgens de boel de boel laat! en daar waren partijen waaronder VOC Hoorn bang voor en dat zijn ze nog steeds!
En zo is het gegaan meneer Gerard en niet anders.
Ik hoop van harte dat die bioscoop er nu eindelijk gaat komen.
Oh ja meneer Gerard en ik ben ook nog eens voorstander voor verruiming van de toegangstijd in de horeca, weg met 24.00 uur,je reinste betutteling vind ik dat!

Reactie: (kleintje)
19-11-2009, 19:34
Waarvoor is een bioscoop?

Reactie: (cerie)
19-11-2009, 16:52
Tja,het is toch ook niet normaal dat we geen bioscoop hebben we moeten altijd ergens anders naar toe als ik het kan betalen want ik heb ook altijd trein koste er bij dus gaan we ook vaak niet helaas jammer hoor .

Reactie: (gerard)
19-11-2009, 16:01
Volgens mij zijn alle partijen voor een bioscoop. Alleen wilden sommige fracties uit de oppositie tegen het nieuwe bestemmingsplan Blauwe Berg stemmen, waarmee de bioscoop op de lange baan zou komen. Dat zijn nu net die fracties die voor een ruim horecabeleid zijn. Dat maakt het dus lastig.

Overigens: nu het bestemmingsplan goedgekeurd is, kan er gewoon een bioscoop naar Hoorn komen. En Hermans heeft volgens het geruchtencircuit al een contract met een bioscoopexploitant, en komt er een bioscoop met 7 zalen.

Reactie: (Jeroen)
19-11-2009, 14:32
Tja, je zou bijna vergeten dat Hoorn een moderne Europese stad is. Kan er een lijst komen van de fracties die wel een bioscoop en discotheek willen en die tegen het nieuwe horecabeleid hebben gestemd? Dat kan dan als leidraad gebruikt worden om een goede raad te kiezen in maart 2010.