”Gemeente Hoorn nagelt Blokkendoos aan schandpaal”

”Gemeente vertelt onwaarheden over Kinderopvang”

HOORN - ”De gemeente hoorn probeert nodeloos en onterecht De Blokkendoos te schaden.” Dit stelt de directie van Kinderopvang De Blokkendoos in de Kersenboogerd. Ook was er helemaal geen overschrijding in de dagopvang, schrijft men in een verklaring. Het onderzoek van de GGD zou niet kloppen en de handelswijze van de gemeente noemt De Blokkendoos ”schandalig”. Enkele weken geleden dreigde Hoorn het centrum te sluiten omdat er niet volgens de regels werd gewerkt.

Lees hier de verklaring van De Blokkendoos:

Gemeente Hoorn probeert De Blokkendoos nodeloos kapot te maken.
 
Er was geen enkele reden voor de gemeente om bekend te maken dat sluiting zou dreigen. Het is onjuist en niet nodig.  Er zijn simpelweg onwaarheden naar buiten gebracht. De gemeente hoorn probeert nodeloos en onterecht De Blokkendoos te schaden.

Het onderzoek van GGD van 24 september jl. is op veel punten onjuist. Er was helemaal geen overschrijding in de dagopvang. Sterker nog: de GGD heeft die dag het aantal kinderen in de dagopvang niet eens geteld!

Er was wel sprake van een overschrijding  bij de buitenschoolse opvang, maar de oorzaak daarvan ligt in de gigantisch druk die op de kinderdagverblijven in de Kersenboogerd ligt. Wanneer ouders hun kind willen laten opvangen, moeten zij tot 2015 wachten. In dat kader heeft De Blokkendoos meerdere voorstellen gedaan om aan de grote vraag te voldoen, maar die zijn allemaal afgewezen door de gemeente.
De Blokkendoos rekende op een uitloop (kinderen die geen gebruik meer zouden maken van de opvang), maar die bleef uit. Bovendien gaat het in het algemeen om oudere kinderen. Voorts heeft De Blokkendoos gezorgd voor voldoende begeleiding. De veiligheid is nimmer in het geding geweest. Er is sprake van een maatschappelijk probleem dat op het bordje van de kinderdagverblijven wordt gelegd.


Met betrekking tot het rapport kan De Blokkendoos niet anders dan de bezwaarprocedure volgen.
Dan is de handelwijze van de gemeente in dit kader schandalig.  Na de constatering door de GGD zijn afspraken gemaakt over de aanpak en alle ouders werden geïnformeerd. De situatie was dus onder controle. Vervolgens organiseert de gemeente een persconferentie waarin onwaarheden worden verteld over eerdere boetes en waarin wordt gesteld dat sluiting niet wordt uitgesloten.

Er zijn geen dwangsommen verbeurd. Er zijn dwangsommen opgelegd en daar is een procedure over gevoerd. Uiteindelijk is er mediation geweest en zijn afspraken gemaakt over betaling van bedragen onder bepaalde voorwaarden. Dit mediationtraject is vanzelfsprekend geheim. De gemeente heeft haar contractuele geheimhoudingsplicht geschonden.

De Blokkendoos wordt dus ten onrechte en nodeloos publiekelijk aan de schandpaal genageld door haar eigen gemeentebestuur. Dit terwijl je juist van een gemeente mag verwachten dat die zorgvuldig omgaat met de belangen van haar burgers. De Blokkendoos vraagt zich ook af waarom het gemeentebestuur een bedrijf zoveel schade wil berokkenen.
 
Lees hier eerdere berichten over dit onderwerp: