Amsterdamse kapsalon in Hoorns Museum

ingevoerd op 22-10-2005

Het interieur van een kapsalon uit de Amsterdamse Warmoestraat staat sinds kort opgesteld in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Kapper Severiens runde jaren lang een kapperszaak in een klein pandje in harte Amsterdam. Nazaten van de kapper hadden het interieur twee jaar geleden aangeboden en na restauratie staat het nu opgesteld naast een fourniturenzaak, grutterswinkel en ouderwetse Blokker-winkel op de eerste verdieping van het Hoornse museum.
 
De oorspronkelijke voorwerpen uit de oude kapperszaak zijn aangevuld met talloze scheer-attributen uit het depot van het Museum van de Twintigste Eeuw.

Herfstvakantie-exposities voor het hele gezin in Museum van de Twintigste Eeuw 
 
Het Museum van de Twintigste Eeuw heeft tijdens de Herfstvakantie exposities voor het hele gezin. Moeder en dochter kunnen naar prachtige poppenhuizen en speelgoedfornuisjes kijken, terwijl vader en zoon zich vergapen aan prachtige modeltreinen. Beide tentoonstellingen, “Poppenhuizen & Speelgoedfornuisjes” en “Treinen op het spoor”, zijn nog  tot en met 30 oktober 2005 te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn.