Bromfietser gewond op Lingeweg

ingevoerd op 23-10-2005

Zaterdag aan het begin van de avond is een 18-jarige bromfietser uit Hoorn gewond geraakt na een botsing met een 52-jarige automobilist uit Hoorn. De automobilist reed over de Lingeweg in Hoorn. Op het kruispunt met de IJsselweg verleende hij geen voorrang aan de bromfietser die op het fietspad vanuit de richting van de Oostergouw reed. Hierdoor ontstond een botsing. De bromfietser is vermoedelijk met heupletsel naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Reacties
Reactie: (cruz)
31-10-2005, 15:15
Wat blijkt? De bromfietser reed op een fietspad. D.w.z. uitsluitend voor fietsers. Volgens de wet ben je als automobilist zijnde echter vogelvrij verklaard t.a.v. verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid en dat is spijtig. Hierdoor kunnen vele (brom)fietsers naar hartelust de verkeersregels aan hun laars lappen.

Reactie: (Daniël)
25-10-2005, 10:37
Er zijn meer oorzaken aan te voeren dan de wegenverkeerswet,hoewel deze qua duidelijkheid inderdaad ook het een en ander te wensen overlaat. Wat te denken valt bijvoorbeeld aan het feit dat het een sport is onder de jonkies om zonder licht zo hard mogelijk richting de stad te racen en vervolgens tot de ontdekking komen dat de remmen niet gebaseerd zijn op zulke snelheden? Als ik op een mooie dag met mijn motor er op uit trek en vervolgens met een gangetje van 80 over de provinciale weg rijdt en word ingehaald door een scooter met 2 personen erop die bang zijn dat hun haar in de war gaat en daarom maar geen helm op hebben gezet.Wat gaan we daar aan doen? Om te beginnen de verkoop van dit soort raceatributen (lees onderdelen,te verkrijgen bij van Vliet) aan banden leggen of maar helemaal verbieden? Wie heeft er meer ideeën?

Reactie: (mike)
24-10-2005, 07:55
De oorzaak voor deze aanrijding is de aangepaste verkeerswet waarin staat vermeld dat bromfieters soms wel en soms niet op het fietspad dienen te rijden. De bromfieters weten het meestall niet zeker, laat staan de automobilisten. Waarschijnlijk heeft de automobilist uitgekeken naar fietsers en diens snelheid i.p.v. een (te) snelle brommer.