Aanranding bejaarden in Opsporing Verzocht en Ter Plaatse

ingevoerd op 24-10-2005

Op dinsdagavond besteed het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht (Avro) aandacht aan de aanranding- en verkrachting van bejaarden in Westfriesland. In de uitzending is een reconstructie te zien van een van de zaken. Bovendien wordt een compositietekening getoond.

In de uitzending van Ter Plaatse (RTVNH) wordt woensdagavond ook aandacht aan het onderwerp besteed. Ook hier wordt de compositietekening getoond.

De aanrandingen en verkrachting vonden plaats in de zomermaanden (juli/augustus) van 2004 en 2005. Een man viel daarbij hoogbejaarde vrouwen uit Westfriesland lastig. Dat varieerde van het begluren, tot het aanranden en zelfs verkrachten van de vooral 80-plussers. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de man een sterke binding moet hebben met, of zelfs afkomstig is uit de omgeving Hoorn of Enkhuizen. Tot op heden is het de politie nog niet gelukt om een verdachte aan te houden.

De uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdagavond van 20.25 uur tot 21.15 uur op Nederland 2. De herhaling van het programma zal zijn op woensdag 26 oktober 2005 om 15.10 uur. Ter Plaatse zendt uit op woensdagmiddag vanaf 17.30 uur.

Reacties
Reactie: (Daniël)
25-10-2005, 10:48
Mogen we hier uit concluderen dat er al contact geweest is met de hermandad uit Ede en is de aangehouden boef aldaar niet dezelfde? Dus er lopen meer van die mafketels rond die het op oudjes gemunt hebben...