Nieuwe directeur Hoornse schouwburg komt uit Arnhem

ingevoerd op 24-12-2009

HOORN - Directeur Lineke Kortekaas van poppodium Luxor Live in Arnhem wordt per 1 maart volgend jaar algemeen directeur van Schouwburg en Congrescentrum Het Park in Hoorn. Zij is daarmee de opvolgster van Rob Weber die al ruim 20 jaar de Hoornse schouwburg runde en nu met 63 jaar met pensioen gaat.

Kortekaas was directeur van Luxor (later omgedoopt tot Luxor Live) sinds 1 augustus 2006. Het was haar taak van de voormalige bioscoop een goed renderend poppodium te maken. Daarvoor was ze iets meer dan een jaar directeur van muziekpodium en filmtheater Gigant in Apeldoorn.

Bij haar aantreden als directeur van Luxor Live, dat officieel opende in het najaar van 2008, noemde ze de baan ’dé kans van mijn loopbaan’. Kortekaas benadrukt dat haar vertrek naar Hoorn niet betekent dat ze weg wilde bij Luxor Live.

Lineke Kortekaas vertrekt per 1 maart 2010 als directeur van Luxor Live. Kortekaas bood deze week haar ontslag aan aan het bestuur van Luxor.
Kortekaas was als directeur betrokken bij de moeizame bouw- en opstartperiode van het podium, gevestigd in het monumentale pand aan het Willemsplein in Arnhem. De eerste groeistuipen te boven leken programmering en bezoekersaantallen aan te trekken. Desondanks werd onlangs bekend dat het podium kampt met een tekort van twee ton en de gemeente Arnhem stelde een extern adviseur aan om de financiële situatie van het podium op orde te brengen. Of er een verband is tussen het opstappen van Kortekaas en het ingrijpen van de gemeente is vooralsnog niet duidelijk. Kortekaas was drieëneenhalf jaar directeur van Luxor Live.

Reacties
Reactie: (kees boots)
28-12-2009, 19:40
l.van.hooft ik snap het ook niet maar begrijp wel dat dat ex vriendje uit Arnem in het gemeentehuis van Hoorn ook een vriendje heeft zitten.
Zou het een wethouder zijn?.

Reactie: (l.van.hooft)
28-12-2009, 09:53
Mw. Kortekaas verliet ons mooie Podium de de Gigant nadat zij er een financiéle chaos van had gemaakt voor de ’uitdaging’ in Arnhem, binnengehaald door een ex vriendje op het stadhuis in Arnhem. Luxor heeft een geweldige traditie maar ook hier vertrekt zij met tonnen schuld achter haar naam toch knap dat ze dan in Hoorn weer de kans krijgt.... ezel. steen.......ezel....steen.....