Spel voor senioren en rolstoelers gepresenteerd in Westerhaven

20-1-2010

HOORN - Op vrijdag 22 januari 2010 wordt om 14.30 uur een speciaal voor senioren ontwikkeld ringbalspel aangeboden aan de bewoners van verzorgingshuis Westerhaven. Het spel wordt geschonken door Kuiper/Kuiper v.o.f., de bedenkers van Ringball21.

Het nieuwe ringbalspel is afgeleid van het rond 1600 in Engeland populaire spel  ‘shove a penny’. Het is een behendigheidsspel dat zittend (al of niet in een rolstoel) beoefend kan worden. Ringball21 lijkt op sjoelen maar kan met weinig kracht gespeeld worden en is vooral een combinatie van tactiek en techniek.

Het spel is uitgetest bij senioren en valt erg goed in de smaak. Volgens activiteitenbegeleidster Nelleke Gieling zet het spel ook aan tot mentale behendigheid, omdat spelers zelf hun score moeten bijhouden en de punten optellen.
Meer informatie over het Ringball 21 spel is te vinden op het internet: www.ringball21.nl

Reacties
Reactie: (Forumvolger)
21-1-2010, 16:29
Prachtig initiatief van de beide vennoten Kuiper en Kuiper. Met de bekwame hulp van Nelleke gaat het nog eens echt gezellig worden aan de Westerdijk. Mogelijk een idee ook om dit fraaie spel een plaats te laten krijgen in de vergaderruimtes van de politieke partijen. Alleen al vanwege het aspect mentale behendigheid.