Hoorn loopt 8 miljoen voor spoortunnel mis

Subsidieverzoek te laat ingediend

HOORN - Door een te late subsidieaanvraag is PvdA-wethouder Van Es 8 miljoen euro misgelopen voor de aanleg van de nieuwe weg die de Provinciale Weg met het Dampten moet gaan verbinden en de ondertunneling van de daarbij behorende nieuwe spoorwegovergang. De tegenvaller van 8 miljoen zet het plan voor het tracé op losse schroeven. De totale kosten waren geraamd op 32 miljoen euro.
 
Uit een bijlage bij een brief die minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat op 4 december 2009 naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat een subisieaanvraag van Hoorn niet is gehonoreerd omdat deze te laat binnenkwam. 37 Gemeenten gingen Hoorn voor met hun aanvraag. Zij kregen in totaal ruim 143 miljoen euro uitgekeerd.
 
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat (VWS) heeft tot tweemaal toe een subsidie aan gemeenten ter beschikking gesteld voor zogenaamde ’spoorse doorsnijdingen’. Hiermee konden gemeenten knelpunten met overwegen in hun gemeente aanpakken. De eerste keer was in 2006, de tweede keer was in 2008. Met de subsidies dekte het Rijk 25% van de kosten voor de ondertunnelingen.
 
Een woordvoerder van het ministerie van VWS heeft aangegeven dat er geen derde tranche te verwachten is. Het ministerie gaat vooralsnog inzetten op het opheffen van knelpunten op de lijn Alkmaar-Eindhoven, omdat de NS daar met een metro-frequentie willen gaan rijden.
 
Op dinsdag 7 april 2009 ging de gemeenteraad van Hoorn unaniem akkoord met de plannen voor een nieuwe toegangsweg naar de Hoornse binnenstad. De Task Force Ruimtewinst van de provincie adviseerde een nieuwe weg die bij Dampten onder het spoor door gaat als oplossing voor een van Hoorns grootste verkeersknelpunten, de entree van de stad vanaf de Provincialeweg. De gemeenteraad stelde 16 miljoen euro beschikbaar voor de benodigde 32 miljoen euro. Gerekend was op een Rijksbijdrage van 8 miljoen euro.

Lees hier de bijlage waar het mislopen van de 8 miljoen uit blijkt:

Reacties
Reactie: (eric)
2-3-2010, 20:41
’Het is een verkiezingsstunt van Roger Tonnaer’, briest het gewonde dier Van Es vanavond op de website van het Noord Hollands Dagblad. Hij legt verder niet uit waarom hij denkt dat Roger Tonnaer achter de anonieme mail zit die de krant (en Hoorngids?) ontving. Maar dat doet er kennelijk niet toe voor de journalist die hem interviewde. Die vraagt ook niet aan Van Es waarom hij verzuimd heeft de raad in te lichten over de misgelopen subsidie van 8 miljoen.

Reactie: (Daniel)
2-3-2010, 19:38
Voor iemand die zo sociaal bezig geweest is voor de gemeente vindt ik het jammer dat Jack vanaf morgen van een riante wachtgeldregeling kan gaan genieten, in ieder geval tot ie als burgemeester (daar hoopt ie natuurlijk op) een andere stad nog meer in het verderf en de schulden kan steken! Dan pas ben je sociaal bezig!

Reactie: (eric)
2-3-2010, 19:36
@ Panther: Waaruit blijkt dat ’de raad, inclusief de heer Tonnaer’ op de hoogte was?

Over een verkiezingsstunt gesproken: zie het bericht op deze site over de cheque van 1 miljoen euro die de PvdA-gedeputeerde Baggerman een dag voor de verkiezingen uitreikte aan PvdA-wethouder Van Es.

Reactie: (Panther)
2-3-2010, 19:30
Als je niet wilt luisteren, dan houdt het op. De raad, inclusief de heer Tonnaer was al van dit verhaal op de hoogte. Het is een verkiezingsstunt om dit nu zo te melden. Als je voor dit soort inhoudloze one-liner politiek gaat, be my guest.

Reactie: (Eric)
2-3-2010, 17:35
@ nou Panther, zie @ Forumvolger heb je nog iets toe te voegen?
Kunnen we gewoon vaststellen dat dit de zoveelste blunder is van Jack. Niets afschuiven op je ambtenaren, hij als verantwoordelijk wethouder had er voor moeten zorgen dat de aanvraag op tijd was! Daar ben je wethouder voor.

Reactie: (Forumvolger)
2-3-2010, 15:56
Zojuis de reactie van van Es beluisterd en het bovenvermelde bericht klopt dus helemaal. Het verzoek is te laat ingediend. Waarbij van Es nog even fijntjes de zwarte piet elders deponeert.

Reactie: (Panther)
2-3-2010, 15:44
Misschien is het handig om de reactie van Van Es eerst eens te vragen voordat dit soort berichten zonder wederhoor worden geplaatst?

Reactie Jack van Es bij Radio Noord-Holland:
http://www.rtvnh.nl/player.php?stream=UitzendingRadio&item=2/201003021200.asf

Reactie: (Truus)
2-3-2010, 09:54
Gratis openbaar vervoer is niet gratis, maar via belastingen en Dirk bedoelde vermoedelijk dat een volle bus minder kost dan de nu lege.
Dus je hoeft dan niet het volle bedrag wat een kaartje nu kost te rekenen.
Een gratis volle bus zal wel iets duurder zijn maar voor iedereen de volle prijs rekenen is verkeerd.

Reactie: (kees de greeuw)
2-3-2010, 07:04
10 jaar terug, werdt er al gesproken bij de structuur visie buitenstad over ondertunneling van hety spoor bij het keern,
wethouder h hansen vvd, heeft toen namens het toenmalig college, gezegd, dat men geen ondertunneling wilden, omdat er dan te veel verkeer in de stad zou komen.
ook wordt er al 10 jaar gepraat, over een fietstunnel bij het keern-provicialeweg, om daar een veiligere oversteek te creeren voor de vele honderden scholieren die daar dagelijks over moetyen sreken.
vele raportyen zijn hierover geschreven, de gehele politiek onderschreef deze structuurnisie in 2002.
evenzoveel redenen om dit niet door te laten gaan werden er naar voren gebracht, zoals er lioggen kabels, er liogt een oude dijkrug, er is geen geld,,,
waarom zou het plan voor een fietstunnel nu dan wel kans van slagen hebben???
je moet het ook mert zijn alle willen, en niet rond verkiezingtijd
alsd speerpunt naar voren schuiven, als je weet dat rijk,provicie en gemeente, in de komende jaren flink moeten bezuinigen, en je als partij niet aan geeft hoe je deze ondertunnelingen wildt gaan betalen


Reactie: (Nomen Nescio)
2-3-2010, 03:19
Tonnaer heeeft via RTV NH bevestigd dat hij in commissieverband reeds vragen aan Van Es gesteld heeft.
www.rtvnh.ml/player.php/?streamer=InternRadio&Item=50072
Commissienotulen via wwww.hoorn.nl/Smartsite.shtml?Id=70609
€8 miljoen laten ’’lopen’’ is wél een heel dure fout. PvdA = Partij van de Afbraak?

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 23:12
Nogmaals @dirk: die nieuwe loopbrug bij het station komt er niet. Is door de gemeente onderzocht. Zou vele miljoenen kosten, dus precies zo’n project waar de SP altijd tegen is.
Die liften komen er wel, aan de bestaande brug. Is al lang besloten door de gemeenteraad.
Beide onderzocht in het kader van de Hoornse Poort.

Gratis openbaar vervoer is verschrikkelijk duur. Stel je voor: 10.000 busreizigers per dag, als gemeente betaal je het kaartje van laten we zeggen een euro (is duurder) en dat 365 dagen per jaar. Dan ben je dus vele miljoenen kwijt. En dan rijdt er nog geen bus extra.
Waarom zou je dat willen?

Bij de SP zitten al net zulke rekenwonders als bij Fractie Tonnaer, die ook kiezers willen trekken met financieel onhaalbare beloftes als gratis openbaar vervoer.

Reactie: (Mark)
1-3-2010, 23:07
@ Gerard @ Robbie, het is lachen hoor met die Dirk van SP, al vind ik het eigenlijk om te huilen zo weing als deze partij van het "Hoornse" afweet. Niet gehinderd door enige kennis van zaken buldert hij maar door.
Als ze in de raad komen ligt dat alleen aan het feit dat ze landelijk meeliften.

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 23:04
@robbie: nou ja, een ding moet je de SP meegeven. Die mest helpt vast tegen de gladheid als het vriest.

Reactie: (robbie.)
1-3-2010, 22:57
De SP wil de paardetram laten rijden vanaf de Westfries over het Keern naar de binnenstad.Om de 200 meter valt er mest op de grond. De bewoners vallen in katzwijm op de grond van de stank. De gemeente reiniging moet overuren maken om de troep op te ruimen.Automobilisten toeteren om het hardst om die paardetram te kunnen passeren.Omringende bewoners worden gek van het lawaai. DE rij achter de paardetram wordt langer en langer.De stank van langzaam draaiende motors wordt ondraaglijk.De lucht bezwangerd met CO2 en andere gifstoffen.Helicopters van de GGD laten capsules met paracetamol tegen de hoofdpijn vallen boven het Keern.De stoplichten bij de Provinciale Weg springen op groen. De paardetram heeft echter zoveel tijd nodig om over te steken dat het licht op rood springt.Auto’s klappen op elkaar. Ledematen van paarden en mensen vliegen door de lucht.Een horror-scenario ontrolt zich voor onze ogen. Jean Luc Godard beziet het vanuit z’n hemelpositie met veel genoegen.Is dit de vooruitgang die de SP ons belooft?

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 22:55
@dirk: ken je het eigen SP-standpunt wel? De SP is tegen de structuurvisie Hoornse Poort. Dat is nu net waar die zaken waar jij zo voor bent, zoals verplaatsing busstation naar het P&R-terrein, deel van uitmaken.
De SP blijkt Hoorn weer niet goed te kennen.

Reactie: (Mark)
1-3-2010, 22:45
Beste @ Dirk de Vries, ga alles nog eens goed overdenken want er is geen touw meer aan je verhaal vast te knopen. Wat meer realiteitsbesef misschien ook geen slechte zaak.
Voor straks, lekker slapen en gezond weer op!

Reactie: (Dirk de Vries)
1-3-2010, 22:31
Tunnel kost dus volgens Jack van Es
€32.000.000,-
Als dit zou kloppen en we dit bedrag dat Gemeente 16, Rijk 8 en NS 8 Miljoen op spaarbank voor 10 jaar vast tegen 4% zouden weg zetten is dit dus € 1.280.000,- per jaar aan rente.

Deze 1,2 MILJOEN kun je erg veel bussen gratis voor laten rijden.
Daarom zijn ze in België al jarenlang tevreden.

Dus eigenlijk is het geen SP voorstel maar gewoon aangeven dat het elders beter gaat dan hier.
Zo eerlijk ben ik tenminste dat ik gewoon zeg hoe en waarom ik bepaalde mening heb.

België Bedankt.

Reactie: (Dirk de Vries)
1-3-2010, 22:23
Ik weet dat andere ook dit soort dingen overwegen.
De SP was als enige tegen de tunnel. En het geld wat we daar mee besparen is een bus goedkoop of gratis te regelen.
De IJsbaan is dus nooit gratis parkeren maar P+R in Amsterdam Sloterdijk geeft ook voor betaald en bewaakt parkeren gratis buskaartjes en ik wil hier ook zoiets.

De bus aan P+R kant zal ruimte kosten maar dan komt die aan andere kant weer vrij dus we verplaatsen het busstation.
Dan hoeven ze niet het spoor meer over, eventueel voor Amsterdam mag daar wel blijven dus 2 busstations is niet uitgesloten.

Ook willen wij een nieuwe brug en liften bij dit station.

Niet alles van Hoornse Poort is door ons afgewezen, alleen zijn we tegen het geld uitgeven voor onderzoek naar vermoedelijk erg dure tunnel met kans op niet doorgaan.

In België rijden al gratis bussen van betaalbare plekken rond de stad en worden er daar nu parkeergarages omgebouwd tot winkels en appartementen wegens tekort parkeerders.

Dus niet de SP betaald maar ziet dat het elders in Europa wel kan.
Nu heeft elke bus ook al veel subsidie en iets meer en je rijd gratis.
Dat het parkeren niet gratis is in de buitengebieden maakt mij niets uit.

Het probleem is dat als we niets doen steeds meer mensen bij onze buren gaan winkelen.
Zelf ga ik ook wel eens naar Reigershof of Streekhof omdat ik daar gratis parkeer en rustiger kan winkelen.

Of mag ik deze foute voorbeelden niet eerlijk toegeven?

Reactie: (Mark Leek D66)
1-3-2010, 22:10
Als je van de kant van de Hulk komt, blijf je toch nog steeds zitten met het feit dat je het spoor over moet. Welke oplossing is daarvoor bedacht?

Reactie: (Mark)
1-3-2010, 22:09
@ Dirk de Vries, wat een waanzin kraamt u uit. Alle auto’s parkeren bij IJsbaan de Westfries, en gratis vervoer voor liefst iedereen. KOm maar jongens en meisjes, de SP betaalt. Betaalt de SP de kosten voor parkeren op de parkeerplaats? Oh u wist niet dat je daar betalen moet. En alle bussen vervoeren de bezoekers naar de binnenstad. Ten eerste is het parkeerterrein daarvoor niet groot genoeg en wat dacht u van de enorme overlast die de bussen veroorzaken? Zullen de bewoners in de omgeving van de IJsbaan blij mee zijn, naast de geluidsoverlast van de baan zelf ook nog eens..tig bussen in hun achtertuin.
U heft ook het Transferium op begrijp ik, ja want daar moeten uw bussen staan. Zullen de mensen die iedere dag met de trein naar hun werk gaan de SP dankbaar voor zijn! waar wil de SP trouwens deze auto’s laten? Ook bij de IJsbaan en ook gratis vervoer naar het station? U noemt de SP in adem met de fractie Tonnaer, bent u al een lijstverbinding aangegaan?
Tot slotte, kijkt u eens goed naar de programma’s van sommige andere partijen die er gelukkig geen 26 bladzijde voor nodig hebben om hun standpunten duidelijk te maken.
Misschien zal het u opvallen dat er meer partijen grote parkeerterreinen aan de rand van de stad willen, dat ze voor een autoluwe binnenstad zijn, dat ze pleiten voor meer bewaakte fietsenstallingen. Echt meneer De Vries op deze punten heeft de SP het alleenrecht niet.
En een advies, gaat u inderdaad voor u uw plannen op Hoorngids lanceert deze EERST met uw fractie overleggen.Want op loze kreten zitten wij niet te wachten.
Als de SP in de raad komt wordt er ook van hun 100% inzet verwacht, uw laatste opmerking is in mijn ogen volkomen overbodig. Allemaal loze woorden.

Reactie: (Dirk de Vries)
1-3-2010, 22:04
Hoewel ik duidelijk maak dat ik als SP Lijst 9 nr 12 op lijst sta, ook Roger heeft goede punten waar ik soms voor een groot deel achter sta.
Hij wil ook een busje zolang de tunnel er nog niet is.
Het enige verschil is dat hij voor de tunnel was en ik gezien de kosten en verplaatsen file van voor naar in de stad niet zie zitten tenzij de stad ook flink aangepast zou worden, wat ik niet zie zitten.
Veel geld in stad vol met parkeer kelders en torens zie ik niet zitten.
Henk Mol en alle andere mogen zelf bepalen wat zij stemmen, en ik vertel alleen maar de SP standpunten.

Reactie: (henk mol)
1-3-2010, 21:56
Zeg Eric, doe niet zo bijdehand, hoe kom je erbij dat ik door de mand val? Ik bedien me niet van een flauwiteit als een pseudoniem en ben wie ik ben: henk mol, nee geen familie van die andere Mol, woonachtig in de Grote Waal, politiek ongebonden, 38 jaar en onafhankelijk kiezer op 3 maart.
En dan nog dit: sinds wanneer is een alleraardigst sonnetje, ontleend aan Awater van Martinus Nijhoff, niet inhoudelijk?

Reactie: (Eric)
1-3-2010, 21:47
@Henk Mol, @Dirk de Vries, @Wim,
kijk eens naar de bijdrage van @Nozem, dat bedoel ik nou met een"inhoudelijke reactie". Kort samengevat zegt hij precies de waarheid.
Kom er maar in: PvdA,CDA,Groen Links en VVD!

Reactie: (Eric)
1-3-2010, 21:42
@ Henk Mol, gaat je stem nu naar Tonnaer? Eerst niet dan? Ha ha, wat kunnen mensen toch door de mand vallen. Oh ja en dat versje is ook al geen nieuws meer.
Mol? toevallig familie van Piet Mol VOCHoorn?
Zal wel niet, vraag sterk af of dit je eigen naam is.Doet me sterk denken aan Wim Mul, die pakt ieder item aan om reclame voor zijn idool te maken.
Reageer toch eens inhoudelijk!

Reactie: (NOZEM)
1-3-2010, 21:29
De landelijke partijen VVD/CDA/PvdA/Groenlinks hebben zo de mond vol van de ingangen/invloed die zij hebben in Den Haag, met hun "Tweede Kamer" partijgenoten!!Hoe kan het dan voorkomen dat een brief van Camiel Eurlings, gedateerd 4/12/2009 aan de Tweede Kamerleden,aangaande dit onderwerp niet in kennis wordt gebracht van de lokale afdelingenvan deze landelijke partijen???!!! Of was het misschien wel bij enkelen bekend, maar zwijgen zij om dat dit gegeven hen niet goed uitkomt??

Reactie: (Dirk de Vries)
1-3-2010, 21:16
Als je geen 26 pagina’s van de SP programma wilt lezen;

SP wil een busje van parkeerplaatsen zoals de IJsbaan de Westfries naar binnenstad dus autovrij en liefst gratis bussen, tenminste voor 65+ en liefst allemaal als het financieel zou kunnen.
Dus met bussen van parkeerplaatsen buiten het Centrum.
Dan is de tunnel niet meer nodig en ook de bussen die nu aan voorkant staan naar P+R plaats aan achterzijde verhuizen zodat zij niet meer elk uur meerdere keren via Keern moeten.
Dus wij zijn net als Roger Tonaer noemde voor een busje dat liefst gratis gaat rijden zolang er geen tunnel is.
Ook meer plekken voor bewaakt je fiets neerzetten zodat er ook minder auto’s komen, omdat ze nu te vaak gestolen worden.
Auto luw noemen we dat.

Verder heb ik een persoonlijk nog ideeën die ik eerst met de overige SP leden wil bespreken voor ik ze bekend ga maken.
Als U een goede tip heeft, plaats hier en ik zal deze zeker doorgeven en kijken of we er iets mee kunnen.
Wij zijn er tenslotte voor de burgers, en niet om zetels met leuke verdienste te vullen.

Reactie: (henk mol)
1-3-2010, 19:57
Tragische blunder van onze PvdA-voorman. Mijn stem gaat nu naar de Fractie Tonnaer, dat lijkt me duidelijk.
Overigens heb ik nog een mooi versje over deze PvdA-verkwister:

Laat de man zich niet vergissen
wat wij in deze stad zo missen
is een standbeeld van Van Es
om lekker tegen aan te pissen.

Reactie: (Wim)
1-3-2010, 19:33
Van ES ?? Hoe kan dat nou? Dat is toch die bekwame P v/d A man die zelf zegt dat ie zo goed presteert ?? En Roger Tonnaer zo nodig moest afkatten in de krant?
Bah.

Reactie: (Eric)
1-3-2010, 19:20
@ Dirk, en wat is de SP voornemens te gaan doen aan de slechte bereikbaarheid van de binnenstad?
Was jullie Emile van Westerhoven niet ooit iets bij, ik dacht het binnenstads management en toen heel erg voor ondernemers,bewoners,winkelend publiek, goede bereikbaarheid van de stad. Maar ja toen zat hij ook nog bij een andere politieke partij.
Ik heb hem gehoord tijdens het lijsttrekkers debat van OSH, geen mens begreep iets van wat hij zei.
Maar jullie gaan ons, burgers van Hoorn, allemaal duidelijk maken waar jullie voor staan, want jullie met de stad etc willen.
Aan jullie algemene kreten uit Den Haag hebben wij hier in Hoorn niet veel.

Reactie: (Dirk de Vries)
1-3-2010, 19:04
Jack van Es heeft dus de vraag nu beantwoord tijdens het Senioren overleg van afgelopen vrijdag, waar moet volgens U 10 miljoen op bezuinigd worden en hij houd nu zelfs 16 miljoen over!
Prima Jack en de SP is tevreden.
Alleen weet ik niet of ze bij jou eigen partij hier ook zo over denken.

Reactie: (Eric)
1-3-2010, 19:00
Wie zegt er nog ja tegen de PvdA???
Zal het nu eindelijk een duidelijk NEE worden?

Reactie: (Dirk de Vries)
1-3-2010, 18:59
Mag ik Jack van Es bedanken dat hij de SP nu steunde want €16.000.000,- delen door 70.000 inwoners is dus €228,57 per inwoner!

Ook moet je nog rekening houden met de extra kosten van stelposten want meestal blijkt later het iets duurder dan de oorspronkelijke begroting.
Ook de Parkeergarage om de snelle aanvoer van Auto’s kwijt te raken zit nog niet in dit bedrag, dus nog duurder dus Jack, bedankt, de SP is nu erg tevreden dat je deze fout zo geruisloos aan je einde wilde maken.

Reactie: (Bob)
1-3-2010, 18:16
Wat een prutser!!Blij dat hij eindelijk eieren voor zijn geld kiest en het overlaat aan mensen die wel kwaliteiten hebben!Jack de prutser..

Reactie: (Rick)
1-3-2010, 17:38
Dit gaat ze stemmen kosten ! :-D

Reactie: (Qwartje)
1-3-2010, 16:58
@Robbie. @Fovo @Gerard

Deze meevaller van 18 miljoen kan inderdaad een Hopshopper van jewelste zijn. Met een klein deeltje van dat geld kan een gerenommeerd subsidie-lobbyist worden betaald om de rest van het geld binnen te harken. In de week leggen bij de Vierde Macht, even wachten op een nieuwe regering, en… Hopla! Gààn.

De timing van dit nieuws kan geen toeval zijn. De Partij van de Afgrond wordt hiermee anderhalf ons lucht in beide oren geslagen. Daar zijn de buisjes van Eustachius niet tegen bestand. Wellicht storten op de ochtend van 4 maart PvdA Hoorn en BAM in synchrone eendracht ter aarde. Doei, Black Jack van E. te H. Doei, Blauwe Berg-plannetjes.

Hopvolle tijden gloren aan de einder.

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 16:12
Overigens, wie echt nakijkt bij het ministerie wat er aan de hand is, ontdekt dat het te late insturen niet is wat het lijkt. Het is niet zo dat er een deadline overschreden is of zo.
De subsidie van het rijk werd verstrekt volgens het stelsel "wie het eerst komt, het eerst maalt". Veel gemeenten hadden al kant-en-klare projecten liggen, en hebben die dus de eerste dag van de regeling al ingestuurd.
In Hoorn is het plan voor de Hoornse Poort van later datum, en kon niet eerder ingestuurd worden dan nadat de gemeenteraad het ontwerp voor de nieuwe weg goedgekeurd had. Dat is pas ergens voorjaar 2009 gebeurd.

De Hoornse Poort kan overigens prima dienen als onstluiting van de Hoppolder. Vanaf De Weel kan zo via het oude RIAGG de Hoppolder ontsloten worden.

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 16:06
Misschien moeten de landelijke partijen in de raad eens geaan lobbyen bij hun partijgenoten in Den Haag en bij de provincie?

Overigens zat er tussen de kosten van 32 miljoen en de gereserveerde bijdrage van 16 miljoen uit de gemeentekas en de gehoopte 8 miljoen van het rijk dus nog altijd een gat van 8 miljoen. Zelfs als Hoorn wel op tijd zou zijn, zou het rijk toch wel twee keer nagedacht hebben om een bijdrage te geven aan een project dat niet volledig gedekt is.

Al die partijen die roepen dat de Hoornse Poort er snel moet komen, houden de kiezers dus een worst voor die niet te betalen is.

Reactie: (Xander de Groot)
1-3-2010, 16:00
Goed en slecht nieuws. Slecht nieuws omdat het tekenend is voor de manier van werken op de Nieuwe Steen. Goed nieuws omdat het ons in staat stelt weer een plan waar we onze ziel nog niet aan de Duivel/Projectontwikkelaars hebben verkwanseld in heroverweging te nemen. Natuurlijk is iedere partij voor een betere bereikbaarheid van de binnenstad. Wie pleegt er nu politieke zelfmoord???!!!

Reactie: (Forumvolger)
1-3-2010, 15:55
Bezien in het licht der voortschrijdende inzichten is de gemeente tot het inzicht gekomen, dat het indienen van een subsidieverzoek voor de Keerntunnel louter pro forma is gedaan. Door de daaropvolgende logische afwijzing is nu geld vrijgekomen voor een effectievere aanpak van de verkeersstroom van en naar de binnenstad: de inpoldering van het Hoornse Hop. Dàt is de ware reden.

Reactie: (EenHoorn)
1-3-2010, 15:54
Het feit dat de aanvraag te laat is ingediend is al bizar, nog erger is dat geen van alle partijen die voor de ondertunneling zijn hier met geen woord over gerept hebben. Het lijkt mij erg sterk dat het niemand in de raad is opgevallen dat dit nieuws op 4 december 2009 is bekend gemaakt. Prima dat er zo veel partijen zeggen voor de ondertunneling te zijn en hiervoor actief de boer op gaan, maar zij moeten weten dat het hele plan door deze gigantische blunder zo goed als zeker niet meer door kan gaan.

Reactie: (robbie.)
1-3-2010, 15:44
Goed nieuws. Heel goed nieuws. Want dan kan Hoorn die geplande uitgave van 16 miljoen reserveren voor de eerste werkzaamheden aan het Hoornse Hop. Make my day.

Reactie: (Nomen Nescio)
1-3-2010, 15:42
duidelijk dus: We hoeven NIET op de PvdA te stemmen. Sjongejonge, weer ’’een gat’’ van Black Jack dat van hem natuurlijk geen gat mag heten te zijn. Hij is gewoon vergeten de aanvraag op tijd weg te sturen! Er komen ’’dus’’ andere
hele moilijke tijden!

Reactie: (K-rel)
1-3-2010, 15:18
Ach, de formulieren met de belastingen lagen wel op tijd in de bus. Stelletje amateurs en op amateurs moet je zeker niet stemmen.

Reactie: (MARC)
1-3-2010, 15:02
Slecht nieuws. Heel slecht nieuws, ben ik bang.