Bureau Stadstoezicht verhuist naar brandweerkazerne aan Nieuwe Wal

ingevoerd op 2-11-2005

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten dat Bureau Stadstoezicht aan de Roode Steen verhuist naar de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal. Het pand van Stadstoezicht is verouderd en te klein en na het vertrek van de regionale brandweer uit de brandweerkazerne is ruimte ontstaan. Daarbij is het wel noodzakelijk dat aan het gebouw van de Nieuwe Wal een loods wordt bijgebouwd en er een kleine interne verbouwing plaatsvindt. De gemeenteraad wordt gevraagd hiervoor een krediet beschikbaar te stellen van 146.515 euro. Het plan is om het pand aan de Roode Steen te verkopen.
 
Bureau Stadstoezicht verzorgt onder andere parkeervergunningen, verkeersontheffingen en kraskaarten voor bedrijven, bewoners en bezoekers, voert parkeercontrole uit en organiseert de markten. Per jaar weten ongeveer 7.000 mensen de balie te vinden van het pand aan de Roode Steen. Dit pand is echter verouderd en te klein. Door verplaatsing van Stadstoezicht naar de Nieuwe Wal ontstaat aanzienlijk meer ruimte, waardoor het makkelijker wordt klanten te ontvangen. Tevens is er ruime mogelijkheid voor parkeren bij het pand, iets wat aan de Roode Steen vrijwel onmogelijk is.

Loods
Door de verhuizing van Stadstoezicht naar de brandweerkazerne kunnen de sanitaire voorzieningen, kantine, kopieerruimte en vergader- en instructieruimte worden gedeeld met de brandweer. De kleedkamers en droogruimte kunnen op de begane grond van de brandweer worden gecreëerd. Dit laatste vereist een kleine verbouwing. Tevens wordt voorgesteld een loods te plaatsen. Binnen deze loods worden diverse voorzieningen gerealiseerd, zoals de stalling van de dienstauto’s en -fietsen van Bureau Stadstoezicht. In deze loods zijn tevens opslag van materialen als de stalling van autowrakken van de brandweer gepland.

Vervolg
Als de gemeenteraad het krediet beschikbaar stelt, kunnen de plannen verder ter uitvoering worden gebracht. Verhuizing van Bureau Stadstoezicht staat dan gepland in de loop van 2006.

Reacties
Reactie: (Willem de vries)
4-11-2005, 12:10
Ongelooflijk wat een wanbestuur, zijn hier de parkeertarieven voor verhoogd ? Gooi het maar over de balk de burgers betalen wel, op naar de verkiezingen !

Reactie: (Laurie)
4-11-2005, 09:32
Citaat: "Bureau Stadstoezicht verzorgt onder andere parkeervergunningen, verkeersontheffingen en kraskaarten voor bedrijven, bewoners en bezoekers, voert parkeercontrole uit en organiseert de markten. Per jaar weten ongeveer 7.000 mensen de balie te vinden van het pand aan de Roode Steen."

Hoezo Hoorn gastvrij? Heeft dan weinig zin daar een stukje over te schrijven zoals wordt gevraagd alhier: Klik > http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&news_id=32218&newsPg=1 Wat een lachertje, lijkt meer op burgertje pesten. Ach laat ook maar...

Reactie: (kiara)
3-11-2005, 11:23
ja wat een flauwekul, net of het daar altijd druk is. Moet ik nog verder heen.
Als de gemeente zoveel geldover heeft geef ons bewoners ons belasting geld terug.

Reactie: (Daniël)
2-11-2005, 23:46
Welke overijverige ambtenaar heeft dit nu weer op z’n geweten? Buro stadsTOEZICHT! verhuizen naar de rand van de stad?? Waar moet ik als toerist heen als ik politie nodig heb of waar moeten de dienders schuilen als zij op vrijdag/zaterdag avond dienst hebben? Gaan zij dan ook in de brandweerkazerne zitten...dan is er helemaal geen toezicht meer op de Roode Steen...nee het gaat goed in Hoorn,struisvogelpolitiek??

En voor het geld wat nu beschikbaar wordt gesteld (uit welk potje?) kun je natuurijk ook op de roode steen een leuk pandje opknappen wat wel aan de eisen voldoet..(oude postkantoor misschien??)