Pilot hondenpoepdispensers in Kersenboogerd en Grote Waal

11-3-2010

HOORN - De gemeente Hoorn start volgende week een pilot met hondenpoepdispensers langs verschillende uitlaatroutes in de Kersenboogerd en de Grote Waal. In de dispensers, die aan afvalbakken zijn bevestigd, zitten plastic zakjes die hondenbezitters kunnen gebruiken voor het opruimen van de uitwerpselen van hun hond.

Het doel is om de overlast van hondenpoep in deze wijken terug te dringen. Uit de leefbaarheidmonitors van 2006 en 2008 blijkt dat hondenpoep één van de grootste ergernissen is van de inwoners van Hoorn. Reden genoeg voor de gemeente Hoorn om nogmaals in overleg met bewoners te zoeken naar oplossingen.

De gemeente Hoorn wil vanaf maandag 15 maart starten met een proef van zes maanden met hondenpoepdispensers langs de belangrijkste uitlaatroutes in de Kersenboogerd en de Grote Waal. Als de proef een succes blijkt, krijgen ook andere wijken de dispensers.

Locaties
In de Kersenboogerd komen zes dispensers langs de Maasweg, Gerrit Achterberghof, Scheldeweg en de Boedijnhof. In de Grote Waal komen eveneens zes dispensers bij de Oliemolen, Papiermolen, De Weel en De Wieken.

Reacties
Reactie: (marion Florea)
9-7-2019, 07:50
2019 nu: nog geen hondenpoep bakken in Risdam Noord (ja 1 bij de korenbloem). Katten poepen wel degelijk ook boven de grond daar ze ook poepen op grint en zo, dan begraven ze het niet. En altijd in tuinen van anderen. Begraven ze het wel, dan zit je er met je handen in als je in je perk of tuin onkruid weg haalt of plantjes plant. Er zijn veel mensen voorstander van GROEN, maar mede hierdoor betegelen mensen hun tuin.

Reactie: (A.I)
2-7-2010, 15:19
BELACHELIJK!!
Gemeente Hoorn, nu vraag ik mij toch echt heel hard af waar ik in hemelsnaam HONDENBELASTING voor betaal?

Ik laat mijn hondje enkel en alleen uit op de hondenroutes in de kersenboogerd (maasweg, en dijke bij de blokkers en langs het spoor), waar nooit kinderen komen.

En als die ongeleide projectielen (kinderen)het dan toch niet kunnen laten om te gaan rollebollen in ’t gras op de hondenroutes, wat overigens oorspronkelijk speciaal voor het uitlaten van honden is aangelegd, dan moeten de ouders die kinderen maar leren waar ze WEL mogen spelen.

Reactie: (Bob)
13-3-2010, 14:41
Waarom niet in Risdam,hier wordt het grasveld ook volgescheten door die smerige beesten en geen hond(leuke woordspeling)die het opruimt...O ja,toch wel..de kinderen die dagelijks onder de strond thuiskomen...

Reactie: (joep)
13-3-2010, 13:18
Weer zo’n onzin project van de gemeente, geldverspilling !!!!
Laat ze liever wat meer geld besteden aan de groenvoorziening, die grasvelden waar die honden op moeten poepen zien er niet uit !
Nee gemeente Hoorn dit is een kansloos project !!!!!!

Reactie: (hondebezitter)
13-3-2010, 13:14
Wat een onzin gewoon die honden in het gras laten poepen en niet op de stoep, niemand heeft er last van

Reactie: (Nomen Nescio)
13-3-2010, 12:19
kattenbelasting?@Schotel. Prachtidee, maar helaas, het kan niet volgens de wet.
En kattten hebben, in tegenstelling tot honden, de goede gewonte hun uitwerpselen onder te stoppen. voordeel: Je trapt niet in de kattenpoep.

Reactie: (schotel)
13-3-2010, 10:27
wordt het ook geen tijd om de katten liefhebbers eens aan te pakken,zit regel matig met stront van de buurt katten in de tuin.maar daar mogen we niks over zeggen want je bent zo een katten hater.geef de honden eens wat meer uitlaat ruimte,we betalen er genoeg voor.misschien is een katten belasting een optie,dan denken de mensen eens na voor ze een kat in huis halen.en die vervolgens de tuinen en speelplaatsen van kinderen en andere plaatsen vol plassen en poepen

Reactie: (Marijke Noordegraaf)
12-3-2010, 21:23
Wat een onzin! Plaats liever meer afvalbakken om zakjes die elke hondenbezitter bij zich zou moeten hebben, in te deponeren.

Reactie: (redactie)
11-3-2010, 15:32
We legden de terechte opmerking van Erik Baas voor aan Voorlichting van de gemeente en kregen deze reactie:

"Dat klopt feitelijk, maar wordt inderdaad een woord voor galgje. Gezien het feit dat wij in de gemeente Hoorn geen andere zakjesdispensers hebben, leek dit ons een begrijpelijk woord, ondanks het feit dat het
niet exact de lading dekt. Overigens zijn de plastic zakjes natuurlijk helemaal ’Puur Hoorn’, dus geen zorgen over duurzaamheid."

En dat laatste was weer een reactie op de opmerking van Jan de Waal.


Reactie: (jan de waal)
11-3-2010, 12:48
Nu men daar mee bezig is had men beter voor papieren zakjes kunnen kiezen, da’s beter voor het milieu.

Gebruik ze zelf ook: www.hondenpoepzakje.nl

Reactie: (Erik Baas)
11-3-2010, 12:01
Dat is dus geen hondenpoepdispenser maar een hondenpoepzakjesdispenser... ;-)