VVD ziet College met VOCH, FT, D’66 en/of CDA meest zitten

”Meeste overeenkomsten in programma’s”

HOORN - Hoewel de Hoornse VVD in principe in zee kan gaan met alle Hoornse fracties, geven de liberalen voorlopig de voorkeur aan een College met VVD, VOC Hoorn, Fractie Tonnaer, D66 en/of CDA. Er wordt momenteel een programmatekst geschreven waar deze partijen op mogen reageren. De VVD lijkt de D66-wens om samen te werken met GroenLinks niet honoreren.

Na de druk bezochte bijeenkomst in de raadzaal van Hoorn waar onder leiding van de grootste partij, de VVD, is gesproken over de verkiezingsuitslag hebben deze week de eerste verkennende gesprekken plaats gevonden van de VVD onderhandelingsdelegatie, lijstaanvoerder Wim van Hilten en Bert van Dijkhuizen, met alle overige partijen in de raad van Hoorn.

Tijdens deze gesprekken is nagegaan of de overtuiging van de VVD dat op basis van de beschikbare partijprogramma’s een nieuw college bestaande uit VVD, VOCH, FT, D’66 en/of CDA programmatisch haalbaar is een juiste aanname bleek.

Gebleken is dat er op voorhand geen breekpunten bestaan met één van de partijen die in de raad van Hoorn vertegenwoordigd zijn.
Er zijn derhalve diverse coalities mogelijk. Dat heeft de VVD ertoe gebracht opnieuw aan de hand van de partijprogramma’s te bezien met welke partijen het naar verwachting het eenvoudigst zal zijn inhoudelijke overeenstemming te bereiken.

Hoorn staat voor zware bestuurlijke jaren. Er dient daarom een coalitie gevormd te worden die op een stabiele basis in de raad kan rekenen en die op een evenwichtige wijze gedurende de gehele raadsperiode invulling kan geven aan zaken als: gezonde gemeentelijke financiën met instandhouding van een goed voorzieningenniveau voor onze inwoners en een gematigde lastendruk; een veilige woonomgeving die goed onderhouden wordt; een bereikbare stad en een aantrekkelijk ondernemersklimaat zowel voor de middenstand als het bedrijfsleven.

De nadere analyse van de verkiezingsprogramma’s door de VVD toont aan dat de grootste programmatische overeenstemming te verwachten valt met VOCH, FT, D’66 en CDA.

Dit betekent dat de VVD nu een eerste aanzet zal geven om te komen tot een programmatekst aan de hand waarvan met de genoemde partijen in gesprek zal worden gegaan.

Tijdens deze gesprekken zal duidelijk moeten worden of er ook daadwerkelijk programmatische overstemming kan worden bereikt. De VVD heeft daar vertrouwen in.

De onderhandelingsgesprekken zullen aanstaande dinsdag 16 maart een aanvang nemen. Deze zullen in beslotenheid plaats vinden.

Reacties
Reactie: (Ice)
18-3-2010, 09:35
Graag de uitslag meteen vermelden! Dan kan de omliggende horeca ook meteen met opgeheven hooivork aankloppen bij het gemeentehuis. De kop in drukken. Dat is wat ik u zeg.

Reactie: (martin mutter)
17-3-2010, 16:09
@ Nomen, 1 uur is een gepaseert
station. Deze kans hebben ze laten liggen, horeca is soms net politiek. Na invoering kunnen we opnieuw praten hoe het wel anders kan.

Reactie: (Qwartje)
17-3-2010, 15:55
@Fovo

Zeer gevoelige richtmicrofoons, @Fovo, nou goed? Dit is een dorp, en ik gewaag van een machinerie. Daar zitten heel veel radertjes in. Als iemand op een cruciaal moment denkt de kluit wel even te kunnen belazeren en voorliegen, komen er krachten los die niet meer te beteugelen zijn.

"VVD-ers liegen niet", zei een VVD-er.

Reactie: (Nomen Nescio)
17-3-2010, 15:39
dat tijdstip van 01.00 uur waarde heer @Qwartje, komt niet zó maar uit de lucht vallen: het was al genoemd als compromis (door de horeca nota bene) toen de avondklok bepaald werd door de Raad.
En ja, het is mooi weer, vogeltjes fluiten, het eerste eitje is al gevonden, de terrassen zijn er weer, dus wat mij betreft, die avondklok meteen opheffen! E.v. gelegenheid: dinsdag 27 april. Datum ingang? 1 mei wat mij betreft. Overigens grote kans dat Onno wat anders wil, want de dag er voor is Koninginnedag

Reactie: (Bernard Rive)
17-3-2010, 15:14
Nou ik ben benieuwd. Het zou van goed fatsoen getuigen als de heren in het pluche hun beloftes waar gaan maken en de toegangsstop na 27 april weer terugdraaien naar 2 uur. Dat kan natuurlijk heel eenvoudig. Even de politie en de andere controleurs op de hoogte brengen van een gedoogbeleid en hoppa: van de baan! Vervolgens even de administratie op orde brengen en klaar is van Hilten.
En toch... eerst zien en dan geloven..

Reactie: (Forumvolger)
17-3-2010, 15:08
@Qwartje

Zeg, Qwarteman, sta jij daar zelf bij die gesprekken, heb je afluisterapparatuur of heb je het van horen zeggen?

Reactie: (Qwartje)
17-3-2010, 14:47
BREAKING NEWS.

Wanneer we de geruchtenmachinerie rondom de coalitie-besprekingen voor betrouwbaar mogen houden, is er een akkoord bereikt over de avondklok.

De toegangsstop voor de horeca wordt terug gedraaid naar 02.00 uur.

Nu nog een tijdstip van ingang.

Maar gezien de bestuurlijke bloedgang waarmee de waanzin werd ingevoerd zal herstel van het gezonde verstand niet veel tijd hoeven te vergen.

Reactie: (Qwartje)
17-3-2010, 13:51
Het is vandaag prachtig weer. De terrassen staan uit. Binnen zit VVD-hopman Van Hilten keihard in zijn leugens te volharden. Die heeft geen bord voor zijn kop, maar ’n complete timmerfabriek.

Er wordt met VOC Hoorn, fractie Tonnaer, CDA en D66 onderhandeld. Onder meer over een nieuw horeca-sluitingsuur van… 01.00 uur.

Voor de zoveelste maal regeert de leugen. De verkiezingen zijn 14 dagen geleden gehouden. Er was een uitslag. Een ander woord voor ‘uitslag’ is: eczeem.

De VVD wilde de toegang tot de complete horeca geheel vrij laten. Niks avondklok. VOC Hoorn wil herstel van de oude vertrouwde situatie van 02.00 uur. Roger Tonnaer, dit gehoord hebbende, sprak na de verkiezingen tot een VOC Hoorn-raadslid: “O. Nou, prima. Dan gaan wij daar in mee.” D66-voorman Arthur Helling ziet geen heil in de avondklok. Het CDA kan ’t geen ene moer schelen. We tellen 19 coalitie-zetels vòòr herstel naar 02.00 uur.

Jawel. Maar we kunnen tellen tot we ‘n ons wegen: de VVD-voorman liegt, draait, smoest, en kronkelt zich onder zijn standpunt vandaan. Stelt nu opeens het compromis van 01.00 uur voor. Waarom? Om gezichtsverlies van toekomstig collegevoorzitter Onno van Veldhuizen (D66) enigszins te maskeren. Maar nog mèèr om VVD-kroonprins Chris de Meij de pas af te snijden.

Van Hilten durft, c.q. kan zich niet meer ontkleven van het web van leugens dat hij spon met betrekking tot het interview dat hij op 8 maart gaf. Waar alle anderen bij zitten liegt hij vanmiddag andermaal zijn eigen waarheid. We worden geacht vier jaar in zee te gaan met een patiënt die aan pseudologica fantastica lijdt.

Ik weet dat heel veel Hoornaren dat ab-so-luut niet van plan zijn. En hun getal is zienderogen wassende.

Van de VVD kennen we nu het ware, onbetrouwbare gezicht. Het draagvlak van die partij is drijfzand geworden. Nu eens kijken hoe sterk VOC Hoorn, Tonnaer en D66 in hun schoenen staan.






Reactie: (martin mutter)
17-3-2010, 11:44
Zo is het maar net @ berhard het nieuwe roveropperhoofd heeft nog maar geroken aan de macht en vervalt in oude politiek. Meneer van Hilten staat ronduit te liegen de redactie heeft mij het uitdrukkelijk bevestigd en letterlijk geciteerd uit haar aantekeningen, dit geeft veel vertrouwen in de toekomst. En nog iets hij vindt zich nu al onder druk gezet, een lekkere bestuurder als hij nu al zenuwachtig wordt. Zal eens iets bedenken om hem wakker te krijgen.

Reactie: (Bernard Rive)
17-3-2010, 10:51
Nu beweert van Hilten in het NHD dat hij deze uitspraak voor de verkiezingen heeft gedaan, terwijl de journaliste doodleuk meldt dat zij van Hilten heeft gesproken juist naar aanleiding van de verkiezingen. Van Hilten geeft hier toch wel een mooi staaltje van onbetrouwbaarheid weg. Ach ja, de winst is binnen en nu kunnen we allemaal weer als dom klootjesvolk worden behandeld. Bah!!!

Reactie: (Qwartje)
16-3-2010, 19:05
QFrits

"Morgenavond gaat de VVD met een aantal fracties onderhandelen over de collegevorming. Achter gesloten deuren. Daar zal eerst de faux pas van Van Hilten tegen het licht worden gehouden. Geprobeerd zal worden een & ander in der minne te schikken.

Voorafgaande aan, of direct na dat beraad wordt het NHD voor de kar gespannen."

Aldus een posting per gisteren in dit forum. Van Hilten hoeft zich niet meer aan een uitspraak te wagen. Dat heeft hij op 8 maart al gedaan in het vakblad Misset Horeca. Avondklok weg per 1 juli, of anders maar per 1 januari 2011.

De kiezers hebben dat gelezen. De kiezers vergeten niks.

Reactie: (Frits)
16-3-2010, 18:16
NHD.nl: Horeca wil snel af van vroeg stappen
Hoorn -
Nu de VVD, VOC Hoorn en Fractie Tonnaer vrijwel zeker in het college belanden is het voor de Hoornse horeca niet meer de vraag óf de toegangsstop voor cafés om 24 uur wordt teruggedraaid, maar wanneer. 1 juli als datum vindt de horeca veel te laat.

Na middernacht stappen wordt sneller mogelijk als de nieuwe gemeenteraad het college oproept een wijzigingsbesluit door te voeren. De eerste kans hierop is bij de gemeenteraad van 27 april. De wijziging kan enkele weken daarna al worden ingevoerd.

VVD’er Wim van Hilten, die de onderhandelingen leidt, laat zich niet verleiden tot uitspraken over het moment waarop er weer als vanouds na middernacht kan worden gestapt in Hoorn.

Voor de horeca is elke maand dat het vroeg stappen langer duurt er een teveel. Caféhouder Bernard Rive van Fame: ,,Neem op 27 april een besluit en voer dat per 1 mei in. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn.’’ Voorzitter Hoying Wu van Horeca Nederland in Hoorn: ,,Stel dat mei en juni mooie terrasmaanden worden. Dan zouden we die maanden al laten lopen.’’



Reactie: (Qwartje)
15-3-2010, 23:57
@Marjon van der Ven

Enchanté, mevrouw Van der Ven. Vergeef me dat ik zo astrant ben op te merken dat uw posting enigszins off topic is. Sinds november vorig jaar kenden de mensen het VVD-standpunt al. Mede daarom heeft uw fractie vanuit de horeca sterke campagnesteun gekregen. Mede daaraan dankt uw partij die zes zetels.

We herinneren ons hoe het VVD-standpunt werd afgedwongen door Chris de Meij, als voorwaarde voor zijn terugkeer naar uw fractie, officieel per 28 oktober vorig jaar. Nota bene: dezelfde Van der Meij die juist vanwége zijn horeca-visie in oktober 2008 uit uw fractie werd verbannen.

Nu lijkt de hele heisa zich in dia-positief te herhalen. Uw hopman Van Hilten schuift in een interview de effectuering van het VVD-stanpunt inzake de avondklok terloops even naar volgend jaar. Dat schuurt ten zeerste. Hopman van Hilten wringt zich vervolgens in krakelingse bochten. “Dat heb ik zo niet gezegd”, en “Ik heb dat interview vòòr de verkiezingsdatum gegeven”. Yeah right. Mijn band was lek. De spoorbomen waren dicht.

Te constateren valt, mevrouw Van der Ven, dat de VVD-visie maar aan één man te danken is. Jullie hebben zijn zetel nog niet terug, of er wordt andermaal gedraaid. Op zijn minst gedraald. Twee vragen liggen voor de hand.

·Ondergaat hopman Van Hilten nu dezelfde bejegening als Chris de Meij in oktober 2008? Uw fractie heeft vanavond vergaderd, vooruitlopend op de coalitie-besprekingen van morgenavond.
·Ligt het niet voor de hand dat Chris de Meij in elk geval het horeca-standpunt namens uw fractie gaat verwoorden? Logischer nog: dat hij van stoel verwisselt met Van Hilten?

Uw onderstaande posting behelst tweemaal het begrip ‘helder’. Het zou van kloten getuigen wanneer uw fractie via dit forum op bovenstaande vragen uitsluitsel zou geven.







Reactie: (NOZEM)
15-3-2010, 23:14
@Marjon, KLASSE, mijn gestelde vertrouwen in de VVD vwb dit onderwerp, wordt niet beschaamd!!
Met groet

Reactie: (Marjon van der Ven)
15-3-2010, 19:37
Beste allen,

jullie vragen om een reactie vanuit de VVd fractie m.b.t. het geplaatste artikel.
Als VVD zijn wij heel helder voor het terugdraaien van de toegangstop voor de zomer 2010. Dat lijkt me heel duidelijk en helder. Als fractie hebben we daar niet voor niets campagne voor gevoerd. We hebben duidelijk bij alle cafe’s aangegeven dat we daar voor gaan en daar stonden en staan wij voor.

Reactie: (Qwartje)
15-3-2010, 18:20
@Dirk Minnebo

Wat, waar, wanneer, @Dirk? Vertel.

Reactie: (martin mutter)
15-3-2010, 18:16
Kijk @ Qwartje, D66ers hebben geen zwijgplicht.

Reactie: (Dirk Minnebo)
15-3-2010, 18:11
Het is wellicht te flauw om nu te zeggen dat ik hier voor gewaarschuwd heb, maar ik kan het niet laten. Ik heb hier voor gewaarschuwd.

Reactie: (Qwartje)
15-3-2010, 17:49
Hier alvast wat nieuws uit de VVD-achterkamer van morgenavond. Wim van Hilten gaat daar ten overstaan van alle gesprekspartners beweren dat hij het gewraakte interview met Misset Horeca al vòòr de verkiezingen had gegeven.

Gelogen.

Via de redactie van het vakblad verneem ik dat het vraaggesprek is gevoerd op maandag 8 maart jongstleden. Niet eerder, niet later.

Met deze nieuwe leugen ontkracht Van Hilten zijn oude leugen als zou hij het ‘niet zo gezegd hebben’. Daar viel, gelezen de discussie van heden, niet meer mee weg te komen.

Reactie: (Nomen Nescio)
15-3-2010, 17:26
Wie weet wordt vanavond uw ’’faux pas’’ van dhr.Van Hilten al tegen het licht gehouden @Qwartje.
Vanavond zijn de eerste fractievergaderingen van de (nieuwe)fractie’s er in het stadhuis.

Reactie: (Qwartje)
15-3-2010, 16:48
@Robert Vinkenborg

Gevreesd mag worden, @Robert, dat zich hier de contouren van een SOP gaan aftekenen. Staaltje Oude Politiek.

Morgenavond gaat de VVD met een aantal fracties onderhandelen over de collegevorming. Achter gesloten deuren. Daar zal eerst de faux pas van Van Hilten tegen het licht worden gehouden. Geprobeerd zal worden een & ander in der minne te schikken.

Voorafgaande aan, of direct na dat beraad wordt het NHD voor de kar gespannen. Van Hilten prevelt daarin een mea culpa, niet zo bedoeld, soep niet zo heet, kwestie van woordjeswegerij, kiezers rustig slapen, natúúrlijk belofte nakomen, tjongejonge, bladieblie, bladiebla.

Kous af. Over tot de orde van de dag.

Nou… dacht ’t niet. Geen enkele VVD-er, geen enkel fractielid van andere gedoodverfde coalitie-genoten – behoudens mevrouw Van der Meij van VOC Hoorn – heeft zich tot nu toe gemengd in wat ze schielijk wegzetten als ‘interne aangelegenheid’ van een collega-fractie. Wat het niet is. Het is ook geen faux pas; het is maling hebben aan kiezers op alle fracties die de avondklok willen terugdraaien naar 02.00 uur. Maar die kiezers zijn geen Gekke Gerritjes.

Ik dicht Van Hilten bepaald geen Machiavellistisch vermogen toe. Hij heeft gewoon even nonchalant als klakkeloos een heilige koe keihard tegen de uier getrapt. Stond in de weg. Binnen de VVD-fractie zit iemand de dato 15 oktober 1970. Ik citeer uit zijn politieke credo: “Mijn frustratie is bestuurlijke traagheid en betuttelende overheid waardoor het eindeloos duurt voordat dingen echt veranderen, of plannen of moties worden uitgevoerd. (…) Ik hou van het openbare debat en mijn stijl is open en transparant. Geen achterkamertjes of verborgen agenda’s, maar zeggen waar het op staat.”

Ik meng mij met kracht van argumenten, hier eerder verwoord, in de interne aangelegenheid van de VVD als ik roep: Zet die man op 1.





Reactie: (Robert Vinkenborg :)
15-3-2010, 15:20
Ik zit niet bij de college-onderhandelingen. Misschien heb ik iets gemist, daarom puur uit nieuwsgierigheid deze vraag: wat zou voor de VVD/de heer Van Hilten het motief kunnen zijn om het afschaffen van de avondklok te willen uitstellen? Deze verkiezingsbelofte moet toch makkelijk binnen een paar weken ingelost kunnen worden.

Reactie: (Qwartje)
15-3-2010, 13:51
@Nozem

So be it, @Nozem. Ik koppelde hier de vorm aan de vent.

Waarom? Omdat in de achteloosheid waarmee Van Hilten een absurde, veel belangen schadende en doelmissende maatregel over lente en zomer heen tilt een omen kan worden gezien. Als hij deze belofte na gedane verkiezingen als een lastige vlieg van zijn schouder veegt, wat schuift zijn partij in de toekomst dan allemaal nog meer terzijde? Die verontrusting zocht ik vergeefs in jouw commentaren.

Soit. Je herkent jezelf er niet in, en maakt daar melding van. Dank. We sluiten de gelederen.

En dames en heren van VVD: this ain’t over till the fat lady sings.



Reactie: (NOZEM)
15-3-2010, 13:27
@ Beste Qwartje je stelt mij met jouw reactie teleur, omdat de inhoud van jouw reacties over het algemeel de kern van het "probleem" op een goede wijze wordt verwoord.
Vind je mijn opmerking van links of rechtsom niet duidelijk genoeg!!
Het is toch duidelijk dat de huidige toegangstijd hoe dan ook van tafel moet voor 1 juni 2010!!Qwartje ter informatie voor jou, ik ben geen raadslid en geen lid van de VVD.
Met groet

Reactie: (Qwartje)
15-3-2010, 12:54
@Nozem

Dat je een VVD-er bent, @Nozem, staat gelezen je reacties op de Van Hilten-draai wel vast. Zalven. Pappen. Nat houden. Rectificeren. Gedoogperiode… Je had de politiek in moeten gaan. Sterker nog: je zit er al in.

Twee dingen.

@Martin Mutter merkt hier met recht op dat de avondklok administratief binnen enkele weken een feit kon zijn. Diezelfde administratieve beslommeringen gaven Van Hilten in om nonchalant te zeggen: “Dan maar januari 2011.” WTF!

Van Hilten heeft dit weekeinde bij hoog en bij laag bezworen dat hij niet heeft gezegd wat hij wel heeft gezegd. Hij loog. Zullen we hier dan maar de aantekeningen van die journaliste gescand afdrukken? Welk belang had zij er bij om zoiets uit haar duim te zuigen?

Het staat je vrij om je vertrouwen in de VVD-fractie tegen de heersende wind in te blijven uitspreken. Het staat mij vrij om je te waarschuwen voor fractievoorzitter Pinoccio van Hilten die een kernbelofte aan zijn laars lapt. En die het heel druk dreigt te krijgen met het administreren van al zijn niet waarheidsgetrouwe uitlatingen. Want van wie vergeet wat hij gelogen heeft kan naar waarheid worden gezegd dat hij ook zal liegen wat hij vergeten is.


Reactie: (Gerard Kauwenaar)
15-3-2010, 12:04
Ik hoop dat er voor de coaltie een keuze gemaakt wordt tussen CDA en D66 en niet allebei: Twee partijen in de colalitie extra, 2 wethouders extra, 2X € 7.115,- per maanda aan salaris per maand en daarna nog wachtgeld extra. We moeten bezuinigen, laten we dan hier beginnen! Als er dan een keuze komt hoop ik D66, CDA is ook van de oude stempel en wilde de horeca ook op tijd sluiten. Daarnaast moet die kwal van een Pijl, pijlsnel weg. Misschien kan hij ook naar Den Haag, Camiel is immers weg, zijn wij die kwal kwijt. Pijl is zelf de draaikont, waarvan hij de VVD voor de verkiezingen van beschuldigde, als hij € 7115,- per maand kan verdienen doet hij alles.

Reactie: (Qwartje)
15-3-2010, 11:56
@Martin Mutter

Dit maakt de rapen gaar, @Martin. Van Hilten heeft gesproken met de achteloosheid van een arrivé. Wat kon hèm die hele horeca-heisa schelen! Hij ruikt pluus. De rest in volstrekt onbelangrijk.

Letterljjk heeft Van Hilten tegen de Reed Business-journaliste mevrouw I. G. gezegd: “Als het administratief niet mogelijk is, dan mag 1 januari ook wel.” De aantekeningen van dat interview zijn voorhanden.

Nu wordt het tijd voor de VVD-top om zich - hier en nu - eens uit te spreken. Dit webforum heeft de zaak aanhangig gemaakt. Dit webforum wordt dagelijks door veel unieke bezoekers aangeklikt en gelezen. Oók door de dorps-politici.

Ik nodig fractieleden als Marion van de Ven en Chris de Meij, alsmede vrije democraten als Henk Hansen, Wiljan Loomans en Simon Commandeur dringend uit om zich hier, ten overstaan van de klokkenluiders, eens uit te spreken. Ze hebben het afgelopen weekend onderling veel contact gehad, zo veel staat vast.

Mevrouw, mijn heren: guts, please. Er hebben 4350 burgers op jullie gestemd. Zij hebben recht op antwoord op een paar vragen. En zij niet alleen. Dit raakt de coalitie-besprekingen in het hart. Er dreigt een breekpunt.

- Vertolkte Van Hilten hier de mening van de VVD afdeling Hoorn?
- Zo nee: waar staat de fractie in deze kwestie dan voor?
- Gaan de gemeenschap een toekomst tegemoet met ‘wethouder Van Hilten’?

We wachten jullie antwoord in. Maar niet te lang.




Reactie: (NOZEM)
15-3-2010, 11:28
@Martin, dank voor de informatie.
Ik heb er vertrouwen in dat de VVD tesamen met de overige partijen, die aan het nieuw te vormen college-overleg deelnemen, de gadane belofte (s) nakomen.Indien de formele procedure de nodige tijd vergt, dan is er mi altijd nog een gedoog periode als overbrugging mogelijk.Dus links of rechtsom de sluitingstijd kan voor 1 juni 2010 zijn aangepast.

Reactie: (ruud van Vliet)
15-3-2010, 11:25
Geachte Mijnheer van Hilten, en alle andere VVD leden van Hoorn,
Met verbazing lees ik net dat u nog voor er ook maar iets van een college is samengesteld, al begonnen bent met de draaikont techniek.
eerst iedereen in de veronderstelling laten dat het meest idiote besluit om de horeca dicht te gooien na 24.00 zo snel mogelijk terug te willen draaien, en nu sputteren dat het op zijn vroegst juli gaat worden....zoniet ergens in 2011. (nou... dan hoeft het denk ik niet meer hoor, dan zijn er wel aan heel groot aantal horeca gelegenheden ter ziele)
foutje van de journalist?
Dan zou ik in uw situatie als de wiedeweerga de boel rectificeren!
Want ik (maar talloze ondernemers en bewoners in onze stad) beginnen zich nu al aardig op te winden en besodemieterd te voelen.
zo’n rectificatie kan hier,op Hoorngids, maar wellicht ook in het plaatselijke suffertje.
Maar doe het alstublieft want ik zit nu al een nieuwe poster te bedenken. die dan op mij bakvliets komt.
Moet weer denken aan mijn vader, met zijn mooie uitspraak: veel beloven weinig geven, doet een gek in vreugde leven....
Maar ik ben niet gek hoor!
En ik denk ook al de mensen niet, die juist om deze belofte op de VVD hebben gestemd!

Reactie: (martin mutter)
15-3-2010, 11:17
Ik heb net contact gehad met de redactie van Misset- Horeca de verslaggeefster citeert uit
haar aantekeningen : indien administratief het niet mogelijk is per 1 juli dan wordt het wel 1januari.
Heel vreemd dinvoering van het vervroegde sluitingstijd kon wel binnen een paar weken adm. geregeld worden.

Reactie: (nico danenberg)
15-3-2010, 05:17
Het zal mij worst zijn tegen wie wat op welk moment zei.
Wij willen onze, onterecht ontnomen vrijheid terug.
Sowieso dient er geen opgelegd sluitingsmoment te zijn (hoezo uur ?)
Aan ons, de kiezers, de taak de winnende partijen zich aan hun woord te houden.
En Onno gaat met een paar punten minder op zijn C.V. na de verkiezingen toch naar Den Haag.
Daar hebben ze bekwame bestuurders nodig.
Zin in de zomer !


Reactie: (Qwartje)
14-3-2010, 17:59
@Gerard

Wankel, @Gerard.Ik had de politieke Rubik-kubus ook al eens in die kleuren gedraaid. Je hebt dan, bij uitsluiting van de VVD, nog twee driepluusers nodig. Daarbij ontkom je - gezien de signatuur van de HSP-achterban - niet aan het CDA met hun kurkertrekker-bibsjes. Met D66 er bij smeed je een krappe meerderheid.

Maar tegen welk risico? Je hangt een loodzware zespaneels deur aan twee vederlichte scharniertjes, zijnde HSP en CDA. Die kunnen zomaar bij het minste of geringste een kerkje in de kerk vormen. En met nukkige scharnieren heb je een klemmende deur.

Ik denk te weten dat het binnen de VVD momenteel flink rommelt. Invloedrijke olifanten roeren zich. Er gaan stemmen op voor hergroepering van de fractie-stal. Iemand die de afgelopen week erg veel kiezers in het gelaat heeft gespuwd zal zijn consequenties moeten trekken.

Daarna, chop-chop: formeren. VVD-VOC Hoorn-Tonnaer-D66 en - eventueel - HB/HSP. Wanneer een van de driepluusers onderweg kuren krijgt blijft er altijd nog een meerderheid over.

Reactie: (gerard)
14-3-2010, 17:03
Nog even toegelicht: HSP en HB zouden prima samen als één coalitiepartner op kunnen treden met één wethouder. Dan is het voor de coalitieonderhandelingen de zoveelste driezetelige partij.
VOC Hoorn - Fractie Tonnaer en HB/HSP hebben samen 13 zetels. Die basis kan ook zonder de VVD aan een meerderheid komen.

Reactie: (gerard)
14-3-2010, 16:54
Dit was toch te voorspellen. De VVD heeft als eerste in volle overtuiging regionaal het standpunt ingenomen voor de toegangsstop om 12 uur te zijn. De Fractie De Meij dacht hier anders over. Vervolgens besloten de VVD-leden dat De Meij weer aan zou moeten sluiten bij de VVD-fractie. Die heeft daar de eis bij gesteld dat de VVD in de verkiezingscampagne voor ruimere toegangstijden zou zijn. Dat is nu gebeurd. En nu De Meij gewoon 1 van de 6 fractiegenoten is, komen de andere eigenlijk weer met hun eigen standpunt naar voren. Daarin gesterkt door de wens om met CDA en D66 samen te werken. en zo te lezen zijn er met de andere partijen geen breekpunten.
Ik zou tegen de VOC Hoorn en Fractie Tonnaer willen zeggen: pak even de telefoon, en vertel Van Hilten dat het een breekpunt is als de toegangstijd niet uiterlijk per 1 juli 2010 aangepast wordt.
Zulk kiezersbedrog past niet.
Als de VVD nu al zo onbetrouwbaar blijkt, dan kunnen VOC Hoorn en Fractie Tonnaer misschien nog beter met andere partijen gaan praten.

Reactie: (Sebastiaan)
14-3-2010, 14:17
@ Qwartje: het Klimaatakkoord is terug te vinden op onze website http://hoorn.groenlinks.nl bij de documenten. En anders kan ik u een exemplaar toe mailen, indien gewenst. We hebben er zeker niet alleen liggen dutten.

@ Joke: sorry, ik wilde helemaal niet zuur klinken, alleen maar ironisch. Uiteraard doet het pijn als je na een voor je gevoel goede, inhoudelijke campagne (wellicht te veel duurzaamheid, te weinig cultuur & WMO) van vier naar drie zetels gaat. Daar waar GroenLinks ooit vijf zetels haalde, maar dat was na acties tot behoud van o.a. een groen Blokweer, en met de toen populaire Marcel Deen.

Ik blijf de Hoornse politiek uiteraard met interesse volgen, maar gelukkig zijn er nog andere leuke dingen in het leven (stappen met m’n vriendin, biertje drinken in de Hoornse horeca, Café Chantant, Sunday Jazz, etc.).

Reactie: (Qwartje)
14-3-2010, 13:13
@Sebastiaan

Wie draait er nu bij, @Haile Sebassie? Wanneer je de woorden van gisteren bent vergeten, kun je maar beter zeer prudent omgaan met het formuleren van woorden over morgen. Ik breng je volgende in herinnering.

Op dinsdagavond 26 januari stolde om 23.49 uur in het plasma van dit forum het volgende statement van Samir Bashara, hobby-socioloog en voorzitter van GroenLinks Hoorn. “Wij hebben in ons programma gezet dat wij bewijs willen zien voor het heilzame effect van het Urker sluituur, opdat het wordt teruggedraaid wanneer dit bewijs uitblijft. Gezien de gelijktijdige invoering van 10 verschillende maatregelen zonder fatsoenlijke nulmeting , kan ik mij niet voorstellen dat dit bewijs leverbaar is.”

Anders gezegd: GroenLinks lag, duttend in een sponsorbed in het Foreestenhuis, zeer actief te wachten op een ‘bewijs’ waarvan meteen maar werd gezegd dat het niet leverbaar was. Geen datum, geen standpunt, geen hom, geen kuit. Zweefpolitiek waar je alle kanten mee op kunt. Inmiddels ging zowel het Hoornse uitgaansleven als de uitgaans-branche met gezwinde spoed naar de ratsmodee.

Nu kom je opeens met droge ogen melden dat jouw bomenfluisteraars in principe altijd tegen de avondklok zijn geweest. Als een atheïst die op zijn sterfbed om een priester vraagt. Hier spelen een paar andere zaken binnen de grote mensen-politiek, @Sebassie. Calimero GroenLinks kan zich maar beter verre van dit hanengevecht houden.

Overigens: tijdens het Foreesten Dutje van 29 op 30 januari zou GroenLinks een eigen lokaal klimaatakkoord schrijven waar ‘Kopenhagen’ nog een puntje aan kon zuigen. We hebben daar niets meer van vernomen. Was de pokon op?


Reactie: (Joke)
14-3-2010, 11:25
@ Martin,ja doe dat vraag de journalist bij Misset om duidelijkheid en bevestiging, ik wil graag, denk dat dit ook voor@Nozem en @Qwartje geldt,op de hoogte worden gehouden hoe het precies gegaan is.

@ Robbie heeft ook een punt: Was Van Hilten bekend met de tekst? Is deze door hem van te voren gelezen en akkoord bevonden?

@ Qwartje,Waarde heer fijn dat u weer terugbent!
Ik kreeg gisteren een sms met als tekst:" Wim gesproken in de sporthal. Klopt niks van. VVD wil voor de zomer stop eraf". ik neem aan dat Wim dan zijn uitlatingen in Misset bedoeld, die niet zouden kloppen. Persoonlijk geloof ik ook niet dat de journalist de door u aangehaalde zinsnede zelf verzonnen heeft. Het is inderdaad heel makkelijk om ,in welke hoedanigheid dan ook,te roepen "oh nee dat heb ik niet zo gezegd hoor" als het artikel je achteraf niet goed uitkomt.
Als blijkt dat Van Hilten dit wel degelijk gezegd heeft, heeft hij heel wat uit te leggen niet alleen aan zijn VVD, maar ook aan ons VOCHoorn.


@ Sebastiaan, sorry op jouw reactie ga ik maar niet serieus in. Het valt Groen Links erg zuur dat ze waarschijnlijk niet in het college komen, dat ook jij teleurgsteld bent kan ik me voorstellen, maar wat je nu stelt lijkt op gestook en dan bedoel ik je opmerking: "Hoewel de VVD blijkens het artikel in Misset Horeca bezig is richting CDA bij te draaien".
Vooralsnog is daar geen sprake van Sebastiaan, lik je Groen Links wonden en toon je een goed verliezer!

Reactie: (robbie.)
14-3-2010, 10:23
De jeugd in die leeftijdscategorie gaat uberhaupt minder drinken. Kijk op de site van I & M Research te Hoorn. Maar dat komt niet door het sluitingsuur. Alcohol voorlichting op scholen gaat langzamerhand werken. Net als de voorlichting aan ouders.

Reactie: (Sebastiaan)
14-3-2010, 10:15
Nog ander nieuws geplukt van de website van Misset Horeca, van belang voor de ontwikkelingen in het gebied van de Blauwe Berg:

VAN DER GRINTEN WAARSCHUWT VOOR LEGE DISCO’S

Directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) waarschuwt clubs en discotheken voor een leegloop komende zomer. Alleen voor clubs die creatief zijn en nieuwe ideeën lanceren ziet hij het rooskleurig in.

Volgens Van der Grinten worden het zware tijden voor clubs en discotheken komende zomer vanwege concurrentie van feesten en strandhoreca. Clubeigenaren moeten zich schrap zetten en alle zeilen bijzetten om te overleven, staat te lezen op de site van KHN.

‘Jongeren leven steeds sneller, maar hebben ook steeds meer behoefte aan het ontmoeten van nieuwe mensen. Het is een beleving. De horecaondernemer heeft de taak om te kijken hoe hij dit gaat invullen. Concepten moeten ook steeds sneller zijn, maar wel herkenbaar blijven voor de bezoekers’, aldus Van der Grinten.

Reactie: (Sebastiaan)
14-3-2010, 10:09
In de eerste plaats is het jammer dat GroenLinks niet verder gevraagd wordt om mee te praten over minimaal de inhoud van een Collegeprogramma. Overigens ben ik van mening dat wanneer het nieuwe College echt wil breken met oude tradities, zij burgers actief moet betrekken bij het formuleren van het bel;eid voor de komende vier jaar. Tonnaer heeft niets voor niets in zijn programma staan: wij luisteren naar de burgers. Laat de inwoners maar mee denken over de bezuinigingen en over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en beleidsvorming. Over economisch en sociaal beleid. Dus dat gaat verder dan de onvrede uiten over de toegangs- en sluitingstijden in de Horeca. Waar GroenLinks IN PRINCIPE tegen was en is, terwijl het CDA een draai richting vrijere toegangstijden moet maken om in het College te kunnen. Hoewel de VVD blijkens het artikel in Misset Horeca bezig is richting CDA bij te draaien. Kortom: de selctie van welke partijen wel en niet betuttelend waren, is evenzeer gebaseerd op drijfzand, als het besluit over de uiterste toegangstijd zelf (heeft iemand ooit het onderzoek getraceerd waaruit bleek dat de 13- tot 16-jarigen hierdoor minder zouden gaan drinken).

Reactie: (robbie.)
14-3-2010, 07:29
Het is de alom bekende reactie van politici. Ze hebben me verkeerd geciteerd of ze hebben m’n woorden verdraaid. Nu zijn er twee mogelijkheden. Of
Wim van Hilten heeft vooraf geen inzage gehad in de tekst of hij heeft het wel gehad en niet gecorrigeerd. In het eerste geval kan hij een rectificatie eisen. In het tweede geval moet hij de konsekwenties van z’n uitspraken nemen en uitleg geven.

Reactie: (martin mutter)
13-3-2010, 23:22
@ Nozem, Joke en Qwartje, zal maandag een mij bekende journalist van Misset mailen en hem even op de div. reactie’s op hoorngids wijzen en vragen of hij een en ander kan bevestigen. Ik was maandag door hun gebeld voor commentaar maar verbleef in het buitenland en dinsdag was het stuk al klaar. Houdt jullie op de hoogte

Reactie: (Qwartje)
13-3-2010, 23:05
@Joke van der Meij

Hupsakee! Wordt de bekende gotspe weer van stal gehaald. Het interview is niet ‘waarheidsgetrouw’ weergegeven. De boodschapper, mevrouw Van der Meij, heeft het altijd gedaan. Barbertje moet weer eens hangen.

Ik kan u verzekeren - zonder dat ik me nog heb verstaan met de betreffende journalist, wat zeker gaat gebeuren - dat de zinsnede ‘Blijkt 1 juli niet haalbaar, dan wordt het 1 januari 2011’ onmogelijk uit de duim van een vakjournalist kan komen. Het is te specifiek voor een verzinsel. We lezen de echo van een samenspel tussen hersens, tongspier, mondholte en lippen van een zegsman. Zijnde de heer Van Hilten, fractievoorzitter van de VVD afdeling Hoorn.

Gelieve mij te verschonen als mijn inschatting de uwe niet is: hier is een man aan het woord die kiezers middels honing aan zijn naam heeft verkleefd. Iemand die zó terloops het gestand doen van zijn belofte naar een ongewisse toekomst verschuift, zo’n iemand heeft maling aan die belofte. Zo’n iemand dient door de 2621 mensen die - waarschijnlijk niet hementwegen, maar in het belang van de partij - op hem stemden tot de orde te worden geroepen. Hij heeft het merendeel van die mensen bedot.

Van Wim van Hilten wordt allerwegen niet anders verwacht dan dat hij de eer aan zichzelf houdt.

Reactie: (NOZEM)
13-3-2010, 22:57
@Joke, het standpunt van jou en de VOCH is duidelijk.De constatering dat het interview met Wim van Hilten niet exact is weergegeven, stemt mij hoopvol.Ik ga er nog steeds vanuit dat de gedane belofte(s)door de diverse partijen,worden nagekomen wanneer zij in het college plaatsnemen.Zodra eea is geeffectueerd gaat er een fles champagne open!

Reactie: (Joke)
13-3-2010, 21:56

Wij van VOCHoorn houden ons aan onze belofte, toegangsstop nog vóór het zomer seizoen van tafel.
Inmiddels heb ik van de kant van oa de VVD vernomen dat het interview met Wim van Hilten niet geheel waarheids getrouw is. Gelukkig! Wim want jij en je partij zijn niet geloofwaardig als jullie nu gaan verkondigen dat de toegangsstop ook op 1 januari 2011 in kan gaan.
Wat mijzelf betreft: Nee, ik kan en wil niet aan mijn achterban uitleggen dat de betuttelende regel wordt uitgesteld. Nota bene tot 1 januari 2011!
Van Hilten, denk aan de burgers die van de zomer op een terrras willen zitten, denk aan de toeristen. Maar denk ook aan de kleine ondernemers die het niet redden tot januari 2011.
En denk dan ook aan de grotere ondernemers die personeel moeten ontslaan!



Reactie: (Matthijs)
13-3-2010, 19:14
@Martin. Niet erg netjes dan van partijen die er A. veel baat bij hebben gehad en B. met open armen de actie hebben aanvaard en zich er mee geassocieerd. Misschien iets voor de campagne ’aardige mensen, hoe gaan we ermee om.’

Reactie: (martin mutter)
13-3-2010, 18:46
2 Mathijs, ook om ondersteuning heb ik niet gevraagd, logo’s zijn gewoon van hun site’s getrokken waar mogelijk en een of twee zijn zo goed mogelijk nagemaakt. Ook is er geen contact vooraf met een van de partijen geweest. Verder is er maar een partij achteraf geweest die bedankt heeft voor de steun.

Reactie: (Matthijs)
13-3-2010, 18:23
@Martin. Inderdaad heb je trouwens ook gelijk dat ik sommige dingen niet snap. Is het zo duidelijk? Dan steek ik behoorlijk af bij de anderen hier. Ik heb blindelings vertrouwen dat zij alles snappen.

Reactie: (Matthijs)
13-3-2010, 18:22
@Martin. Ik geef je groot gelijk, dat je op een dergelijke manier opkomt voor je belangen. Maar je zou pas echt gelijk gehad hebben met je punt, als de partijen niet actief aan de campagne hadden meegedaan. Dat varieert van aanlevering logo tot actief manifesteren in het uitgaansleven. Dat geeft die partijen een andere verantwoordelijkheid richting de Horeca m.i. Persoonlijk vond ik de actie met name uit het oogpunt van de VVD niet chique aangepakt. Je merkt ook nog hoe overspannen de reacties zijn van hun aanhang als ik er over begin...

Reactie: (martin mutter)
13-3-2010, 18:03
@ Mathijs, dat jij sommige dingen niet snapt dat is wel duidelijk.
De No Shut campagne is gebaseerd op
de programma’s van die partijen en uitingen in het openbaar gedaan. De horeca heeft niet iets gevraagd, maar is gedwongen om wat te doen tegen deze verregaande betutteling. Een goede kastelein houdt zich in principe liever geheel buiten de politiek. M.a.w. hij kiest geen partij vandaar 5 aanbevolen partijen. Wij hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan voor alle gezinten snap je ?

Reactie: (Matthijs)
13-3-2010, 17:54
Noem het kinderachtig (okee een beetje flauw is het wel, maar dat kan Martin hebben getuige het feit dat hij normaler reageert dan Nozem en Eric) maar ik vind het wel relevant (ik snap overigens de kruisverwijzing naar het financiele topic niet, dus dat leg ik maar even naast me neer) vast te stellen dat de No Shut alliantie ongelooflijk vrijblijvend te werk gegaan zijn. Een stemadvies op partijen die de huidige situatie mede mogelijk gemaakt hebben, met een vage belofte het te gaan terugdraaien. Tijdens de campagne heb ik hier ook al opmerkingen over gemaakt. Nu de buit binnen is, lijkt (want het is nog maar een aanwijzing) het onderwerp opeens veel minder belangrijk dan Van Hilten, Ruppert en Tonnaer ons in de campagnetijd hebben doen voorkomen. Ik kan me met name van VOC Hoorn niet voorstellen dat ze dit onderwerp laten rusten tot volgend jaar.

Overigens off topic: of we posten hier allemaal met naam en toenaam, of we stoppen met raden naar elkaars achtergrond op basis van de naam ;-) Laster. Haha... ik zie het nu pas. Grappig.

Reactie: (Eric)
13-3-2010, 17:34
Q Nozem ik sluit mij aan bij je opmerking richting @ Matthijs.Zijn reactie slaat nergens op en is pure laster! En kift??
Ik heb de discussie over de bezuinigingen tussen jou @ Nozem, @Arthur Helling en @ Matthijs ook gevolgd. Denk dat deze @ Matthijs dezelfde is en heb het vermoeden dat het iemand van D66 is.

Maar ik wil reageren op de uitlatingen van Wim van Hilten. Ik zowel eens willen weten hoe de andere VVD’ers hierover denken.
Chris de Meij, Marion van der Ven,Jan Kees Medik? Zullen zij blij zijn met de opmerking van Van Hilten? Namens wie spreekt hij? De mede door de VVD gevoerde campagne was toch heel duidelijk? Na de verkiezingen, terugdraaien en snel!
De opmerkingen van de heer Van Hilten komen vreemd bij mij over, dit kan hij toch niet menen... "als 1 juli niet haalbaar is dan wordt het 1 januari 2011"
Er zitten zoals @ Nozem ook al opmerkte, nogal wat maanden tussen.
Het interview zal ongetwijfeld ook bij de fracties van VOCHoorn en Tonnaer vragen oproepen en terecht.


Reactie: (NOZEM)
13-3-2010, 16:50
@Matthijs, wat een kinderachtige, suggestieve en niet terzake doende reactie!!
Ben jij dezelfde persoon, die stopte met reageren over de uitlatingen van Arthur Helling over de geschatte bezuinigingen!!??
Waren jouw gedane "kreten" ook niet goed te onderbouwen??!!

Reactie: (martin mutter)
13-3-2010, 16:49
Mathijs@ we gaan uit van eerlijke mensen tot het tegendeel wordt bewezen. Mocht dit zo zijn kan van Tilten er op rekenen dat er nog budget over is om hem aan zijn afspraken te herinneren. Zoals de redactie dacht dat het al veel had gekost, wat niet zo was. Maar het geld was er wel en nog steeds dus. Het zijn binnenkort andere verkiezingen, niet?

Reactie: (Matthijs)
13-3-2010, 16:39
@Martin Maar jij hebt toch die No Shut campagne betaald voor de VVD, VOCH en FT? Heb je ze niet gevraagd wat ze gingen doen na de verkiezingen? Mocht je zonder toezegging met je logo op die billboards en flyers?

Reactie: (martin mutter)
13-3-2010, 16:29
@Nozem, dat is wel het minimale indien zij blijk willen geven dat ze te vertrouwen zijn.

Reactie: (Robert Vinkenborg)
13-3-2010, 16:16
ARTHUR HELLING: "OOK CDA PRIMA PARTNER"

U leest het goed! De soep wordt minder heet gegeten... D66 zit minder vast aan GroenLinks dan de partij ons eerder deze week deed geloven. D66 verdient overigens een groot compliment. Geen enkele partij blijft ook NA de verkiezingen zo goed communiceren (via de eigen website) als deze partij. Reeds vandaag staat over de eerder genoemde soep het volgende te lezen:

Arthur Helling, de voorman van D66, vindt het jammer dat de VVD het niet heeft aangedurfd om GroenLinks voorlopig aan tafel te laten aanschuiven: “We zijn best teleurgesteld dat GroenLinks niet is uitgenodigd voor het vervolggesprek, maar we zijn niet in een positie om dat te kunnen afdwingen. Met de VVD hebben we veel gemeen als liberale broeders, vooral op financieel en economisch gebied. Maar we zijn wars van meer conservatieve elementen, waar je in een centrum-rechtse coalitie altijd wat kans op hebt. Met GroenLinks delen we een sociaal en duurzame maatschappijvisie, dus voor het evenwicht had deelname van hen goed geweest. Dat blijven we vinden. Ook zou die combinatie uniek en vernieuwend voor Hoorn zijn geweest. Buiten de fractie waren er VVD-ers die dat ook wel zagen zitten, maar blijkbaar binnen de bestaande VVD-fractie veel minder. Echt jammer, want de nu (voorlopig) gemaakte keuze is weinig verrassend. We hebben de VVD al laten weten dat het CDA ook een prima partner is, maar dat we nu wel inhoudelijk wat zwaardere waarborgen zullen gaan eisen.”


Reactie: (NOZEM)
13-3-2010, 16:14
@Martin, ik verwacht minimaal een reactie van de VVD, vanwege de uitlatingen in Misset door Wim van Hilten. Ik ga er vooralsnog vanuit dat de VOCH en FT richting de VVD om opheldering zullen vragen!!??

Reactie: (Robert Vinkenborg)
13-3-2010, 16:07
@ qwartje : mijn artikel was meer als commentaar bedoeld dan als verslag, maar ik ben het volstrekt met je eens: deze soundbite was zeker het vermelden waard. Achteraf gezien een tekortkoming, ook omdat het ook iets aangaf van over de in mijn ogen wat ongemakkelijk sfeer, veroorzaakt door de posties die enkele leden van het college innamen. Ik hoor nu van meer mensen dat zijn dat zij dit ook zo ervaarden.

Reactie: (martin mutter)
13-3-2010, 16:03
@ Nozem, dat durven ze nu effe nietomdat het klopt.Las het net zelf in de Misset Horeca.

Reactie: (NOZEM)
13-3-2010, 15:32
@Qwartje, het door jouw geschetste beeld van de VVD over de sluitingstijden mag/kan niet waar zijn!!! Het terugdraaien van een genomen maatregel hoeft toch geen 10 maanden te duren!!!De eerstkomende raadsvergadering dient dit onderwerp in stemming te worden gebracht, waarbij dan tevens de gedane kiezersbelofte door VOCH/VVD en FT ingelost wordt.Mocht het scenario uitkomen van uitstel tot minmaal 1/1/2011, dan hebben vele partijen echt boter op hun/haar hoofd en zal het vertrouwen in de politiek een forse deuk oplopen.Belofte maakt schuld en verschuil je niet achter allerlei schimmige procedurele zaken.VVD/VOCH en FT gaarne jullie reactie terzake dit onderwerp??!!

Reactie: (Nomen Nescio)
13-3-2010, 14:10
waarde heer @Qwartje, wat fijn dat u weer van u laat horen! Alleen, waar is uw welschrijvendheid gebleven? Uw reactie komt nu een beetje "zuur" op mij over. Dat kan uw bedoeling toch niet zijn?

Reactie: (Qwartje)
13-3-2010, 13:34
Over de VVD gesproken: de stembiljetten liggen na de telling nog na te ritselen in de archiefdozen, of Wim van Hilten belazert de kluit waar iedereen bij staat. Lees even mee wat het vakblad Misset Horeca deze week afdrukt.

‘Nu bij de gemeenteraadsverkiezingen de VVD de grootste partij is geworden in Hoorn, is er kans dat de openingstijd alsnog wordt opgerekt. VVD-lijsttrekker Wim van Hilten: “Sommige partijen willen verruimen tot 01.00 uur, andere tot 02.00 uur.” Die verruiming van de toegangstijd is onderdeel van de coalitie-onderhandelingen. Idealiter hoopt Van Hilten dat de aanpassing zo snel mogelijk wordt doorgevoerd, dat wil zeggen per 1 juli. “We willen het zo snel mogelijk afronden, maar het moet technisch en administratief ook goed worden geregeld.” Blijkt 1 juli niet haalbaar, dan wordt het 1 januari 2011.’

Het stààt er. “…dan wordt het 1 januari 2011.’ Terloops, tussen neus en lippen, wordt het meest heikele punt binnen alle verkiezings-retoriek even naar volgend jaar geschoven. De buit is binnen; het stemvee kan de cholera krijgen. Horeca en uitgaanspubliek worden getild. Door Wim van Tilten. Van die partij met het meest vergaande standpunt over de toegangstijden (helemaal vrij laten). Een partij, zo blijkt nu, met de ruggengraat van een banaan. Nu maar hopen dat de fracties van VOC Hoorn en Tonnaer zich standvastiger betonen. Op dinsdag 27 april vergadert de gemeenteraad. Per woensdag 28 april kan de avondklok van de baan zijn.

Leg mij maar eens uit waarom niet.

Iets anders. Het coalitie-overleg van afgelopen maandag werd, aldus Hoorndgids.nl “…uitstekend voorgezeten” door de VVD-er Henry Meijdam. Ik mis in de verslaggeving van @Robert Vinkenborg een hoogst opmerkelijke uitlating van diezelfde Meijdam. Vanuit de zaal kreeg hij op enig moment door een toehorende dr. G. Onno van Veldhuizen, burgemeester van Hoorn en opwinder van de avondklok, toegebeten: “We zitten hier niet in Zaandam!” Waarop Meijdam onmiddellijk terugkwam met: “Hoor ik daar het deksel van een vuilnisemmer klepperen?” Voorwaar een gedenkwaardige soundbite. Was je net even plassen, @Robert?

Tenslotte: voorafgaande aan dat openbare coalitie-kransje riep Onno van Veldhuizen in allerijl het Presidium bijeen. Een overlegorgaan van burgemeester en fractievoorzitters, waarvan de leden tot strikte geheimhouding zijn verplicht. De dames en heren kwamen diep onder de indruk uit dat delicate overleg. Heeft Van Veldhuizen (D66) hen voorgehouden dat zijn vriend Alexander Pechtold (D66) hem heeft verzocht zich gereed te houden voor een hoge positie op de landelijke kieslijst voor de aanstaande kabinets-verkiezingen? Dat hij Hoorn, in ’s lands belang, de rug moet toekeren?

Zou zomaar kunnen.