Vanaf 5 juni uiterste toegangstijd horeca Hoorn naar 01.00 uur

27-5-2010 Hoornse ’avondklok’ wordt aangepast na protesten

HOORN - Met ingang van vrijdag 5 en zaterdag 6 juni 2010 mogen bezoekers van cafés, bars en discotheken in Hoorn tot 01.00 uur naar binnen. Ook de terrassen in Hoorn mogen volgens de gemeente tot 01.00 uur open blijven.
 
Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een motie die door de nieuwe gemeenteraad van Hoorn is aangenomen waarmee de uiterste toegangstijd van 24.00 naar 01.00 uur is verruimd.

In Hoorn was in 2009 onder zowel inwoners als uitbaters grote beroering ontstaan nadat de gemeenteraad besloot de toegang tot horecazaken op middernacht te zetten. Horeca-eigenaren klaagden over omzetverlies en onwerkbare situaties en veel inwoners van Hoorn vonden de maatregel zeer betuttelend. Ook vonden velen dat het doel met deze maatregel niet werd bereikt. Men dacht het drankgebruik onder de jeugd te kunnen verminderen met de vroege toegangstijd.

Tijdens de college-onderhandelingen bleken de horecatijden een belangrijk onderwerp. En tijdens de verkiezingen maakten enkele partijen het tot een verkiezings-item. De VVD verspreidde bijvoorbeeld bierviltjes met daarop een klok die van 2 uur naar middernacht werd teruggedraaid. Deze ’verkiezingsbelofte’ werd niet nagekomen: Het uiterste wat volgens de collegepartijen haalbaar was, bleek het terugdraaien met 1 uur.


Reacties
Reactie: (artiest)
28-5-2010, 23:56
Denk allemaal aan het gedraai van de VVD als je 9 juni gaat stemmen.
Dat gesteund door een plaatselijke horeca ondernemerze met r tonnaer de NO SHUT campagne hebben gevoerd. O O O WAT ZAL DE HORECA BLIJ ZIJN MET HET BELOOFDE RESULTAAT! Naar mijn meenig hebben partijen zich laten betalen voor hun standpunt! Is dat niet tegen de integeriteitscode?

Reactie: (Horeca dude)
28-5-2010, 19:25
@ Truus: tja er is ook onherstelbaar veel schade geleden voor de plaatselijke horeca,(als ik het om me heen hoor ,dat is niet best)ik vind het knap als je boven water weet te blijven!!

Reactie: (Truus)
28-5-2010, 18:15
63?
Er zijn meerdere die Dirk Beemster heten en Hyves, sommige dames zeggen dat ze jonger zijn, en ik vraag hoe ze dan zo snel aan die rimpels komen....

Leeftijd en wie je bent maakt hier niets uit.
Een Pseudoniem is toegestaan!
André van Duin is dus daarom ook geen familie van de fietsenmaker in Wervershoof.... die wel zijn echte naam op gevel plaatste!

Ik zie alleen dat ondanks de ruimere tijden het drank gebruik niet is veranderd dus tijden helpen niet, voor de Café bezoeken..
Maar de zuipketen zitten nu wel voller en daar word nog steeds niets aan gedaan.
Hoe krijgen we die ooit klanten weer terug en vergoeden we deze schade?

Reactie: (Jeroen)
28-5-2010, 16:58
@Dirk:
U denkt dus dat ík Qwartje ben?! De redactie van deze site kan beamen dat dat zéker niet het geval is. Ik ben ook niet degene die zei dat u fietste over de Dica di Mare Italiana. Echt, zelf gis ik nog steeds over de identiteit van Qwartje. Hij wist plotseling ook dat ik op een vrijdagavond in een café aan de Dubbele Buurt had zitten drinken met vrienden. Ik vind dat nog steeds heel bijzonder, maar het is maar net hoe zeer je dat spel wilt meespelen. Of u nu fietst of loopt, ik zou u straal voorbij lopen omdat ik niet weet wie u bent, hoe u eruit ziet of wat dan ook.

Dan uw leeftijd. Die wist ik nog van een hele tijd geleden, toen ik mij verbaasde over wijsheid in een reactie van u maar meende uw naam te herkennen uit mijn persoonlijke leven. Ik ben 28 en de meeste mensen in mijn omgeving dus, natuurlijkerwijs, ook jong. De Dirk Beemster die op Hyves verscheen was geen DB die ik kende, maar wel 63 jaar. Dit is al weer een tijd terug; ik heb daarna nooit meer op die pagina gekeken en heb daar ook niet de minste behoefte aan. Ik weet nu dat ik u niet persoonlijk ken. C’est ca.

Dit alles gezegd hebbende: ik ben geen journalist, ik ben geen paparazzi (lowest life down in the gutter) en, mocht u vinden dat ik dit allemaal wel ben, dan garandeer ik u nog altijd geen Qwartje te zijn hoewel ik gezien de timing en inhoud van de laatste paar reacties kan begrijpen dat u dit wel denkt.

Meneer Beemster, ik heb niks met u en niks tegen u. Sorry dat u wel deze indruk kreeg.

Reactie: (dirk beemster)
28-5-2010, 12:36
@jeroen
ik fietste zondag jl niet over de zeedijk. is dat je nieuwe vorm van journalistiek: leugens verspreiden? je tast mijn geloofwaardigheid behoorlijk aan door mijn leeftijd en fietsen te vermelden, meneer de papaparazzo. ik loop.

@nico d
ik geloof ook dat de terugloop van de horeca in hoorn niets te maken heeft met de landelijk terugloop (7.3% omzetverlaging las ik in de courant), met de prijs/kwaliteit verhouding die sterk vermindert (aldus intieme bronnen) en het kleine rookverbod. nee, het is de politiek, de eenzijdige identificatie met hun eigen mening en het weigeren dat standpunt los te laten ivm eigen belangen.

Reactie: (Qwartje)
28-5-2010, 04:44

@Jeroen

Fàn-

maar dan ook -tàstisch, @Jeroen. Sympathy for the dying is welhaast onvoorwaardelijk in de beleving van de levende lezenden. Maak er een allegorie van. Opdat onze kindskinderen het hun kindskinderen kunnen voorhouden. Je hebt het in je vingertoppen, als vertolkers van je gedachten.

Tik.

Post scriptum: productiviteit kan gedrevenheid als bron hebben.

Reactie: (Jeroen)
28-5-2010, 02:40
@Qwartje:

Men begon u al te missen hier.

Edgar Allen Poe had vast iets wonderbaarlijks kunnen maken van het sluitingsuur in romanvorm, maar als u zijn levensverhaal kent zult u begrijpen dat ik ervoor pas om hem achterna te gaan. Wel heb ik veel bewondering voor zijn productiviteit.

Het verhaal komt vanuit het perspectief van een fictieve horecaman, die de dood van één van zijn vaste klanten wijdt aan de middernachtlimiet en er dan als een rasanarchist tegenin gaat. Het loopt op tot een verzetshaard tegen de maatregel, waarbij ik de Nieuwmarktrellen als voorbeeld ga gebruiken maar dan op de Roode Steen situeer. Althans, zo staat het er nu voor. Uw macabere bloedbaden zoals Poe ze beschreef, kunnen dan wel ergens worden ingelast.

Reactie: (Qwartje)
27-5-2010, 23:38

@Dirk Beemster

Toen u zondagmiddag jongstleden na een weldadig toertochtje tegenstrooms over de Italiaanse Zeedijk huiswaarts fietste, Diederick Drieban, oogde u innig voldaan maar uiterlijk meer doorbeemsterd dan 63. Voorwaar ik zeg u: een tafereeltje in couleur locale, Anton Pieck waardig. En ach: het gelijk van @Jeroen maakt u, godlof, geen dag ouder. U bent nu 3 jaar langer sober dan uw natte periode duurde. Alpinootje af. Dat uw taalgebruik een & ander af en toe lijkt te weerspreken kan aan de lezer liggen.

Menig herbergier, @Nico Danenberg, is maandenlang inderdaad geschoffeerd. Het zal je inmiddels niet zijn ontgaan dat er de laatste weekeinden sprake is van getapte weerspannigheid. Menig horecabedrijf houdt zich reeds tot 01.00 uur toegankelijk. Gewoon: analoog aan het genomen raadsbesluit, en vooruitlopend op de zogenaamde administratieve afwerking’ daarvan. Kloek. En nog bedankt; ik heb dagelijks de verrichtingen van de drie inmiddels uitgevlogen pullen in het oehoe-nest kunnen volgen.

Maak er een Edgar Allan Poe-achtige Hoornse horror van, @Jeroen. De weirdo’s en crackpots lopen nog gewoon los. Werktitel: Het uur van de palindroom. Right on: let’s rock ‘n’ roll.

Reactie: (Jeroen)
27-5-2010, 20:03
Dat klopt, @Sebas. Gisteren is ook besloten dat er bij nader inzien niet op Rutte gestemd gaat worden. Hij wou mij iets te vaak dingen in zijn eigen woorden uitdrukken. Dan maar Rita, want ik ben best trots op Nederland ;-)

@Dirk:
Ik kon toch moeilijk serieus op uw ironische reactie ingaan? U heeft eerder de bloggers over sluitingstijden verweten dat ze nu niets meer te melden hebben, nu bent u er zelf echter als de kippen bij - nog eerder dan mysteryguest Qwartje waar alleen de integere redactie van deze site het emailadres van zou moeten hebben - om een reactie te plaatsen op sluitingstijdennieuws. Daar moest natuurlijk even iets ludieks - met net zo’n flauwekulwaarde - tegenover staan.

Reactie: (Nico Danenberg)
27-5-2010, 19:59
Heb nooit zo’n verwarrende sluitingstijdenbeleid meegemaakt als de afgelopen tijd.
Neem afgelopen weekend;
donderdag open tot 2:00 uur
vrijdag en zaterdag open tot 00:00 uur
zondag 1e pinksterdag open tot 1:00 uur, Zag horecabezoekers rennend door de straten gaan om voor 24:00 uur ergens binnen te zijn. Bijna niemand weet van die uitzonderingsavonden.

2e pinksterdag open tot 2:00 uur.
Kortom verwarring allom, met als gevolg dat menig potentieel bezoeker na twaalven denkt: "laat ook maar, ik laat me niet opjutten"
en dus wegblijven.
Ik durf de stelling aan dat de kroegen in Hoorn de afgelopen maanden geschoffeerd zijn.
Of we deze ongeargumenteerde aframmeling te boven komen ?
Hoezo zinloos bestuurlijk geweld ?
De tijd zal het leren.

Zie ook "vogels kijken voor beginners" van Teleac.
Die fluiten dag en nacht door.

Reactie: (dirk beemster)
27-5-2010, 19:33
@jeroen dus als je zonder hoofdletters schrijft, kun je beter niks zeggen (of schrijven? en wat heeft mijn leeftijd er mee te maken? dat ik van mijn 14e tot mijn 37e kroegtijger no 1 was en nu geen druppel meer aanraak (nou ja, vooruit dan, een rode port voor het slapen gaan: 10.00 uur meneer!) ik ben nog best kras, en... hoe weet u eigenlijk dat ik 63 ben? HOE WEET JE DAT?

Reactie: (Sebastiaan)
27-5-2010, 19:15
@ Jeroen: met dat bierviltje is de Hoornse VVD, om de bewoordingen van nationale voorman Mark Rutte te gebruiken, "een colporteur van woekerpolissen" gebleken...

@ D. Ronken: Dirk Beemster bedoelde zijn opmerking ironisch, omdat het nieuws over de toegangstijd een wederkerend item is op Hoorngids.nl.

"Nunc est bibendum", aldus Horatius (65 v.Chr. tot 8 v.Chr.). Hetgeen betekent: "Nu is het tijd om te drinken."

Reactie: (Jeroen)
27-5-2010, 18:58
@Dirk:
U bent een man van, naar ik meen, 63 jaar oud. Een man die zinnen zonder hoofdletter laat beginnen. Zeg dan liever niks.

Het vreemdste blijft dat er geen onderbouwing is voor 1 uur als sluitingstijd. Maar goed, we moesten dit zien als een begin.

Ik denk trouwens dat ik dat VVD-bierviltje ga gebruiken als voorkant voor de satirische roman over de sluitingstijden. Past ook bij de binnenkant, top!

Reactie: (Horeca dude)
27-5-2010, 17:45
He,he wat moest dit toch veel en veel te lang duren voordat deze berichtgeving officieel werd gemaakt!! Misichien dat nu iedereen is weet waar we in de stad en omgeving aan toe zijn.

Reactie: (D. Ronken)
27-5-2010, 17:24
Meneer beemster heeft onder een steen geleefd de afgelopen 6 maanden?!

Reactie: (dirk beemster)
27-5-2010, 16:34
dit is volslagen nieuw voor mij. ik sta versteld. misschien heb ik wel niet goed opgelet. dit is me volledig ontgaan. waarom heeft niemand mij iets hierover verteld? het komt echt uit de lucht vallen, verrassend, eindelijk eens echt waarlijk nieuw nieuws, waar niemand natuurlijk weer geen mening over heeft

Reactie: (redactie)
27-5-2010, 15:23
@Miggi, wij gaan er vanuit dat men op het stadhuis uitgaat van 5 en 6 juni omdat het na middernacht is... Strikt genomen zou men het dan over zaterdag 5 en zondag 6 juni moeten hebben. We praten in ieder geval over dezelfde nachten.

Reactie: (migi)
27-5-2010, 14:44
vrijdag 5 en zaterdag 6 juni???????????
moet dat niet zijn vrijdag 4 en zaterdag 5 juni................

Reactie: (Henk )
27-5-2010, 14:23
@ Jan,

De toegangstijden van 1 uur gelden alleen op vrijdag en zaterdag. Doorde weeks kun jij gewoon nog een kroeg binnen tot 2 uur. de beperking is alleen van toepassing op deze 2 avonden.
Over een jaar is het gewoon weer zoals het was, dan heeft de burry ingezien dat hij volkomen misgekleunt heeft. Helaas heeft zijn vriendje Alexander Pechtold gisteren Onno zijn ruiten ingekeild, want Onno kan nu niet naar Den Haag omdat Alexander de hypotheekrente wenst te beperken. Dus die mag niet mee doen aan een VVD-CDA kabinet. Dus Onno blijft hier (tegen heug en meug)anders was hij Staatssecretaris geworden van BZK/ Justitie

Reactie: (jan)
27-5-2010, 13:53
Hoezo van vrijdag 5 en zaterdag 6 juni 2010 ? Geld dit alleen voor de vrijdag en zaterdag en blijft de betutteling voor de rest van de week bestaan ? De afspraak was 2 uur en nu alleen vrijdag en zaterdag tot 1 uur ? Een dubbele valse start lijkt mij zo...