Provincie heeft geen mening over kostbaar kantoor Waterschap

21-7-2010

HOORN - De provincie Noord-Holland, die toezicht houdt op de financiën van het hoogheemraadschap, geeft geen mening over de kosten, noch over de publieke verontwaardiging. Dit meldt Binnenlandsbestuur.nl, de site voor politici en ambtenaren. ’We beschouwen de bouw van een nieuw kantoor als een eigen verantwoordelijkheid van het hoogheemraadschap’, zegt woordvoerster Katja Grevels van de provincie Noord-Holland. ’De enige voorwaarde die we stellen is dat de uitgave binnen de begroting past. We kunnen daar nu niets van zeggen, want we kijken achteraf naar de begroting, maar we gaan ervan uit dat alles klopt.’

Lees hier het volledige bericht op binnenlandsbestuur.nl:

45 miljoen voor nieuwbouw waterschap; politici boos 
 
Verontwaardiging klinkt bij de politici in Noord-Holland over de kosten van een nieuw hoofdkantoor voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Maar de provincie zelf geeft geen mening.

Duurste nieuwbouw
Met 45 miljoen euro is het gebouw in Heerhugowaard de duurste nieuwbouw van alle waterschappen in Nederland, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Het een na duurste gebouw staat in Tiel (waterschap Rivierenland) en kostte in totaal 32 miljoen euro. Waterschappen hebben in de afgelopen jaren 166 miljoen euro gestoken in vijf nieuwe hoofdkantoren, volgens het programma.

 
Boosheid
In lokale media weerklinkt boosheid onder landelijke en lokale politici over de hoge uitgaven in tijden van economische crisis en leegstand. Lokale partijen spreken van verspilling van gemeenschapsgeld en waarschuwen het hoogheemraadschap de kosten niet door te berekenen in de belastingtarieven.

 
Toezicht
De provincie Noord-Holland, die toezicht houdt op de financiën van het hoogheemraadschap, geeft geen mening over de kosten, noch over de publieke verontwaardiging.

 
Verantwoordelijkheid
’We beschouwen de bouw van een nieuw kantoor als een eigen verantwoordelijkheid van het hoogheemraadschap’, zegt woordvoerster Katja Grevels. ’De enige voorwaarde die we stellen is dat de uitgave binnen de begroting past. We kunnen daar nu niets van zeggen, want we kijken achteraf naar de begroting, maar we gaan ervan uit dat alles klopt.’


meer berichten via onderstaande tag:

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
21-7-2010, 22:00
Jammer allen @horinees (maar dat is de redactie van Hoorngids niet kwalijk te nemen-ze neemt het artikel uit BB over), dat nog steeds niet bekend is welke (al dan niet provinciale)politici stampij maken. Laten dames en heren politici zich nu ajb bekend maken/reageren op deze site te beginnen met Bert Putters (SP) die zich wel eens roert op het forum van het NHD

Reactie: (horinees)
21-7-2010, 20:44
Geen mening. Nee, gek he?
De provincie heeft zelf een gat in haar hand en onze provinciale spaarrekening slonk fors. Zij onthouden zich daarom inderdaad maar beter van elk commentaar.

’’we kijken achteraf...’’ en ’’we gaan ervan uit dat alles klopt...’’ wat een sneu verhaal.