Foto’s en herinneringen Hoornse Kermis Hoorn

6-8-2010 Stuur uw eigen kermisfoto in !

HOORN - De Kermis in Hoorn begint weer. Zaterdagmiddag 7 augustus 2010 gaan de attracties weer draaien, worden de oliebollen gebakken en kan er weer aan de touwtjes getrokken worden. HoornGids.nl plaatst graag uw Kermis-Foto op deze site. Stuur uw mooiste Kermis-foto’s naar redactie@HoornGids.nl en misschien plaatsen we uw foto hier...

Stuur foto’s die bij voorkeur niet zwaarder zijn dan 1 mb. We kunnen niet garanderen dat elke foto wordt geplaatst.

ANECDOTES
Heeft u mooie herinneringen aan de kermis in Hoorn? Wie kuste u in de afgesloten Rups? In welke attractie kwam u vast te zitten? Welke kermisprijs of attractie maakte de meeste indruk op u als kind? Ging u ook centjes zoeken onder de tenten? Waar kocht je de heerlijkste oliebol of zuurstok?

Krijtstrepen...
Heeft u ook gerend op het Kerkplein bij de start van de kermis? Met een krijtje in je hand achter de volwassenen aan? Zie ook de op een na laatste foto bij dit artikel.

Stuur uw herinnering aan redactie@HoornGids.nl en wij plaatsen die misschien hier... U mag natuurlijk ook al een reactie hieronder plaatsen!

Wij hebben alvast enkele foto’s uit ons archief geplukt.... Deze foto’s zijn uit de jaren ’50 en ’60 en in Hoorn gemaakt!

Reacties
Reactie: (Robert Vinkenborg)
10-8-2010, 17:44
Leuk @Jack Kroes je hier tegen te komen. Laten we het PvdA-beestje gewoon bij de naam noemen. Je bedoelt Anneke van Dok, die overigens in 2007 na een motie van wantrouwen er in Vlissingen de brui aangaf.

Reactie: (Jack Kroes)
10-8-2010, 14:14
Toch nog maar even de Vrije Westfriese Krant. Het Bedrijfsfonds voor de Pers vond het blad belangrijk genoeg om het te subsidieren. Het had interessante primeurs: zoals de komst van een asfaltmenginstallatie van Ooms vlak bij een Hoornse nieuwbouwwijk.
De onthulling van het handfjeklap akkoord tussen een cultuurwethouder en een kandidaat-dirtecteur van het Westfries Museum. Een achterkamertjesdeal die door de onthulling in de VWK niet doorging. Onderzoeksjournalistiek waar je vandaag de dag in West-Friesland tevergeefs naar zult zoeken.Maar als kwalliteit tegenwoordig weggezet kan worden als "links angehaucht"is het mij best.Overigens: de betrokken wethouder was lid van de PvdA, bracht het later tot minister van buitenlandse handel en burgemeester van Vlissingen

Reactie: (Jan Koelemeij)
9-8-2010, 15:33
De reportages van de tv-piraat zijn op internet terug te vinden:
http://www.videoarchief-hoorn.nl

Reactie: (Wim Hoogerdijk)
8-8-2010, 13:38
Als aanvulling op de reacties over de figuur Robert Volta, hierbij een fóto van deze kermisact (geplaatst boven bericht, red.).
De foto is genomen in de zeventiger jaren op de kermis in Den Haag, waar ik in die tijd woonde. Er waren toen nog diverse van dit soort tenten met merkwaardige figuren. Helaas zie je die nu niet meer !
Robert Volta maakte een diepe indruk op me en het is me nog steeds een raadsel hoe ze de stunts (zeker in die tijd) met brandende tl-buizen en gloeilampen voor elkaar kregen...

Reactie: (Daniel)
7-8-2010, 19:41
Heette de TV-piraat niet Coenstad-TV en was het niet zo dat wij meerdere TVpiraten hadden in onze coenstad?? Waaronder die van v/d Geer de uitbater van de videotheek naast Soif die hiermee meende te moeten optreden tegen het feit dat video’s bij hem gehuurd de volgende dag op de piraat te zien waren??

zoals de Cats in de jaren 60 al zongen "times where when"

Reactie: (horinees)
7-8-2010, 19:26
Verdomd @Robert V.....Paradio hadden we ook nog. Job was inderdaad betrokken bij de TV-piraat.

Ja, dat waren leuke tijden (-;

Een fijne kermis iedereen.
Wil je meer herinneringen ophalen mbt de kermis? Ga eens naar Oud Hoorn. De oudjes daar kunnen veel vertellen over krijtstrepen, de kermiszaken die per boot arriveerden (en aanlegden aan Onder de Boompjes) etc.

De bewuste avond van de Thunderbird was ik trouwens ook op de kermis. Als kleine jongen met mijn slechts vijf jaar oudere tante. Ik kan mij dat nog goed herinneren.

Reactie: (Qwartje)
7-8-2010, 14:14

@Redactie

Stomtoevallig, @Redactie, vormde die krijterij gisteravond onderwerp van gesprek op een Hoorns terras. Men vroeg zich af of iemand zich dat nog kon herinneren, en waarom die folklore dan wel plaats vond. Niemand wist er het fijne van.

Iemand dacht zich te herinneren dat het om krijt-kruizen ging, die op de rugpanden van argeloos publiek werden gekalkt. Een ander vertelde te weten dat de oorspronkelijke functie betrekking had op vaste logé’s van De Krententuin. De petoet. De nor. De bak. De bajes. Daar waren boeven gehuisvest van wie sommigen een avondje over de kermis mochten loslopen. Als stigma, en teken van herkenning, zou hun kleding aan de rugzijde zijn voorzien van een groot, met krijt getrokken kruis.

Mooi verhalen, maar ik plaats ze vooralsnog in de categorie ‘urban legends’.

Reactie: (Sebastiaan)
7-8-2010, 14:03
Wie herinnert zich nog de kunstkermis van 2002, in de Boterhal. Met o.a. de "dildogrijper" van Tinus D. Eén der organisatoren: Hans Engel (vermoord te Spanje). Gaf aanleiding tot vragen in de gemeenteraad over kunstsubsidiebeleid.

Reactie: (Qwartje)
7-8-2010, 13:51

@Harry

Dat van die Matterhorn staat me niet bij, @Harry. Wel het ongeluk met de eerste mechanisch ronddraaiende attractie die van horizontale stand naar verticaal werd getild, zodat de inzittenden ‘kopje onder’werden rondgeslingerd. Het was de Thunderbird van reiziger John Denies, die op zaterdag 16 augustus 1969 omstreeks 19.30 uur door z’n as ging en in volle vaart neerstortte.

Een gondel of ‘schuitje’ klapte tegen ’n boom (de attractie stond aan de Gedempte Turfhaven, tegenover Foto Coenstad). Het deerlijk gewonde inzittende meisje kon met grote moeite uit het wentelwrak worden gezaagd. In totaal vielen er onder passagiers en toeschouwers 16 gewonden, van wie er 7 naar het Sint Jansziekenhuis werden overgebracht. Gelukkig vielen er geen dodelijke slachtoffers.

Het ongeluk betekende niet in de laatste plaats een persoonlijk drama voor exploitant Denies, die de attractie voor 200.000 gulden had laten bouwen. In het tumult ontstond nog even grote commotie rond Foto Coenstad-eigenaar Fred van Poelgeest, die vanuit het geopende raam van zijn bovenwoning de chaos fotografeerde. Van Poelgeest was correspondent van ANP Photo. Een gegeven dat Denies en een paar collega-reizigers ingaf om hem duidelijk te maken dat zijn actie hen onwelgevallig was. Hun argumenten werden middels wat rake klappen kracht bijgezet.

Reactie: (redactie)
7-8-2010, 11:52
Krijtstrepen op Hoornse kermis.

Nog enige info over het oude Hoornse gebruik van kermisstrepen:
Tot 1963 werd de start van de Hoornse kermis ingeluid door de klokken van de Grote Kerk op het Kerkplein. Op deze eerste Kermisdag verzamelde de jeugd zich tegen 12 uur bij de kerk. Ze hadden krijtjes of plankjes waarop krijt was gesmeerd. Als de klokken gingen luiden, werd elke voorbijganger voorzien van krijtstrepen. Het spel duurde slechts tijdens het luiden van de klokken, dus maximaal een kwartier. Niet elke voorbijganger kon de krijtstrepen waarderen en soms vluchtte men voor de jeugd.

De mooie foto’s die we hier tonen zijn overigens gemaakt door fotograaf Bedijs.

Reactie: (Harry)
7-8-2010, 11:42
Dank, @Qwartje. Bij het lezen over Volta hoor ik de stem van de spreekstalmeester weer over de kermis schallen: ’ROBOT VOLTA! POPMENS OF MACHINE?’ Ook de ’Vliegen aan de wand’- attractie is iets waar wij vroeger veel plezier beleefden.

Als tegenhanger van alle euforische kermisherinneringen mogen we eigenlijk de dodelijke ongelukken met attracties niet vergeten. Ik herinner me in elk geval nog een karretje dat uit de ’Matterhorn’ werd geslingerd.

Reactie: (hans)
7-8-2010, 10:44
@qwartje, Dat Robot Volta speciale op batterijen werkende gloeilampen gebruikte neem ik direct aan. Gloeilampen kun je ook niet laten oplichten met een sterke AM-zender. Maar, zeker in de pre-led-tijd, een TL laten branden op batterijen lijkt mij sterk. Ik hou het er toch op dat de energie hiervoor middels een krachtige AM-zender werd opgewekt. Ik heb ook begrepen dat omwonenenden storing hadden ten tijde van de Volta-act.

Ik moet nu overigens denken aan de Fakir met Haags accent die ons, kroeggangers in de originele Pub op het Kerkplein, zeer vermaakte met zijn act met messen en vuur. Wij hadden vooral lol als hij fel werd wanneer er vanuit het publiek opmerkingen kwamen als "dat kan ik ook". Jammer dat er geen buhne-acts meer zijn op de kermis. Ik mis De Dame met 4 Borsten, met een hele lange nek, het Wolvenmensch, de Lilliputters (redactie heeft u daar geen foto’s van?), etc. En de Muizenstad en de in een ’ton’ rondrijdende motoren...

Reactie: (Qwartje)
7-8-2010, 04:48

@Hans

In genen dale, @Hans. ‘Mister’ dan wel ‘Robot’ Volta maakte gebruik van speciaal voor de act gemaakte en nauwelijks van echt te onderscheiden ‘neonbuizen’ en “Philips-peertjes’ die op batterijen werkten. Daarom werden die lichtbronnetjes hem, na nogal langdradige maar gloedvolle aankondigingen van de bonisseur, van hand tot hand aangereikt. Zo was Volta in de gelegenheid om - na een spanning opvoerend trommelroffeltje - aan de achterzijde van het attribuut een knopje in te drukken, en… er was licht! Het kermistheatertje werd voor het moment suprème driekwart verduisterd zodat het effect wonderbaarlijker en heuser waar werd.

Echte durfals in het publiek mochten de ‘Electrische Man’ ook even aanraken, waarop hen een stroomstootje van een laag voltage ten deel viel. Ja, hoor ’s: dan was het dus ècht serieus ongelooflijk waar. Hoe die truc werkte weet ik niet (meer), maar het werd thuis doorverteld. Dus kwamen er weer nieuwe ongelovigen naar Hoorn om Robot Volta bezig te zien.

Mooi, ouderwetsch variété. En geen mèns kon met kracht van bewijs beweren dat het nep was.



Reactie: (Hans)
7-8-2010, 00:45
Ja Qwartje, Mister Volta, dat was indrukwekkend en lachwekkend tegelijk. Later hoorde ik het verhaal dat de omgeving last van storing op radio en tv en föhn had... Ze gebruikten voor de draadloos brandende TL’s dezelfde truc die ik ooit in een docu over RNI Radio Noordzee Internationaal (met o.a. de toen in Hoorn wonende Gerard Smit en Marc van Amstel) zag: Men neme een hele sterke zender en de TL floept aan. Dus als je een TL in je hand nabij de antenne van de Mebo 2 hield, gebeurde het zelfde als bij Robot Volta. Hij gloeide warempel op... Klopte dat van die storingen in de omgeving van Robot Volta nu eigenlijk? Was er storing op bv Kerkplein?

Reactie: (Qwartje)
7-8-2010, 00:33

@Robert Vinkenborg

Heb dank, @Rovink. Mooi stukkie nostalgie uit een weerbarstig tijdperk.

Nu weer terug naar het oorspronkelijke topic. Ik herinner me van eermalige Hoornse kermissen De Steile Wand, de Bokstent van met name Nardus Walter, de waarzegster Madame Somnabule. Het Lachspiegel Paleis, alsmede het mysterieuze tentje De Uitkomst van Alles. Daar kon je gratis voor ’n kwartje naar binnen, waar volstrekt niets te zien viel. Je werd terstond linea recta naar de uitgang aan de achterzijde geleid. Dat was dan de uitkomst, want zo kwam je er weer uit. De Kop van Jut, die je met een gewone boerenslaai ’n allemachtige dreun op z’n harses diende te geven.

Maar boven al staan me de microfoonloze bonisseurs bij, die vanuit hun doorrookte en jenever-gestookte gietijzeren strot hun wereldwonderen aanprijsden. De Dikke Dame, wier lillende rolsels je mocht betasten. Mister Volta, een man die onder stroom stond en in wiens hand, floep!, een neonbuis ging branden. Stella, het Meisje met de Vier Borsten. Muf, de Blaffende Mummie.

Wie herinnert zich nog andere freaks en onmogelijke creaturen die aan het huiverende volk tentoon werden gesteld?

Reactie: (Sebastiaan)
7-8-2010, 00:12
@ Qwartje: ach die linkse angehauchte tijdgeest. Het waren wel DIE lieden die demonstreerden tegen de benoeming van CD-er Rietveld in de Hoornse gemeenteraad. Maar dat mag met de kennis van nu (gedoogsteun PVV voor te vormen regering CDA-VVD) toen ook niet meer.

Neen, dan wil ik Het Hoorns Nieuwsblad terug.

Kermisherinneringen? Niet veel. Had altijd wel als favorieten: botsauto’s, spookhuis en de "doorelkaarschudattractie" (met de bewegende trappen e.d.). En lappendag: nog nooit mee gemaakt.

Reactie: (Robert Vinkenborg)
6-8-2010, 23:57
@Qwartje

Volstrekt juist, echter als ik de stapel van toen nog eens doorloop, valt het wel mee met “links angehaucht, pamflettistisch”, voor een krant van vrijwilligers die ook zo hun hobby’s meebrengen. En daar zal je als hoofdredacteur maar afhankelijk van zijn.

Reactie: (Robert Vinkenborg)
6-8-2010, 23:43
Tja @de krantenjongen, Cor van de Poel is een van mijn beste vrienden gebleven tot zijn overlijden ruim anderhalf jaar geleden. Hij was mijn grote inspirator en leermeester. Als hoofdredacteur van de VWK - een krant gemaakt door vrijwilligers! speelde links-rechts niet. Cor van de Poel was een zachtmoedige man, ik durf te zeggen een echte intellectueel waar talloze mensen heel veel van hebben geleerd. Hij was ook een van de medeoprichters van de school voor de journalistiek, met zijn het Vrije Volk vriend Piet Heil. Zijn leven lang is hij achtervolgd door de traumatische oorlogsjaren waarin hij als dwangarbeider in Berlijn werd tewerkgesteld en ook nog eens dag en nacht werd gebombardeerd tot 60% van de stad letterlijk plat lag. Toen in 1989 de muur viel, was Cor erbij en heeft zich met de nieuwe generaties verzoend.

En @krantenjongen Cor werkte inderdaad in een tijd dat ons medialandschap nog verzuild was. Toen hij begon had “collaboratiekrant” De Telegraaf nog een verschijningsverbod en was verzetskrant De Waarheid de grootste krant van Nederland. En van Cor, in wiens gezin, joodse onderduikers zaten, had dat de Telegraaf nog tot ver na 1948 verboden mogen bliven, al kreeg uiteindelijk hij ook vrienden die bij dezelfde Telegraaf werkten. Met zijn achtergrond, was zijn gevoel voor humor bewonderswaardig, ook toen De Telegraaf hem een baan aanbood, die hij uiteraarde weigerde.

Er worden hier wat namen genoemd: wat te denken van Jack Kroes, Ed Wagemaker, Thom Hofman, An Buisman, onze huidige gemeentevoorlichter Christa van Hees, Mirjam Zoet, Sebastiaan Hol zat nog even in de jeugdredactie, Ronald Vlaming en vele andere talenten die ik echt niet tekort wil doen.

De Vrije Westfriese Krant behoeft misschien wat verduidelijking voor de jongere lezers. Ooit had je in West-Friesland twee elkaar beconcurrerende dagbladen. Dat was uit oogpunt van pluriformiteit iets heel moois. De twee kranten moesten fuseren en dat betekende een grote verschraling van het perslandschap (er bestond nog geen lokale en regionale radio, nog geen internet en al helemaal geen Hoorngids). Uit onvrede met die verschraling hebben een aantal mensen begin jaren ’80 de Vrije Westfriese Krant opgericht; een weekblad met een paar abonnees dat vooral gratis werd verspreid. Een prachtig opleidingsinstituut, maar commercieel een fantastische mislukking. De latere redacteur van het Noordhollands Dagblad Klaas Salverda is zelfs op het onderwerp Vrije Westfriese Krant afgestuurd. Zijn scriptie heette “Een illusie na een fusie.” En zo was het. Ik was toen een jaar twintig en zoals velen van mijn generatie werkloos. De krant gaf mijn bestaan zin en mij zelfs een toekomst, maar dat wist ik toen nog niet.

Ik zou in dit verband nog kunnen verhalen over de illegale Hoornse zender Paradio, maar dat kan ik beter aan Hans Stuijfbergen overlaten. Ook hij knokte voor pluriformiteit, net als de latere film- en documentairemaker Job Groenewegen.

Ik moet u bekennen dat ik Hoorngids eigenlijk altijd heb gezien als de digitale voortzetting van de Vrije Westfriese Krant. Volgens mij zijn de idealen hetzelfde, net als de advertentieopbrengsten. Misschien dwaal ik af, ben ik off-topic, maar de kermis die was er toen ook al!

Reactie: (Qwartje)
6-8-2010, 23:26

@Wally Ooms

De Vrije Westfriese Krant, @Wally, was een links angehaucht, pamflettistisch weekblad, leven ingeblazen door Cor van de Poel. Waar jij op doelt was het hah-blad Westfriesland Winkel Krant WWK. Een mondvol, bedacht en opgericht door G. L. (bert) Smits. Nico Snip was daar inderdaad aan verbonden als advertentie-acquisiteur. Snip was commercieel-gewiekster dan taalvaardig, zodat hij zichzelf altijd voorstelde als ‘akwaziteur’. Hij liet een supermarkt zonder mankeren een fantastische aanbieding aanprijzen van aarbijensjem. De redactie werd, naar ik meen, vrijwel geheel verzorgd door ene Ko of Cor Boos.

Het blad, bezorgd door geheel Westfriesland, had een voor die tijd (midden jaren zeventig) nogal ongebruikelijke, lawaaiïge benadering en weergave van de dingen des levens. Toen het bijvoorbeeld eens ’n interview publiceerde met God, die onthulde dat Hij fusiebesprekingen voerde met Boeddha Incorporated, mocht het drukwerk niet meer worden verspreid in Twisk en Opperdoes. Heetgebakerde dorpelingen hitsten hun hond op tegen de heidense bezorgers.

En als ik het wel heb heeft de winkeliersvereniging van de Lange Kerksteeg, door jouw grootvader opgewaardeerd tot de Lange Kerkstraat, ooit tot een advertentie-boycot van dat lasterlijke krantje besloten.

De drukorder lag bij de NV Noorderpers van de familie Stumpel aan de Draafsingel, tevens uitgever/eigenaar van het Noordhollands Dagblad. Loodzetsel en prägen. De verhouding redactie-advertenties was 45-55, soms oplopend via 50-50 naar 60-40 tot wel 70-30. Je begrijpt: dat werd op den duur een feestje met een rood rendement. De directie van de NV Noorderpers, Toon en Herman Stumpel, gaven lang genoeg krediet op hun drukkerij-nota’s om op een kwade dag te kunnen zeggen: “En nu basta. Vandaag alles betalen, of we nemen het zaakje morgen over.”

Het laatste geschiedde. Een hoogst opmerkelijk stukje Hoornse pershistorie was daarmee een feit.

Reactie: (kees boots)
6-8-2010, 22:07
Ach.... @Wally kop op man, ik las vandaag in familieberichten dat een vrouw van een kennis van mij is overleden 63 jaar dus leef bij de dag en zeg niet ach...

Reactie: (Wally Ooms)
6-8-2010, 21:54
De kermis heb ik uiteraard in mijn jeugd, in ver vervlogen tijden dus, aangedaan. In een later stadium met mijn eigen kinderen en daarna zat de kermis zelf mij wel gebakken. Maar lappendag, dat was het wel helemaal. Ongelooflijk hoeveel bekenden je dan altijd weer tegenkwam, hoe knoertgezellig het was en meestal was het ook nog eens mooi weer. Daar kwam helaas een eind aan toen de kroegen noodgedwongen om 16.00 uur dichtmoesten. We zijn destijds nog wel naar Wervershoof gegaan en daarna weer terug naar Hoorn, maar zelf vond ik dat iets te veel van het goede. Gewoon ’s-middags vertrekken na het eten van een stevige uitsmijter had toch echt mijn voorkeur. Ik heb er alle begrip voor, dat het sluitinguur is aangepast op lappendag, maar ik weiger toch echt om ’s-morgens de kroeg al in te duiken.
Het feest gaat tegenwoordig aan mij voorbij. Ach.....

Reactie: (kees boots)
6-8-2010, 21:38
Ja ik heb wel een leuke herrinering aan lappendag zon 30 jaar terug.
ik werkte bij Koenis een klein aannemertje uit Obdam en zoals dat gaat bij een klein aannemertje werkte je zelfstandig zonder toezicht van de baas, wij waren dus maandagmorgen zeven uur op het werk aanwezig met weinig zin om te werken en ik opperde dan ook om naar Hoorn te gaan want hier waren de kroegen al open en was het feest en gezien het feit dat ik de leiding had was iedereen voor en wij op weg naar de vollendammer en ik had mijn hondje ook mee en deze had totaal geen moeite met de drukte en zat keurig naast me op de kruk.
Toen we van de ene naar de andere kroeg liepen zag ik opeens een bekent gezicht mijn baas ook aanwezig en op kroegentocht met zijn vrouw waar hij inmiddels van gescheiden is ( nu de eigenares van het sneeker veerhuis Ina van Kampen) jullie hier vroeg hij ja zeg ik we hadden geen zin om te werken en hij vond het prima.
Dit was een leuke ongeplende dag en het mooie was ook nog we hadden die maandag niets gepresteerd maar hij betaalde ons evengoed 25 gulden uit voor die feestdag.

Reactie: (De krantenjongen)
6-8-2010, 20:12
O ja, de Vrije Westfriese Krant… Help eens, @Robert Vinkenborg, werd die indertijd niet opgericht door Cor van de Poel? U weet wel, van de Waarheid, de Vara- en het Vrije Volk.

Wat aardig te vernemen dat u in uw jonge jaren abonnee was van zo’n linkserige krant, @Horinees!

Reactie: (Wally Ooms)
6-8-2010, 19:54
De wederopstanding van de Vrije Westfriese Krant. Is dat leuk of is dat leuk? Ik denk niet dat Bert Smits daar nog voor te porren is, maar mogelijk dat Qwartje nog wel bereid zal zijn om uiteenlopende buurtimpressies ten beste te geven en anderszins bijdragen te leveren waar we van kunnen smullen. Nico Snip nog van stal en we kunnen van start. We, ja we. Ik zorg dat de krant in elkaar wordt gespijkerd, gedrukt en verspreid.
Ik heb al leuke starreporters op het oog. En ook een steeds terugkerend onderwerp, compleet met opinies en reacties van lezers.
Kom maar op!

Reactie: (Robert Vinkenborg)
6-8-2010, 19:40
@Horiniees Ach, de Vrije Westfriese Krant, daar is het voor mij allemaal begonnen. Kennen wij elkaar uit die tijd??

Reactie: (horinees)
6-8-2010, 19:18
Leuk initiatief om kermis-foto’s en reacties te plaatsen.

Tja, Robert, het NKD pleekrantje is al jaren geen Hoornse krant meer. Met weemoed kijk ik op de echte Hoornse jaren terug. Het is nu meer nieuws uit Enkhuizen en Alkmaar dan Hoorn. Bah. Ook de originaliteit en snelheid zijn ver te zoeken daar. Onpartijdig is het krantje ook al niet, de linkserigheid druipt er van af.
En het is wellicht het medium met de meeste digitale bannelingen.

Waar blijft de wederopstanding van de Vrije Westfriese Krant?
Ik wordt direct weer abonnee...!

Het is overigens niet de eerste keer dat men dankbaar leentjebuur speelt (makkelijk en goedkoop) met onderwerpen die eerst op Hoorngids werden gepubliceerd.

Het NHD? Ga toch weg man!

Reactie: (Robert Vinkenborg)
6-8-2010, 18:37
Precies 18.28 uur ontving ik de volgende tweet van het NHD: Online fotoboek Hoornse kermis: stuur uw foto’s in http://bit.ly/doyOWg

Twee punten:
1. Hoorngids was eerder
2. Lang leve de pluriformiteit

En dat van die afgesloten rups gaat niemand verder wat aan en er zijn trouwens ook geen foto’s van.

Twitter: RoxyRobert