Wethouder Pijl ontvangt lopers Anti-drugs Marathon

9-8-2010

HOORN - Op woensdag 11 augustus ontvangt wethouder Michiel Pijl een groepje hardlopers van de Anti-drugs Marathon. De acht deelnemers, waarvan vijf ex-verslaafden, vragen aandacht voor het belang van voorlichting over drugs. In tien dagen leggen ze 300 kilometer af rondom het IJsselmeer.
 
De marathon is een initiatief van de Stichting Narconon en de anti-drugs afdeling van de Scientology Kerk. Met op hun shirts ‘Geen drugs, wél leven’ zijn op maandag 2 augustus acht lopers begonnen aan een marathon rondom het IJsselmeer. Onderweg delen ze folders uit om op de gevaren van drugsgebruik te wijzen.

Reacties
Reactie: (Sebastiaan)
12-8-2010, 21:38
Nog even over Narconon & Scientology dan. Een prachtige column van Leo van Gelder (je proeft de ingehouden woede) over deze kwestie in het Dagblad voor West-Friersland: "(...) Het gaat om lopende reclamezuilen voor Narconon, lees Scientology. Een omstreden sekte." "Mevrouw Groot huppelt zelfs een stukje mee. Niet gehinderd door enige kennis." "(...) Het doel heiligt de middelen vind ik een enge gedachte. Zeker als politici dat principe gaan hanteren."

Ik ben ook benieuwd in hoeverre wethouder Michiel Pijl zijn actie heeft afgestemd met zijn coalitiegenoten. In ieder geval dient hij zich nog eens te verdiepen in de organisaties die zich in de zorg voor drugsverslaafden bewegen (Brijder, Jellinek, etc.) en met welke resultaten en doelstellingen.

Ina Bakker (D66), niet zo geliefd in Hoorn vanwege haar ’alcoholstandpunt’ legde in juni de vinger op een zere plek, toen zij in Raadsvragen aan het College vroeg: "Heeft Hoorn een verslavingsbeleid?" en "Wanneer kunnen we kennis nemen van dit beleid?" Uit het antwoord door het College blijkt een gefragmenteerd en ondeuidelijk verslavingsbeleid: "Het onderwerp is integraal opgenomen in andere beleidsdocumenten, net als andere prestatievelden (in de WMO)." Uit alles in de benatwoording blijkt het ontbreken van een duidelijke visie op verslavings- of drugsbeleid. Net zoals er evenmin een duidelijke WMO-visie is in de gemeente Hoorn...

Logisch dat een dubieuze organisatie als Narconon zich "binnen" heeft weten te praten. Of rennen in dit geval...

Reactie: (Robert Vinkenborg)
11-8-2010, 21:42
@Sebastiaan, ik las van jou de volgende posting op de website van Karin Spaink die ik de lezers niet wil onthouden. Hoorngids wordt wereldberoemd:

Sebastiaan ≡ 11 Aug 2010 ≡ 9:26 pm
Via de link kom je terecht op Hoorngids.nl een regionale nieuwssite. Vandaag, woensdag 11 augustus, werd een delegatie van “hardlopers” van de anti-drugs marathon van de Stichting Narconon ontvangen door wethouder Pijl van de gemeente Hoorn. Deze stichting is onderdeel van Scientology. De naïeve bestuurders in West-Friesland hebben zich laten strikken voor deze publiciteitsstunt van Scientology; behalve de Hoornse wethouder ook de Enkhuizer burgemeester Jan Baas.

http://www.hoorngids.nl/nw-7951-7-3274614/nieuws/wethouder_pijl_ontvangt_lopers_anti-drugs_marathon.html

Reactie: (Sebastiaan)
11-8-2010, 21:36
Het PAROOL meldde onlangs dat Scientology recentelijk een windhandel rond goud heeft opgezet. Lees het artikel "Sekte gaat voor goud" op de website van publiciste Karin Spaink:

http://www.spaink.net/

Ze heeft ook een uitgebreid dossier over vele misstappen van Scientology, alsmede over de intimiderende wijze waarop deze sekte of "kerk" in 1996 de publicatie van belastende documenten in de vrije publiciteit probeerde tegen te gaan...

Op haar website over Narconon: "(...) Wie zich bij Narconon meldt, gaat aan de e-meter, moet Scientologyboeken bestuderen, wordt geauditeerd etc. Uit internationaal onderzoek blijkt dat Narconon bedroevend slechte resultaten boekt bij de hulp bij het afkicken, en dat hun ‘cliënten’ daarnaast meestal als Scientologylid eindigen."

Reactie: (Matthijs)
11-8-2010, 13:36
Het kwaad is geschied.
http://www.echo.nl/wf-ho/buurt/redactie/1057877/ex.verslaafden.op.bezoek/

Leuk! Gemeentes gaan onze kinderen persoonlijk afleveren bij de sekte:

"De renners brachten al een bezoek aan Medemblik, Lemmer en Urk en vandaag was Hoorn dus aan de beurt. De marathon lijkt succes te hebben want er zijn al verschillende afspraken gemaakt door gemeentes om te bemiddelen tussen scholen en de stichting Narconon en de anti-drugs afdeling van de Scientology Kerk."

Kapitale blunder van Wethouder Pijl.

Reactie: (Sebastiaan)
11-8-2010, 12:53
Scientology staat ook bekend om de wijze waarop zij volgelingen (en andere argeloze bezoekers) geld uit de zak kloppen met hun tests, boekwerkjes van Ron L. Hubbard (een niet zo beste SF-auteur) en "opleidingen". Derhalve is deze pseudo-criminele organisatie wat mij betreft NIET welkom in Hoorn. GroenLinks en D66, doe er wat aan (gezamenlijk vragen stellen) !!!

Reactie: (Qwartje)
11-8-2010, 10:36

@Matthijs

Groot gelijk, @Matthijs. Als de wethouder dit zelf bedacht heeft is hij een stiefkind van zijn eigen tijd. Ieder weldenkend mens mag worden geacht te weten hoe drogerend de ‘leer’ van Lafayette Ronald Hubbard (Dianetics, Scientology) inwerkt op de geest van zijn minder weldenkende volgelingen. Als je het over drugs hebt, vormt het leefwetboek van deze sekte er een van de ergste soort. Wie (adepten van) deze mindfucking sekte een officiële ontvangst bereidt maakt een onvergetelijke uitglijder.

Reactie: (Matthijs)
11-8-2010, 10:33
Voor de politici die denken dat het hier gewoon om een reguliere anti-drugsorganisatie gaat:

http://www.cs.cmu.edu/~dst/Narconon/keyfacts.htm

Reactie: (Matthijs)
11-8-2010, 09:48
Goed om te zien dat het NHD vandaag wel kritische kanttekeningen plaatst bij de ogenschijnlijk kritiekloze ontvangst van deze Scientology club in de regio. Alleen de gemeente Waterland weigert een officieel ontangst. Onthutsend om te zien hoe onwetend de bestuurders in West-Friesland zijn. Iets in de trant van "Ja, we weten dat het om Scientology gaat, maar drugsbestrijding is belangrijker".

Scientology is een gevaarlijke sekte die in Duitsland dezelfde status heeft als Neo Nazi’s, en in Belgie voor een reeks aan feiten veroordeeld is. Mentale drugsverslaving voor een ieder die in hun geslepen manipulatieve valletjes loopt. Een officieel ontangst betekent een verkapte erkenning voor deze club van charlatans.

Reactie: (Derek the Fox)
10-8-2010, 19:44
Wethouder Michiel Pijl zou een rondje met deze club langs de hangplekken van Hoorn moeten lopen om voorlichting te geven aan de nederwiet-verslaafde hangjongeren van Hoorn en wijde omgeving!

Reactie: (Matthijs)
10-8-2010, 19:43
Pardon meneer Pijl? We ontvangen leden van Scientology hier officieel in Hoorn? Als CDA-er notabene? Ik vind dit kwalijker dan welke horecasluitingstijd dan ook.

Reactie: (kees boots)
10-8-2010, 16:16
Ik krijg zo langzamerhand de indruk dat deze wethouder (snotneus) zichzelf op de kaart aan het zetten is.

Reactie: (martin mutter)
10-8-2010, 14:02
Zijn ze niet te vroeg ? De bijeenkomst is toch op lappendag op het kerkplein, ook een initiatief van deze wethouder en zijn kermisteam.

Reactie: (Sebastiaan)
9-8-2010, 18:57
Eerst poffertjebakker Aboutaleb in Hoorn en binnenkort Scientology!

Dan wordt binnekort het Neurolinguïstich Programmeren gebruikt om in ons hoofd te brengen dat we zuiniger aan moeten doen.

Maar zoals de voorlieden van de Tegenpartij in 1981 al zeiden tegen de Hoge Heren in Den Haag: "Hoezoe besuinigen, gaat eerst selluf besuinigen!"

http://www.youtube.com/watch?v=SA3GmB9Bxfc