Politie blijft fietsers controleren

ingevoerd op 11-11-2005

De afgelopen maand werd door de politie Hoorn extra geïnvesteerd op controle van fietsgedrag in Hoorn. Aanleiding waren bijeenkomsten met bewoners waarbij werd aangegeven dat voornamelijk rijden zonder goede verlichting en fietsen in voetgangersgebieden als ergerlijk en gevaarlijk worden ervaren. Het verzoek vanuit de bevolking om extra aandacht voor dit onderwerp leidde tot meerdere korte verkeerscontroles waarbij in totaal 225 fietsers bekeurd werden die geen verlichting voerden. Ook kregen 53 fietsers een bekeuring die in het voetgangersgebied van de Grote Noord fietsten. De resultaten van deze controle geven overigens aan de controles noodzakelijk blijven. De komende maanden zullen ze dan ook worden voortgezet.

Reacties
Reactie: (verbaasde)
14-11-2005, 22:13
Erg van je dochter.
(Maar ik schrijf niet dat er geen voetgangers worden aangefietst, maar minder vaak dan honden die bijten ..... )

Herman

Reactie: (Peter)
14-11-2005, 11:14
Herman, mijn dochter is aangereden door een mountainbiker en heeft 2 weken in het ziekenhuis gelegen..ik vindt dus dat je wel eht hondje bij zijn hokje moet houden.

Reactie: (verbaasde)
13-11-2005, 20:44
Herman:
1) Jouw commentaar gaat niet over het bericht, het mijne wel.
Er staat: fietsen in voetgangersgebieden worden als ergerlijk en gevaarlijk ervaren. Mijn reactie richt zich op: ergerlijk, op gevaarlijk en op dat ik deze prioriteit niet kan vatten gezien de feitelijke ’bijtcijfers’ van honden die volgens mij veel groter zijn dan het aantal voetgangers die worden aangefietst.
2) hondenpoep is ergernis nr.1 in Nederland, niet de fietsers op de stoep.

3) Ik schrijf: aanpakken van zonder licht fietsen, wèl een goede zaak.

4) er staat: MIN enkele uitzonderingen. Dus die belediging die jij ziet of wilt zien is niet van toepassing.

5) Jij schrijft: "alle hondenbezitters in de regio die juist wel met alles rekening houden!!"
Wat een onzin. Ik zie nooit, maar dan ook NOOIT 1 hondenbezitter z’n hondenpoep opruimen en ik zie ELKE dag honden OVERAL loslopen en ik zie ELKE dag hondenstront rond mijn huis - en elders liggen.
Als commentaar jou slecht uitkomt omdat jij misschien zelf een hond je hebt toegeëigend dan lees je het toch gewoon niet? (steek je je kop toch in het zand?)

Reactie: (Peter)
13-11-2005, 02:45
Geachte Redactie,
Ik verneem de laatste 2 jaar het regionale nieuws via deze betrouwbare website. Bij mijn inziens zijn de meeste commentaren goed onderlegt maar ik zie telkens dezelfde persoon terugkomen die commentaar wil leveren. Deze commentaar gaat niet over het desbetreffende onderwerp maar over hondenbezitters die roofdieren bezitten. Als ik er iets over mag zeggen vindt ik dit een belediging voor alle hondenbezitters in de regio die juist wel met alles rekening houden!! HET ONDERWERP GAAT OVER ZONDER LICHT FIETSEN...schande dat deze nospam persoon nu voor de 30e keer over hondenkeutels begint...Laten we a.u.b. reageren op het desbetreffende bericht... zodat de jeugd hun licht opsteekt voor de veiligheid en dan is een leven meer waard dan een goed lachtse viervoeter die voor de buurman bang is omdat hij de ketelapper terroriseert..(geef goede commentaar op DE d4esbetreffende berichten) zo houden we het overzichtelijk en politiek zeer goed onderlegd!

Reactie: (verbaasde)
12-11-2005, 18:22
Gevaarlijk in voetgangers gebieden?
Kan, maar ik denk NIET dat er per jaar in Ned. 30.000 slachtoffers vallen onder voetgangers door een aanrijding door fietsers op de stoep.

Wèl zijn er 30.000 HONDENBETEN per jaar plus 1 dode. De logica om de aanpak van fietsers op de stoep hogere prioriteit te geven ontgaat mij volledig!

Zijn overheid en politie de weg kwijt?

Ga de asociale hondenbezitters eens aanpakken, die laten massaal hun roofdieren loslopen OVERAL, wat zeker grote ergernis en gevaar brengt plus alle hondenpoep overal!!!!!!!!!!!!
(- enkele uitzondering)

(aanpakken van zonder licht fietsen , wèl een goede zaak)

Reactie: (Daniël)
11-11-2005, 16:12
Het zal eens tijd worden dat de hermandad eens optreed tegen die fietsers die vlak voor je wielen opduiken omdat ze het ver***men om of hun licht aan te zetten,als dat er al op zit! Ga zo door heren/dames en ik ga mijn mening herzien betreffende uw koffieuurtjes..

fijn weekend alvast