Feestverlichting gaat tijdens koopavond uit

7-12-2010 ”ludieke actie” ondernemersvereniging na afkeuring reclamebelasting

HOORN - Donderdag, tijdens de wekelijkse koopavond, gaat de sfeerverlichting in de Hoornse binnenstad een paar uur op zwart. Niet vanwege technische problemen. Het is een, naar eigen zeggen, ludieke actie van de ondernemersvereniging OSH en de Stichting Wintersfeerverlichting.

Zo willen zij aandacht vragen voor de problemen rond de financiering van deze gezamenlijke activiteit. Volgens de HOF één van de gevolgen van de recente uitspraak over de reclamebelasting. Vanaf 19.00 uur gaat de stekker eruit en wordt duidelijk wat het betekent wanneer de binnenstad het volgend jaar langdurig zonder deze feestelijke verlichting moet doen.

”Jammer omdat we bruisen van ideeën voor uitbreiding naar de Veemarkt, Nieuwland en andere straten. Dubbel jammer omdat bezoekers enthousiast zijn over het effect en een uniek stukje promotie voor de stad zou verdwijnen”, zo stelt ondernemer Jan Haring, drijvende kracht achter de uniforme feestverlichting.


Reacties
Reactie: (robbie)
9-12-2010, 20:54
Heren Stadsverlichters,

Tot u komt Rudolf, the rednoised rendeer.
Na die buitenlandse gozer met z’n nepmijter, ben ik de volgende die met m’n maten de binnenstad van Hoorn moet opleuken.

Tot voor een paar jaar geleden hing er nog een stemmige Anton Pieck sfeer in de straten.
Maar de Led-lampjes hebben ons ongezellig in de moderne tijd geplaatst. Nu snapt Rudolf ook wel dat het u om uw portemonnee gaat, meer energie is meer munten. De koopman gaat voor de baet uit, nietwaar?

Vanaf mijn leiderspositie in het tuig, wil ik voorstellen om die meer munten te besteden aan omlijstende bewegingen. Meer Kerstmannen in de stad met jutezak vol lekkers voor de kinderen. Een dweilorkest met baarden en mutsen, ter verhoging van de feestvreugde.
Rudolf roept zomaar wat vanuit z’n warme stal aan de Dorpsstraat 113c in Nibbik.Maar het is voor het goede doel.

Beste Stadsverlichters, de betekenis van muziek wordt zo schromelijk onderschat.Wist u dat er proeven zijn genomen met planten die bloot waren gesteld aan allerlei soorten muziek? Wat bleek? Planten groeien het slechtst op jazz en country, maar het best op operetteklanken.

Rudolf stelt daarom tot slot voor om op strategische plekken in de binnenstad luidsprekers te hangen, waaruit gezellige Kerstmuziek klinkt.
Als muziek goed is voor planten, dan is het ook goed voor de mensensoort.Wie in de stemming is, koopt meer. Ook wetenschappelijk bewezen.

Rudolf heeft genoeg gezegd en gaat het hooi in.Joho,jo,ho.

Reactie: (Rijk)
8-12-2010, 19:38
Laten we nu even eerlijk zijn: De koopavonden voor de kerst trekken juist veel kopers omdat de sfeer met die feestverlichting zo gezellig is. Geen verlichting dan rijden we gewoon even verder naar waar het wel gezellig is!

Reactie: (pietje)
8-12-2010, 17:55
Lopen er trouwens nog wel consumenten op donderdagavond in de stad? Geen slimme aktie om de verlichting uit te doen. Winkelend publiek snap sowieso al dat gesteggel niet. Laat die er dus buiten.
@jan Hoorn niet goedkoop? Dan doel je zeker op het parkeerbeleid, want met al die goedkope ... zaken die erbij komen wordt het een armoetje troef in Hoorn.Ik noem een xenos,bazar,action,op=op,en of andere goedkope boekenwinkel het word er niet beter op. Dus laten we de feestverlichting lekker laten branden.

Reactie: (Edith Hartog)
8-12-2010, 17:17
Nee hoor Jan, mij stoot je niet tegen het been. Als ik met 20% van mijn kraamomzet de verlichting in Hoorn kon laten branden dan deed ik dat meteen! Dat zou namelijk betekenen dat ik een omzet zou hebben van 650.000 euro! Als ik dan even doorreken betekent dat dan weer wel dat ik 214 markten per jaar in Hoorn zou moeten organiseren. Pfffft, nou ben ik niet vies van hard werken maar dat wordt me toch echt te gek.

Reactie: (Qwartje)
8-12-2010, 17:16
Gewèldig. Hier is lang en diepgaand over nagedacht, dat voelt men heel fijntjes aan.

Kooplieden die voor elk tegenwindje zwichten
zullen meer dan consument en sfeer verliezen.
Dan doven alle lichten…

Wàt nou: ludiek? Het is eerder ontluisterend, ontmoedigend, dan speels en lichtvoetig. Verduistering. Avondklok. Somber. Niet uitnodigend. Wat heeft het publiek te maken met onderling ondernemers-gekissebis? Het lijkt goddomme wel ’n staking van openbaar vervoer of huisvuildienst. Daar is het publiek ook altijd de dupe van. Denken die kruideniers nu echt dat ze hier sympathie en begrip mee oogsten? Kijk naar de reacties: de consument wijkt uit naar andere oorden.

De gezamenlijke ondernemers van het Kleine Noord laten morgenavond de verlichting wèl branden. Die denken net iets gastvrijer en volwassener dan de rest. Ook de exploitant van hotel-café-restaurant De Posthoorn aan het Breed beklom na het vernemen van dit ludieke verduisterings-voornemen terstond zijn gevel om zijn sfeerverlichting juist wèl aan te brengen en te doen schijnen.

Waarmee een schisma binnen het Hoorns ondernemersfront wordt uitgelicht. Het winkelend publiek is niet achterlijk. Het is ook geen actie-instrument. Of klapvee. Laten de OSH-ers en LOF-ers maar lekker ludiek zo doorgaan. Dan steekt het Grote Noord binnen de kortste keren de grote moord.

Reactie: (jan)
8-12-2010, 15:27
pssttt @Yvon : Nou stoot je edith van hieronder tegen haar been... Het zijn top-markten met Top-prijzen voor de kraampjes, die kan trouwens makkelijk 20% van de kraamhuur inleveren voor het goede doel dan branden elke avond de lampjes in Hoorn en hoeft er ook geen reclamebelasting geint te worden, hebben we die peperdure stadmanager en consorten ook niet nodig.

Reactie: (yvon)
8-12-2010, 14:02
nou gelukkig is stond ook al in dubio of naar hoorn of naar heerhugowaard maar ik kies dan maar voor heerhugowaard want inderdaad hoorn word steeds beroerder om te winkelen en dan maar niet te praten over de markten die er op zondag plaats vinden
de zaterdagmarkt is groter als de braderie markten op zondag in hoorn dat is helemaal een giller de laatste keer stond er zelfs niets op het grote noord ik denk dat de marktkooplui ook hoorn al niet meer aandoen omdat de gezelligheid is verdwenen

Reactie: (Lucas)
8-12-2010, 12:05
Als die feestverlichting nou nog mooi zou zijn...

Reactie: (Edith Hartog)
8-12-2010, 11:17
Een betere manier om het belang van gezamenlijke stadspromotie te onderstrepen is er bijna niet. Bedankt Jan!

Reactie: (jan)
8-12-2010, 09:59
Bedankt voor de aankondiging, gaan we toch gewoon winkelen in een andere stad. Zo bijzonder is Hoorn nou ook weer niet en goedkoop op zijn allerminst ! Het is toch promotie naar de klanten toe om dit aan te bieden.