Ondanks twijfels Reclamebelasting gaan investeringen voor beveiliging door

20-12-2010

HOORN - Ondanks dat de rechter recent het Hoornse systeem van reclamebelasting afkeurde, gaan investeringen uit het Lokaal Ondernemersfonds door. Volgend jaar krijgen meerdere bedrijventerreinen beveiligingscamera’s die uit de opbrengsten van de reclamebelasting worden betaald. Dit laat het Parkmanagement weten.
 
Gerard Fit, directeur van Parkmanagement Hoorn, meldt dat begin volgend jaar het cameratoezichtsysteem op de Nieuwe Steen in gebruik genomen gaat worden. Voor midden 2011 zullen ook het Dampten, Gildenweg en het kantorengebied van de Maelsonstraat/Van Dedemstraat met camera’s worden geobserveerd. ”Pas dan zijn we helemaal klaar met het in 2007 ingezette investeringsprogramma en beveiligingsconcept en kunnen we ook in die gebieden verbeteringen realiseren.”
De collectieve activiteiten van het Parkmanagement worden betaald vanuit het Lokaal Ondernemersfonds. Dit fonds wordt op zijn beurt gevoed door de reclamebelasting van de gemeente Hoorn.

In het 1ste halfjaar van dit jaar is, ten opzichte van de 1ste helft 2009, het aantal diefstallen uit de bedrijven gevestigd op de bedrijventerreinen in Hoorn met 35% gedaald. Ten opzichte van het peiljaar 2006, toen het Parkmanagement zijn intrede op de bedrijventerreinen deed, is het aantal diefstallen nu maar liefst met 80% teruggelopen. In absolute getallen een terugloop van 64 naar 13 diefstallen op halfjaarbasis.
Deze positieve verschillen zijn op alle terreinen zichtbaar waarbij met name de terreinen Marowijne -met nul diefstallen- en Hoorn 80 -met 82% afname- bijzonder positief afsteken.

Deze cijfers, afkomstig van de ‘Monitor Veiligheid op bedrijventerreinen’, zijn des te opmerkelijker omdat het aantal diefstallen op alle bedrijventerreinen in Noordwest Holland in dezelfde periode 2006 tot 2010 met slechts 24% zijn afgenomen en in de periode 2009 tot 2010 zelfs met 8% zijn toegenomen. Hierbij is het waterbed effect duidelijk zichtbaar van beter beveiligde bedrijventerreinen naar de niet- of matig beveiligde bedrijventerreinen.

Volgens Gerard Fit zijn dit mooie getallen en geeft dit ook nadrukkelijk het effect van de sterk verbeterde collectieve beveiliging en de waarde van de verkregen Keurmerken Veilig Ondernemen op de bedrijventerreinen weer. Niettemin, zo geeft Fit aan, waren er toch nog 13 inbraken in de 1ste helft van dit jaar en liggen onze cijfers nog steeds boven het gemiddelde in het gebied Noordwest Holland, dus is er geen enkele reden nu een feestje te vieren. ”Wij kunnen- en moeten nog verder verbeteren en ook nog beter samenwerken met de ondernemers, politie en gemeente om deze vorm van criminaliteit verder terug te dringen.”

Gebruik uw eigen Social Media! Beweeg uw cursor naar het PLUS-symbool boven het bericht en plaats een bericht direct op uw Facebook, uw Twitter, uw Hyves, etc.

Reacties
Reactie: (t,egel)
21-12-2010, 00:04
Tuurlijk gaat dit door, anders betaald de hhorse bevolking dit wel weer, net als die advokaten van de gemeente die de rechtzaak voortzetten, vindt dat als de gemeente dit verliest, b&w de kosten van deze rechtzaak en advokaat moet betalen, dan hebben ze pas ballen, stelletje tuinkabouters.