Noord-Holland lanceert interactief verhalenplatform

Rijke verleden van Noord-Holland online

HOORN - Op donderdag 13 januari a.s. lanceert de provincie Noord-Holland op Marken www.oneindignoord-holland.nl, met medewerking van acteur Thom Hoffman. Op dit interactieve verhalenplatform vindt de bezoeker vanaf dat moment informatie over het rijke verleden van Noord-Holland. Oneindig Noord-Holland moet cultureel erfgoed voor een breed publiek toegankelijk maken, leiden tot meer cultuurtoerisme en daarmee de Noord-Hollandse economie stimuleren.

Voor de lancering zijn belangrijke culturele instellingen, als het Amsterdams Historisch Museum, het Zuiderzeemuseum en het Instituut voor Beeld en Geluid aanwezig. Ook bestuurders van gemeenten en directeuren van Noord-Hollandse VVV’s  zijn uitgenodigd. Noord-Holland werkt met al deze instellingen samen aan Oneindig Noord-Holland.
Oneindig Noord-Holland is een ‘interactief verhalen platform’. De provincie vindt dat cultureel erfgoed in verhalen pas écht tot leven komt. De verhalen op de site zijn gemaakt onder redactie van Piet de Rooij, emeritus hoogleraar Nederlandse Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, die ook bij de lancering op Marken aanwezig probeert te zijn. Ook studenten aan de UvA werkten mee aan de verhalen. Noord-Holland roept bewoners van binnen en buiten de provincie op om hun persoonlijke verhalen over het Noord-Hollands erfgoed via de site te delen met anderen. Noord-Holland wil zo ‘verborgen verhalen zichtbaar maken’. 

Oneindig Noord-Holland is meer dan een site. Langs interessante routes zijn QR-codes aangebracht. Ook via Layar is op een smartphone te zien waar erfgoed te vinden is. Vanaf 17 januari is Oneindig Noord-Holland ook op RTV Noord-Holland en AT5 te zien.

Reacties
Reactie: (adrichem)
14-1-2011, 10:53
vol lof over oneindignoordholland; toch een klein kritisch nootje. Waarom de titel "wish i had been there " oer-noord-hollands proramma! waarom dan een engelse titel. Om met wim sonneveld te spreken : er is in dit mooie landje al zo veel naar de kl,,,gegaan.