Gerrie Oudeman (47) treedt terug uit hotel De Keizerskroon

17-2-2011

HOORN - Gerrie Oudeman, eigenaar van hotel-café-restaurant De Keizerskroon, treedt per 1 april aanstaande terug uit zijn bedrijf. Per die datum neemt de huidige bedrijfsleider Jurrian Berkhout (29) de exploitatie als huurder van Oudeman over. Beide partijen kwamen afgelopen dinsdag 15 februari tot overeenstemming. De 23 personeelsleden (full- en parttime) blijven allemaal in dienst.

Gerrie Oudeman heeft, samen met zijn echtgenote Ageeth,  28 jaar in De Keizerskroon ‘gedraaid’. In 1983 trad hij er bij zijn ouders, wijlen Gerrit en Corrie Oudeman, in dienst. Vier jaar later, in 1987, werd hij vennoot. In 1999 nam hij het gerenommeerde horecabedrijf in z’n geheel over. De Horinees Jurrian Berkhout wandelde op 1 mei 1996 op 14-jarige leeftijd als werknemer het bedrijf binnen. Sinds 4,5 jaar is hij er bedrijfsleider.

Hoorngids: Wat nu, heer Oudeman? Gaat u vissen?
Gerrie Oudeman: “Ik heb 28 jaar 100 uur per week in dit bedrijf gewerkt. Da’s lang genoeg. Er doet zich nu een andere uitdaging op mijn pad voor. Daarnaast wil ik wat meer tijd voor mijn gezin vrij maken. We hebben twee dochters van 16 en 14, en een zoon van 8 jaar. De heer Berkhout wilde al langer als zelfstandig ondernemer doorgaan. Twee jaar geleden waren we in een gevorderd stadium van de overname van ’n tweede horecabedrijf in Hoorn. Jurrian zou dat gaan runnen. De Rabo-bank trok wat die locatie betreft uiteindelijk aan het langste eind.”

Hoorngids: Hebben we het over de eermalige Cosy?
Gerrie Oudeman: “Juist.”

Hoorngids: Hoe lang broeide deze kapiteins-wisseling binnen De Keizerskroon al?
Gerrie Oudeman: “Superkort. Op 15 januari gingen we voor het eerst aan tafel. Binnen vier weken kreeg Jurrian de financiën rond voor de overname van goodwill en inventaris. Ik wil dat voor deze tijd zonder meer een prestatie noemen. We hebben in vier weken eendrachtig naar het eindresultaat toegewerkt.”

Hoorngids: Proficiat, heer Berkhout. Geen 1 april-mop?
Jurrian Berkhout: “Nee, om de dooie dood niet! Toen ik hier 15 jaar geleden kwam werken was het de Dag van de Arbeid èn de verjaardag van de heer Oudeman-junior. Inmiddels voel ik me gepokt en gemazeld in dit prachtige bedrijf. Uiteraard neem ik mijn intrek in de woning boven De Kroon. Ik wil er bovenop zitten. En heb er hartstikke veel zin an!”
Waarmee een eind is gekomen aan het 28-jarig Keizerskroon-bewind van de familie Oudeman. De Smyrna-kleedjes keren niet op de tafels terug. Maar de vliesdunne lopertjes die er momenteel op liggen fladderen er per 1 april aanstaande van af.

Reacties
Reactie: (phons decker)
13-4-2011, 14:11
Beiden veel geluk met het doen en het niets doen. Wij blijven komen. Groet Phons en Bea uit Moerkapelle.

Reactie: (marion de miranda-boot)
21-2-2011, 15:24
Jammer Gerrie, dat je er mee ophoudt. Ik heb de keren dat ik vanuit Spanje bij jullie was erg genoten. Heb zeer goede herinneringen maar ik weet zeker dat Jur het net zo goed zal doen en met evenveel vriendelijkheid. Succes met alles. Groeten Marion.

Reactie: (A van den Anker)
20-2-2011, 21:25
Van harte vriend,trots dat ben ik!!

Reactie: (Ben en Lijda)
19-2-2011, 11:23
heel leuk voor je Jurrien je bent er heel geschikt voor,krijgen we wel de zelfde wijn als we komen eten want die had Gerrie speciaal voor ons gekocht,eindelijk kunnen Lijda and the Shakers nu komen spelen in de Keizerskroon dat zal toch een stunt wezen groet en veel succes Ben en Lijda

Reactie: (willem)
18-2-2011, 16:13
ik zij het al de iedale schoon zoon veel geluk

Reactie: (fdeweerd)
18-2-2011, 13:06
gerrie door hard werken een gezond
bedrijf achterlaten is een top prestatie.geen ontslagen mensen,
het vertrouwen van de bank voor,
jur.het behoud van de keizerkroon
voor hoorn.wil heelveel over jou zegge na 28 jaar een stap terug te
doen om meer tijd voor je zelf en
gezin te hebben komt je toe.
gerrie sappo hiervoor geluk wat je
hierna gaat doen.
en voor jurrian veel succes met de overname van De Keizerkroon voor de komende 28 jaar toch.

Reactie: (Foto Huesmolen)
17-2-2011, 22:59
Veel succes !!

Reactie: (Marianne Buisman)
17-2-2011, 22:18
Lieve Jur,
We zijn ontzettend trots op je.
Klasse! Heel veel succes.
Mama & Jacques

Reactie: (FAM.VAN LEIJDEN)
17-2-2011, 21:15
JURRIAN VAN HARTE GEFELICITEERD

Reactie: (Jeroen Vogel)
17-2-2011, 18:10
@Jurrian

Wát een goed nieuws, Jur! Je commitment wordt beloond. Ik wens je alle goeds en wijsheid toe bij de voortzetting van dit fantastische bedrijf!

Jeroen