Stedenband ontvangt onderwijsdelegatie uit Pribram

30-3-2011

HOORN - Het bestuur van de Stichting Stedenband Hoorn – Pribram ontvangt van 28 maart tot en met 1 april 2011 en van 4 april tot en met 8 april 2011 twee themagroepen in Hoorn uit onze zusterstad Pribram. Zowel deze week als aankomende week zijn er per groep 37 personen uit onze Tsjechische zusterstad op bezoek. Alle deelnemers houden zich in Príbram bezig met het thema ‘onderwijs en voorzieningen voor kinderen’.

Wethouders, bestuurders en leraren zijn in Hoorn op bezoek om kennis uit te wisselen op het gebied van onderwijssystemen en om contact te leggen met vakgenoten. De reis is de afgelopen maanden zorgvuldig voorbereid door het bestur van de Stichting Stedenband Hoorn Pribram. Namens het bestuur hebben Brechje Munnik (Stichting Netwerk) en Peter Snoeks (Horizon College) het programma volledig samengesteld in overleg met de Tsjechische contactpersonen.

Het programma, dat drie volle dagen beslaat, bestaat onder andere uit bezoek aan natuurspeeltuin in Hoorn, MAK Blokweer, Wijkcentrum de Kersenboogerd en de peuterspeelzalen. Ook worden er op het stadhuis in Hoorn presentaties gegeven door de Nederlandse vertegenwoordigers en de Tsjechische vertegenwoordigers over de verschillende onderwijssystemen en problematiek enerzijds en successen anderzijds waarmee men te maken heeft.

De Tsjechische delegatie is bijzonder content met het inhoudelijke programma dat wordt geboden vanuit Hoorn. De groep die momenteel in Hoorn verblijft vertrekt vrijdagochtend 1 april weer terug naar Tsjechië. Maandag 4 april 2011 zal de tweede groep arriveren. Burgemeester Onno van Veldhuizen zal deze groep samen met het bestuur van de Stichting Stedenband Hoorn Pribram ontvangen.

Door dit bezoek is de Stichting Stedenband Hoorn Pribram er wederom in geslaagd om op constructieve wijze en samen met andere Hoornse organisaties te zorgen voor thematische versterking van contacten. Meer informatie en foto’s over het bezoek zijn spoedig te vinden op www.stedenbandhoorn.nl