Hoorn en DekaMarkt pakken overlast Korenbloem aan

2-5-2011

HOORN - De gemeente Hoorn en DekaMarkt in gaan samenwerken om de overlast bij winkelcentrum de Korenbloem terug te dringen. Bewoners die boven en rond het winkelcentrum wonen kampen regelmatig met parkeeroverlast en overlast veroorzaakt door hangjongeren. De gemeente Hoorn werkte de afgelopen maanden nauw samen met politie en jongerenwerkers om deze overlast aan te pakken. Dit bestond onder andere uit het inventariseren van de hanggroepen, het invoeren en handhaven van een alcoholverbod, het inzetten van groepsaansprakelijkheid, extra controles, het plaatsen van extra prullenbakken, extra verlichting en andere kleinere aanpassingen in de openbare ruimte.

Overlast
Na goed overleg tussen de gemeente en DekaMarkt liet de supermarkt weten te willen helpen met de aanpak van de overlast. De heer Gorter, bedrijfsleider van DekaMarkt Korenbloem: ‘Bewoners en onze klanten voelen zich hier soms niet prettig door de overlast. We hebben een gezamenlijk belang om dat gevoel weg te nemen.’

Maatregelen
DekaMarkt gaat de kiezelstenen op het dak van de parkeergarage verwijderen. Ook komt er een hek voor de laad- en losplek, zodat jongeren hier minder makkelijk kunnen rondhangen. Verder komt er duidelijke bewegwijzering naar de parkeergarage. De nieuwe bewegwijzering moet voorkomen dat bezoekers de parkeerplaatsen van bewoners bezetten. Tot slot gaat de achteringang van het winkelcentrum dicht nadat de andere winkels zijn gesloten om 18.00 uur.

Aanpak
‘Wij zijn blij dat DekaMarkt zich aansluit bij onze aanpak,’ aldus burgemeester Onno van Veldhuizen. ‘De problemen spelen al een tijdje en DekaMarkt levert op deze manier zeker een belangrijke bijdrage aan de oplossing.’

Reacties
Reactie: (Wolter)
27-7-2011, 22:32
@plies, wanneer ga je zelf bij de politie? Je weet precies wat er moet gebeuren. Scheelt ergenis voor je.

Reactie: (nomen nescio)
27-7-2011, 20:32
In de parkeergarage zie ik ze niet @plies. Ze rijden een rondje over het bovengrondse parkeerterreintje en zijn zó weer weg. Misschien dat @Frank meer weet te melden?

Reactie: (plies)
27-7-2011, 19:48
Gelukkig komen er extra prullenbakken, politie of de collega's van de Efteling gezien de laatste tijd ?

Reactie: (nomen nescio)
27-7-2011, 19:28
Ja ja, de DEKA pakt aan? Vanmiddag stond er een drietal te chillen IN de winkel, even later buiten aan de kant van de Wogmergouw. Is de kant van de sporthal na 18.30 uur dicht, nu verplaatst het "geduvel" zich blijkbaar naar de andere kant en dan heb je ook nog de kelder(parkeergarage). Staan ze ook vaak te chillen.

Reactie: (Frank)
3-5-2011, 18:54
Ben blij dat er eindelijk iets wordt gedaan, mijn vrouw en enkele andere buren worden regelmatig bij de opgang lastig gevallen door jongeren zoals de jongens Harvey begnor, Bobby visser, Toni van de ven, Jan van de ven en nog enkele anderen die vrij bekend zijn bij de politie. Dagelijks hangen ze daar rond en nuttigen daar alcohol en drugs en smijten de bierflesjes op de grond en laten resten drugs achter wat vervolgens wonden aanricht bij dieren en kinderen die daar rondlopen en spelen. Naast het feit dat ze veel overlast veroorzaken zijn ze een gevaar voor anderen. Ook zijn ze veel bij de Weegbree op het parkeerterrein bij de opgang, waar ze met auto's elkaar ontmoeten en overlast veroorzaken. Deze jongeren zijn hoogstwaarschijnlijk ook verantwoordelijk van het slopen van het dak van de opgang wat vervolgens een verspreiding van asbest heeft veroorzaakt. http://www.webregio.nl/west-friesland/regionaal-nieuws/artikel/1802301/hoorn-stelt-jongeren-aansprakelijk-voor-schade-de-opgang-.aspx?utm_source=buurtlink&utm_medium=crosspromotion&utm_content=artikel&utm_campaign=buurtlink Zou me ook niets verbazen dat ze verantwoordelijk zijn voor de in de fik gestoken auto naast de opgang http://112westfriesland.nl/regionaal/gestolen-auto-in-brand-gestoken/ Even nog duidelijk voor de jongeren in zwaag dit artikel http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article6570363.ece/Alcoholverbod-in-groter-gebied-Risdam-Noord Alcohol drinken op straat in zwaag is verboden.

Reactie: (risdammer)
3-5-2011, 12:31
Gemeente, zorg ook voor een behoorlijke losplek voor de leveranciers van de anderen in de korenbloem9dierenwinkel, boemenzaak bv.) Die grote wagens blokkeren bij het lossen vaak De Opgang thv de Korenbloem en ontnemen daarmee het zicht op het verkeer: Levensgevaarlijk en een wonder dat daar nog geen ernstige ongelukken gebeurd zijn!

Reactie: (Poll)
3-5-2011, 11:09
Misschien ook een goed idee voor de buurtsuup Deen aan de Stan Kentonhof,in de Hoornse wijk Kersenboogerd, om te helpen de dag en nacht overlast door hangjongeren, te beperken?

Reactie: (zeilmaat)
2-5-2011, 22:09
Welke OEN heeft die deur van de Deka daar getekend ipv aan de kant van de garage ?