Gynaecoloog Westfriesgasthuis berispt vanwege dood baby

7-6-2011 Waarschuwing voor verloskundige

HOORN - De gynaecoloog, die in 2009 betrokken was bij de dood van baby Biendiya Ramgoelam, is berispt door het tuchtcollege van de gezondheidszorg. De baby overleed in mei 2009 in het Westfriesgasthuis in Hoorn.

Het tuchtcollege heeft daarnaast de klachten tegen een verloskundige eveneens gedeeltelijk gegrond verklaard en haar een waarschuwing gegeven. Ook zij is niet meer werkzaam in het ziekenhuis. De zaak was aangespannen door de familie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg in verband met het tragisch overlijden van een baby in het ziekenhuis in mei 2009.

De baby overleed kort na haar geboorte onder meer door verkeerde medicatie en slechte communicatie tussen de gynaecoloog en de verloskundige. De familie van de overleden baby is niet tevreden met de uitspraak.

Naar aanleiding van het overlijden van de baby heeft het ziekenhuis in 2009 een aantal verbeteringen doorgevoerd die de goedkeuring hebben gekregen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De Inspectie is van mening dat de verloskundige zorg van het ziekenhuis nu veilig en betrouwbaar is. Het ziekenhuis zegt te hopen dat ’de uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege bijdraagt aan de verwerking van een zeer belastende en emotionele periode voor de betrokkenen’.

Lees hier meer berichten van HoornGids.nl over deze kwestie:

Reacties
Reactie: (risdammer)
10-6-2011, 13:33
Hij werkt nu in een ziekwenhuis in Leiden, las ik ergens @Eva. Dat ziekenhuis ziet geen aanleiding deze persoon te ontslaan. En in het algemeen: Ik heb de indruk dat kritische patiënten in/bij het WFG niet welkom zijn. Vandaar natuurlijk die berichtjes over hoe "goed" het WFG wel niet is: die berichtjes zijn gewoon slechte PR. Een kritische patiënt prikt daar zó doorheen.

Reactie: (k-rel)
10-6-2011, 10:54
Berispt ?????? Als ik te hard rij krijg ik al een boete en dood door schuld wordt niet bestraft ? Men hou zich zelf en anderen weer een hand boven het hoofd en vele handen op één buik de volksverlakkers en volksmafia.

Reactie: (Eva)
8-6-2011, 08:38
Werkt die gynaecoloog nog in Hoorn? Binnenkort hoop ik te bevallen en ik heb weinig zin dat er een prutsende kwakzalver aan mijn bed staat.

Reactie: (sjos klein )
7-6-2011, 18:59
De uitspraak is kenmerkend voor de gang van zaken van de verloskundige zorg in ons land. De organisatie deugt niet, is duur en laat ons zakken op de lijst van goede verloskundige zorg in Europa

Reactie: (Wandelaar)
7-6-2011, 18:20
En in welk ziekenhuis gaan ze nu verder met hun praktijken ?