Laatste kans voor steun aan teruggave Hoornse dijk

22-8-2011 Al bijna 1000 ondertekenaars petitie

HOORN - De petitie ”Hoorn wil zijn dijk terug” kan nog enkele uren getekend worden. Al bijna 1000 ondertekenaars gingen u voor omdat zij vinden dat het Hoogheemraadschap traag aan de dijk bij Hoorn werkt en deze nu met spoed moet openstellen. Woensdag wordt de petitie overhandigd aan de dijkbeheerders.

Wilt u ook weer wandelen of fietsen over de dijk richting Schellinkhout of gebruik maken van het fietspad naast de Willemsweg? Wilt u ook weer een veilige route voor fietsers? Vindt u 4 jaar ook te lang voor een dijkversterking? Vindt u dat er ook te weinig werd gewerkt aan ’onze’ dijk? Teken de petitie dan ook: http://dijkbijhoornopen.petities.nl/ (http://dijkbijhoornopen.petities.nl/)

Burgers, raadsleden en oud-gedeputeerde
De petitie is ondertekend door inwoners van Hoorn en omstreken, mensen die graag over de dijk fietsen of wandelen, door ondernemers die het slechte reclame voor de stad vinden, door enkele raadsleden (nee, lang niet allemaal...) en de oud-gedeputeerde voor o.a. recreatie en toerisme.

Op woensdag 24 augustus 2011 worden de steunbetuigingen aan de petitie ”Hoorn wil zijn dijk terug” overhandigd aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Op Petities.nl was begin juli een aktie gestart die inmiddels al vele malen is ondertekend. Aanleiding was de versterking van de dijk die al jaren duurt en maar niet opschiet. Tot en met dinsdag 23 augustus 2011 kan de petitie nog ondertekend worden.
 
Veel inwoners van Hoorn en omstreken zijn de lange afsluiting van de dijk bij en in Hoorn meer dan zat en willen weer over hun dijk langs het IJsselmeer fietsen of wandelen. Ook is een fietspad naast de dijk al jaren afgesloten waardoor bewoners en toeristen ver moeten omrijden of een levensgevaarlijke route kiezen. Hans Stuijfbergen, initiatiefnemer voor de petitie ”Hoorn wil zijn dijk terug”, merkte dat veel mensen zich ergeren aan het langzaam werkende Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier. 

Omdat ook de Gemeente Hoorn weinig gehoor kreeg bij het Hoogheemraadschap, besloot Stuijfbergen het middel van de Petitie te proberen. Hij hoopt dat de dijkgraaf goed luistert naar de klachten uit Hoorn en zorgt dat de klus snel geklaard wordt. De versterking van de dijk zou al lang afgerond moeten zijn, maar om allerlei redenen duurt het veel langer dan gepland. Hoorn kan zijn dijk daarom al vier zomers niet meer gebruiken.
 
Inmiddels heeft het Hoogheemraadschap gereageerd op de petitie en beterschap beloofd. Op dit moment wordt er wel hard gewerkt aan de dijk langs de Willemsweg. Men verwacht dat dijk en fietspad vanaf juni 2012 weer begaanbaar zijn.
 
Op http://dijkbijhoornopen.petities.nl/ (http://dijkbijhoornopen.petities.nl/) kunt u nog steeds de petitie ondertekenen of meer informatie lezen.
 

Reacties
Reactie: (Rykyvon)
24-8-2011, 21:42
Helaas telaat door vakantie, maar wij missen ook de levendigheid op de dijk. Succes.

Reactie: (okkie)
24-8-2011, 21:32
Beste Wally ik hoop dat het helpt maar ik verwacht dat ze er hun achterste mee afvegen.

Reactie: (a.m.ross)
24-8-2011, 19:00
4 jaar is echt te lang voor dit werk. Gewoon meer mensen en materieel inzetten. Straks gaat het weer vriezen en sneeuwen, zijn we zo weer een jaar verder. Ik rij er vaak langs, maar zie nooit wat gebeuren.

Reactie: (wim oussoren)
24-8-2011, 10:46
hans veel sterkte met je actie, sinds de bomen werden verwijderd is het al 5jaar een kale boel en al 4 jaar neit te fietsen.

Reactie: (Hans Stuijfbergen)
23-8-2011, 21:30
Petitie ”Hoorn wil zijn dijk terug” wordt woensdag 24-8-11 om 11 uur overhandigd op dijk t.h.v. dierenasiel en scouting. Pers is aanwezig maar ondertekenaars en lezers van HoornGids.nl zijn ook van harte welkom.

Reactie: (Poll)
23-8-2011, 18:32
@wally Ooms. Ik hoop dat u gelijk krijgt over de dijk

Reactie: (Wally Ooms)
23-8-2011, 15:55
@Tim Volkomen juist, Tim, het gaat om de hoeveelheid handtekeningen. En een Anonieme is niets minder waard, dan iemand die daar wel met een naam op staat vermeld, maar het zou alleen leuker zijn geweest als je aan de duizendste ook nog een naam zou kunnen koppelen. Daarnaast erken ik volledig het recht om niet met naam en toenaam te worden opgenomen op zo'n petitie. Bewijzen te over, dat daar wel eens misbruik van wordt gemaakt. Zelfs op deze site wil men zich wel eens schuldig maken aan dat misbruik. Sta je zelf ook op de lijst? Ongetwijfeld. En terecht.

Reactie: (Tim)
23-8-2011, 15:44
@Wally Ooms Waarom jammer, dat is het goed recht van diegene geweest, wees blij dat deze persoon heeft getekend. Of is diegene minder omdat hij / zij zijn naam niet in heeft gevuld. Het gaat niet om namen maar om aantallen.

Reactie: (Wally Ooms)
22-8-2011, 22:58
Die 1.000 handtekeningen zijn inmiddels ruimschoots gehaald. Op zich een beetje jammer dat de duizendste nou net een "Anoniem" opleverde. Voor de rest: succes met de overhandiging. Gaat goed komen met de dijk.