Honden aan de lijn op de Westerdijk

ingevoerd op 23-11-2005

Wandelaars en bewoners ergeren zich geregeld aan loslopende en poepende honden op de Westerdijk. Bewoners van de Westerdijk ruimen de hondenpoep regelmatig op. Sommige mensen zijn bang voor honden en mijden daarom de Westerdijk. Bij de Westerdijk zijn nu verbodsborden geplaatst tegen loslopende honden. Tevens wordt met de borden aangegeven dat de hondenpoep moet worden opgeruimd.
 
Alleen in de goot mag hondenpoep blijven liggen, elders is er een opruimplicht. Dit geldt dus ook voor de grasstroken naast het voetpad van de Westerdijk. Op speelvelden mag een hond helemaal niet komen. Er is een goed alternatief voor de hondenbezitter die zijn hond wil laten loslopen. Op het Visserseiland, achter de grote parkeerplaats, is een losloopgebied langs het IJsselmeer waar geen opruimplicht geldt.

De reinigingspolitie gaat aankomende maanden extra controleren. Overtreders lopen kans op een bekeuring van 30 euro. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de reinigingspolitie, Bureau Stadstoezicht van de Gemeente Hoorn, telefoon 0229 252066.

Reacties
Reactie: (Rick)
1-6-2010, 16:53
@Petrus:

Alsjeblieft niet nog meer honden, er ligt al voldoende stront op straat en op de zogenaamde trapveldjes...(oftwel strontveldjes).

Als je een opmerking maakt over het feit dat een hond los loopt krijg je het standaard antwoord: maar hij doet niets...

En als je een opmerking maakt over de stront overlast krijg je standaard antwoord: ik betaal toch hondenbelasting...

Laten we eerst eens beginnen met het opvoeden van de huidige hondenbezitters voor we mensen gaan stimuleren een hond te nemen.

Een bewoner van de binnenstad die regelmatig over de stront heen moet stappen.....

Reactie: (Petrus)
1-6-2010, 14:22
beste Kees en de rest,

We hebben echt ontzettend met jullie te doen!
Ik doel op de Hoornse inwoners die bij het woord ’hond’ reeds spontaan aan de dunne gaan. (dat rijmt & stinkt)
Ik weet niet of je nog leeft, het is al ruim 4 jaar terug en je gezondheid laat wel te wensen over.
Het lijkt me linker om over zwerfafval te wandelen/fietsen dan over poep.
Blijft staan dat troep en poep opgeruimd horen te worden. Een flinke sanctie wil dan vaak helpen.
Gratis advies, neem een hond, heel gezond, (is het al snel Sinterklaas?) dan kom je vaak buiten in beweging, je hond aaien is goed voor je bloeddruk en je hebt van veel mensen aanspraak omdat een leuke hond leuke mensen aantrekt.
Verder wel op tijd je medicijnen nemen natuurlijk, maar dat weet je vast allang.
met muzikale groeten!

Reactie: (Lucas)
1-6-2010, 12:17
Veiligheid is een hot item, zowel voor de landelijke als de lokale VVD. Gaan alle klagers over de stadswachten alhier toch ook VVD stemmen (of TON of PVV), de partij van "Vandalen zullen betalen"? Dan mag je niet klagen en dien je hond en uitwerpselen in toom te houden. De meest asociale hondebezitters blijken ook vaak de meest fanatieke PVV stemmers. Fel gekant tegen allochtonen of hangjongeren, NOET in my backyard, maar wel de hond overal laten poepen en met teveel alcohol in het lijf te hard rijden binnen de bebouwde kom. Hoezo normen en waarden?

"(...) De Partij voor de Vrijheid kiest voor zero tolerance. Elk afdingen van het gezag van de politie
moet worden tegengegaan. De politie moet heer en meester zijn op straat. Er mag nooit enig
misverstand over bestaan wie de baas is in onze wijken, dorpen en steden. Toegeven aan het
tuig is het begin van het einde."

Reactie: (blakkie)
1-6-2010, 11:06
Ik heb net een boete van 60 euro gekregen omdat mijn hond los liep bij de haai. Mijn hond loopt hier al jaren los en met mijn hond vele anderen.Wij ruimen de poep altijd netjes op en houden dit terrein altijd netjes schoon, en dan heb ik het niet alleen over de poep. In de zomermaanden ligt het hier vol met lege blikjes, flesjes, zakjes, pakjes,bakjes, plastic en kapot gegooide flessen waardoor alles onder het glas ligt. Deze rotzooi wordt dagelijks door de HONDENBEZITTER opgeruimd. Ik snap daarom ook niet waarom de hondenbezitter steeds maar weer als een paria wordt behandeld en bekeurd moet worden .

Reactie: (Kees)
27-11-2005, 13:55
Het enige -allerkleinste- plus puntje van de gemeente, i.v.m. de massale hondenoverlast overal, is dat zij nu wèl het tel. nr. van de reinigingspolitie prijs geeft. (0229 252066) Voorheen stond dit zelfs niet op de website van de gemeente Hoorn! (digitale stad)

Maar een tel. nr. stelt natuurlijk niets voor als er niet daadkrachtig gaat worden opgetreden zoals de parkeerpolitie wel meteen een bon geeft bij foutparkeren, de verkeerspolitie wèl meteen bekeurt bij door rood licht rijden en niet vooraf aankondigt in het nieuws dat er 2 maanden met name bij één stoplicht gecontroleerd gaat worden en na die 2 maanden niet meer. (idem bij de snelheid)
Ieder weldenkend mens weet dat men massaal door rood zal gaan of te hard zal rijden. Plus het feit dat er i.v.m. de vele klachten over loslopende- en poepende honden slecht 2 personen ("reinigingsagenten") "optreden" i.p.v. de politie in z’n geheel Geeft dit (nogmaals)
aan dat deze "actie" een schijnactie is en geen enkele kans van slagen heeft.

Reactie: (laurie)
25-11-2005, 09:37
Ik ben het met onderstaande reactie wel eens. In het buitengewoon mooie park in Risdam-zuid (waar honden los mogen lopen) valt eigenlijk niet meer te wandelen tenzij je de skies aandoet. Ook op wegen waar geen voetpaden aanwezig zijn en men noodgedwongen op de berm is aangewezen is het balanceren tussen de hondenhopen. En inderdaad is het zo dat je wel heel koelbloedig moet zijn als je het niet erg vindt besprongen te worden door al dat ’loslopend’ wild. Want het is maar wat ín om er meer dan één te hebben met ook steeds meer buitensporige modellen, statussymbool hè?! Heb in het voorjaar weer een poging gewaagd met de kleinkinderen in het bovennoemd park te wandelen. Brood voor de eendjes mee. Wij waren nog niet op de helft toen een onbestemd ras al blaffend op ons af kwam. De kleintjes schrokken zich wezenloos, de door mij aangesproken eigenaresse reageerde met de mededeling dat hier honden mogen los lopen en wandelde rustig verder waarop de hond even verderop een ferme hoop achterliet. Ik vrees dat de ’maatregelen’ op de Westerdijk geen enkel effect zullen sorteren. Hondenbezitters hebben de merkwaardige instelling dat ze heer (m/v) en meester zijn als ze eenmaal buiten zijn met hun beest(en). (binnenshuis mogen die huisdieren hoogstwaarschijnlijk nog niet eens op de bank liggen...) Ik denk dat alleen een hoge hondenbelasting, met identificatieplicht (hondenpas of zo) bij aanhouding, wel wat uit zal halen. Ik vrees alleen dat zulks niet zal gebeuren, zal wel weer dieronvriendelijk zijn...zucht.

Reactie: (Kees)
24-11-2005, 14:51
Trap er niet in mensen, niet in de stront, maar ook niet in deze aankondiging! Het is ’gebakken lucht’:

Het is de zoveelste schijnactie van de gemeente Hoorn, die zowel rokers als NIET-rokers tevreden denkt te houden/krijgen binnen 1 kamertje. DAT GAAT NIET AMBTENAREN!
Wees dan tenminste zo sterk om toe te geven dat je als gemeente de hondenbezitters-terreur niet wenst aan te pakken omdat je anders deze honden aso’s massaal op je dak krijgt!
Ik zie kortgeleden met eigen ogen hoe het gaat:

1 van velen hondenbezitters laat hond loslopen, "Reinigingspolitie" stapt uit opvallende, knalgele auto en spreekt slechts woorden uit naar deze aso’s. "Reinigingspolitie" rijd weer verder, is buitenbeeld en hondenaso laat hond weer los en loopt vrolijk verder. Verder zie je deze auto niet meer terug.
En over een paar maanden is alle overlast opgelost, probeert deze gemeente de inwoners keer op keer wijs te maken.

Ik heb er geen vertrouwen meer in, maar ik kan slechts hopen dat het wel een keer ECHT blijvend aangepakt gaat worden (net als foutparkeren bijv.) zodat ik zelf zonder levensgevaar (stront vrij) kan wandelen/fietsen in HEEL Hoorn inclusief alle PARKEN en niet mee ga maken dat mijn hart het een keer gaat begeven omdat ik eerder al (door een aangeboren hartaandoening) een hartaanval had, en omdat ik -door een vroegere hondenbeet- mij kapot schrik als er weer een hond (plotseling) op mij afstormt.
Schandalig dat deze ambtenaren de vele vele klachten (wat dat zijn het) massaal negeert via dit soort schijnacties!
Waar kan ik veilig en prettig wandelen? In Hoorn nergens.