‘Chronisch dagelijkse hoofdpijn en kindermigraine’

29-10-2011

HOORN - In “de week van de chronisch zieken” organiseert van het Westfriesgasthuis in samenwerking met regio Noord Holland–Noord van de Nederlandse vereniging van hoofdpijnpatiënten (NVvHP) een voorlichtingsavond  op woensdag 9 november 2011 van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur in het personeelsrestaurant. Niet alleen mensen met deze aandoening, maar ook partners, vrienden of familie zijn van harte welkom.

Neuroloog
Tijdens de bijeenkomst komen bovengenoemde hoofdpijnvormen aan de orde. Spreker is de heer
D. Broere, neuroloog van het Westfriesgasthuis. Hij zal vooral ingaan op de medische- en medicatie aspecten die te maken hebben met deze hoofdpijnvormen. De regiocoördinator van de NVvHP zal vertellen over de activiteiten die vanuit de vereniging georganiseerd worden. Na de pauze krijgt men ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

NVvHP
De Nederlandse vereniging van hoofdpijnpatiënten wil de kwaliteit van leven van mensen met ernstige hoofdpijn verbeteren. De vereniging houdt hen op de hoogte door informatie en advies te geven, behartigt hun belangen, brengt lotgenoten samen en biedt ervaringsdeskundigheid bij onderzoek en vernieuwing. De NVvHP zet zich actief in voor iedereen met ernstige hoofdpijn, migraine en aangezichtspijn.

Telefoonteam
Iedere dag weer beantwoordt het telefoonteam vragen van leden en niet-leden. Zij geven antwoord op vragen over alle vormen van kinderhoofdpijn en kindermigraine, aangezichtspijn en hoofdpijn, migraine, hormonale hoofdpijn/migraine, spannings¬hoofdpijn, clusterhoofdpijn, chronisch dagelijkse hoofdpijn, medicatieafhankelijke hoofdpijn en andere atypische vormen van hoofd¬pijn. De vereniging stelt zich tot doel de kennis bij patiënten over hun eigen aandoe¬ning te vergroten

Aanmelden
Men moet zich voor deze avond opgeven via www.westfriesgasthuis.nl/informatiebijeenkomsten of telefonisch bij het zorginformatiepunt van het Westfriesgasthuis, tel. 0229-257613.  De toegang is vrij behalve betaald parkeren €  2,20. Er is een beperkt aantal plaatsen. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst. Tijdig aanmelden is dus aan te bevelen.