Wethouders steunen actie ”breng wapens onder controle”

ingevoerd op 25-11-2005

De campagne “Breng Wapens onder Controle” pleit voor het aan banden leggen van de wereldwijde handel in wapens. De campagne wil dat de staten een nieuw verdrag aanvaarden: het internationale wapenhandelsverdrag. De Hoornse wethouders Arthur Helling (D66), Henk Hansen (VVD) en Roger Tonnaer (PvdA) steunden de actie van harte en gingen voor dit nobele streven graag op de foto.

Helling: “Aan het belang van het terugdringen van conflicten en dus wapens in de wereld kan nooit genoeg aandacht geschonken worden. Door de handel in wapens aan banden te leggen en wettelijk te bemoeilijken kunnen we een kleine stap voorwaarts zetten. Want zeg nu zelf, kinderen van 10 jaar horen toch onderwijs te genieten in plaats van met wapens rond te lopen!”

De campagne groeit inmiddels gelukkig en begint resultaat te boeken!

Een aantal staten heeft inmiddels steun toegezegd aan de campagne en wil een wapenhandelsverdrag. Daaronder zijn Benin, Colombia, Duitsland, Ghana, Guinea, Noorwegen, Senegal, Sierra Leone, Spanje, Turkije en Oeganda. Een flink aantal beroemdheden en politici schaarden zich eveneens achter de campagne: Dido, Skin, Manu Chao, Desmond Tutu, Di-rect, Job Cohen... Een volledig overzicht vindt u op http://www.controlarms.org.
Teken ook de petitie aan de Nederlandse regering!
Meer steun is nodig. Bijvoorbeeld van de Nederlandse regering. Tot op heden toont die weinig enthousiasme voor het verdrag. Breng de regering op andere gedachten. Teken de actiekaart aan premier Balkende op http://www.amnesty.nl/controlarms/petitie