Rollatorspreekuur in Hoorn

22-2-2012

HOORN – Op donderdag 15 maart 2012 organiseert Omring een rollatorspreekuur in het Verpleeghuis Liornehuis, Westfriese Hof 153 te Hoorn. Rollatorgebruikers uit Hoorn en omstreken die hun rollator willen laten keuren, kunnen hiervoor terecht tussen 10.00 tot 12.00 uur. Voor deze rollatorkeuring dient u zich aan te melden bij de receptie van Verpleeghuis Liornehuis, telefoonnummer 0229-547000.

Neem wel uw verzekeringspasje mee! Bent u namelijk bij UVIT (Univé, VGZ, IZA/IZZ of Trias) verzekerd, dan wordt uw rollator gelijk gerepareerd. Zo niet, dan kunnen wij uw rollator voor € 15,- repareren of we kunnen u een keuringsrapport voor uw eigen verzekering meegeven. Voor leden van Omring is de rollatorkeuring, op vertoon van uw Servicepas, gratis. Niet leden betalen € 7,50.

Tijdens eerder gehouden spreekuren is gebleken, dat veel rollatorgebruikers last hebben van pijnlijke polsen, schouders of rug. Maar liefst 90% van de rollators was niet goed afgesteld. Ook moest er vaak gesleuteld worden aan de rollators. Het is belangrijk om een rollator regelmatig na te laten kijken. Vooral slecht werkende remmen en vuil tussen de wielen komen nogal eens voor waardoor het gebruiksplezier sterk achteruit gaat.

Omring organiseert regelmatig rollatorspreekuren in de Kop van Noord-Holland. Wilt u meer informatie of op de hoogte worden gehouden van spreekuren of cursussen bij u in de buurt? Neem dan contact op met Omring via telefoonnummer 0900 5 206 706 of kijk op www.omring.nl