Tandartscollectief vestigt zich in het VOC Pakhuis aan de Pakhuisstraat

27-2-2012

HOORN  – Een collectief van tandartsen en tandarts-specialisten vestigt zich per 12 maart in het voormalig ACTA-gebouw aan de Pakhuisstraat in Hoorn. Onderwijsinstelling ACTA, sinds 2005 actief met haar onderwijspraktijk, heeft besloten al haar activiteiten in de dependance in Hoorn te beëindigen. In het pand zullen per 12 maart een reguliere tandartsenpraktijk en een tandheelkundig specialistisch centrum geopend worden.

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) opende in 2005 een onderwijspraktijk in Hoorn in het door Stichting Stadsherstel gerestaureerde voormalige VOC-pakhuis. De vestiging van ACTA in het pand Pakhuisstraat 1 werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Hoorn en Stichting Stadsherstel. Het plan was om in de Pakhuisstraat  tandheelkundig onderwijs te geven en patiëntenzorg te verlenen; een enorme aanwinst voor Hoorn en West-Friesland.

Tot en met juli 2011 heeft in het pand tandheelkundig onderwijs plaatsgevonden en is er patiëntenzorg verleend. Om diverse redenen heeft het  ACTA in 2011 besloten te stoppen met haar activiteiten in Hoorn en draagt zij het pand over aan een collectief van tandartsen en specialisten.

In de nieuwe reguliere tandartsenpraktijk zullen tandartsen Frank Mulder en Ineke Wagendrever werkzaam zijn. Zij verhuizen hun huidige praktijk in Schellinkhout naar Hoorn, waar zij hun praktijk voorzetten onder de naam Tandartspraktijk ’t VOC Pakhuis.

Het Tandheelkundig Specialistisch Centrum bestaat uit een team tandarts- specialisten die oplossingen bieden voor ingewikkelde gebitsproblemen.

Mevrouw M. Soffner is reeds in het pakhuis werkzaam als endodontoloog (specialist wortelkanaalbehandelingen) . Naast haar werkzaamheden in deze verwijspraktijk geeft zij les aan studenten van het ACTA. De heer Cees Hofland, tandarts-endodontoloog, vult de functie in de verwijspraktijk aan.

De heer Adriaan Klitsie is tandarts-gnatholoog. Dit specialisme houdt zich bezig met   kaakgewrichtsproblematiek en uitgebreid functieherstel van het gebit.

De tandarts-specialisten vestigen zich onder de naam TSC Hoorn waarbij de verwachting is dat deze zal worden uitgebreid met aanvullende specialistische tandheelkundige zorg.

Naast het bieden van algemene en specialistische tandheelkundige zorg zal het collectief zich richten op  stageplaatsen voor diverse tandheelkundige opleidingen, het geven van postacademisch onderwijs voor collega tandartsen en het bieden van onderzoeksplaatsen. De gekozen opzet realiseert op deze manier topreferente zorg  door een samenwerking van tandartsen en specialisten aangevuld met een opleidingsinstituut dat uniek is voor Noord-Holland Noord.

De reguliere tandartsenpraktijk ’t VOC Pakhuis en het Tandheelkundig Specialitisch Centrum – Hoorn werken  ieder zelfstandig.

Zowel patiënten die ingeschreven stonden bij  de praktijk van het ACTA, als nieuwe patiënten kunnen zich inschrijven bij tandartspraktijk ‘t VOC Pakhuis.

Reacties
Reactie: (Erin)
5-3-2012, 23:11
Een specialisten praktijk in Hoorn! Goed nieuws! Het is niet makkelijk om een goed tandarts-gnatholoog te vinden. Ik maak binnenkort zeker een afspraak bij Tandarts Klitsie om de slijtage aan mijn gebit te laten behandelen. Veel succes en tot snel!

Reactie: (Jet)
28-2-2012, 09:11
Beste Ineke en Frank,Heel veel succes met jullie nieuwe praktijk. Het ziet er allemaal heel professioneel uit.