ANWB trekt stekker uit botenbeurs Hoorn

Teleurgestelde wethouder Ruppert: ”We hadden goud in onze handen!”

HOORN – Wethouder Aart Ruppert meldde vrijdagmiddag dat de geplande botenbeurs ANWB Boot Hoorn niet door gaat. De ANWB heeft besloten dat de beurs niet door gaat omdat er te weinig draagvlak in Hoorn is. Ook speelt mee dat er nog te weinig aanmeldingen voor te verkopen boten zijn, en dus ook te weinig inkomsten, en waren er volgens de ANWB in Hoorn “logistieke en infrastructurele problemen”.
 
Ook de akties waar recent de HISWA mee dreigde in een brief, hebben bijgedragen aan het afzeggen van de beurs. Wethouder Ruppert van Economische Zaken was een groot voorstander van de beurs en is teleurgesteld. “Het is een gemiste kans voor Hoorn. We hadden goud in onze handen. Als ik wethouder van Lelystad zou zijn, zou ik nu een gat in de lucht springen!” De ANWB botenbeurs gaat nu zeer waarschijnlijk naar deze stad.
 
De komst van de botenbeurs met 200 oude en 300 nieuwe boten in augustus zorgde voor veel beroering in Hoorn. Zowel de politiek als instellingen en bewoners hadden zo hun bedenkingen en vragen. Ook was er veel kritiek op het feit dat er pas in een laat stadium met betrokkenen werd gecommuniceerd. Zo wisten gebruikers en bewoners van het Oostereiland, waar 300 nieuwe boten gepland waren, tot voor kort van niets. Pas toen HoornGids.nl over de beurs publiceerde ging de gemeente in overleg met diverse betrokkenen. Ook viel de aangekondigde ‘afsluiting’ met kassa’s van het eiland gedurende 5 dagen verkeerd.
 
Overigens waren er ook bedrijven die voorstander van de botenbeurs waren. Zij zagen mogelijkheden voor de stad om landelijk publiciteit te krijgen en meenden dat de bezoekers veel geld in de stad zouden kunnen uitgeven.
 
Afgelopen dinsdagavond bleek een aanzienlijk deel van de Hoornse raadsfracties grote twijfels te hebben over de veiligheid rond het evenement dat tienduizenden bezoekers had moeten trekken. Ook vonden raadsfracties dat het evenement niet of minder geschikt was voor het Oostereiland. De VVD en VOCHoorn waren zonder meer voor, de SP tegen en de andere fracties worstelden nog met het evenement ANWB Boot Hoorn. Zij hoeven nu geen lastige keuze meer te maken: de ANWB heeft de stekker er zelf uitgetrokken.

Reacties
Reactie: (C.Velthuijs)
2-4-2012, 12:31
Joehoe,wie draaft er hier door? De inschrijving van de 2ehands Beurs zou nog tot de 3e week augustus doorgegaan kunnen zijn ,maar door het minne gadrag van de ANWB(CHANTAGE) is dit Hoorn ontnomen! De vorige jaren waren die zo slecht? Nee, de ANWB wilde tegen beter weten in hun gelijk hebben,maar op een zeer negatieve manier ,WANT ANDERS??? Joehoe, U bent kennelijk goed op de hoogte van de financiele situatie van de vorige 2ehands B,Beurzen? En waar blijft Yacht Focus ?? En wat denkt U van het kostenplaatje van de B.Beurs aan her Oostereiland? De ANWB wist donders goed,dat deze beurs moeilijk te realiseren was! Maar als alternatief was LELYSTAD in beeld! Laat de ANWB maar lekker naar Lelystad gaan !! Misschien kunnen de Yachtmakelaars samen wel de 2ehands Beurs in Hoorn organiseren! Vr.Groet.

Reactie: (C.Velthuijs)
2-4-2012, 09:32
Joehoe

Reactie: (joehoe)
1-4-2012, 13:03
Mevr. Velthuis draaft weer eens door met haar oproep om lidmaatschap op te zeggen. Het was duidelijk en genoegzaam bekend dat de anwb de 2ehands beurs wilde gaan combineren met nieuwe boten uit kostenoogpunt. De 2e hands brengt namelijk niets op maar kost alleen maar. Nu de nieuwe boten hier moeizaam welkom zijn is het niet meer dan logische stap dat het gehele evenement naar een andere locatie verhuist.

Reactie: (Cato Velthuijs)
1-4-2012, 08:45
Waarde Hr. Mark Leek, wat doet het mij goed, dat U zo trots bent op Uw havenvisie! Maar ik betwijfel of Uw havenvisie enige positieve bijdrage zou hebben geleverd aan de nu mislukte Nieuwe B.Beurs! Er was gewoon niet de Kennis en Inzicht om deze beurs tot een goed einde te brengen! De Hr.Ruppert was met zijn hoofd in de 7e hemel en vergat de problemen goed aan te pakken. De ANWB wist al lang, dat de problemen niet of nauwelijks opgelost konden worden!! Passagiersschepen en de Atalante Bunkerboot enz enz! Maar de chantage van de ANWB,geen Nieuwe B.Beurs, dan ook geen 2ehands B.Beurs, is van een niet te verstane LAAGHEID, dat doet de ANWB geen goed!!Voorsel,ZEG UW ANWB LIDMAATSCHAP OP!!!Er zijn mogelijk alternatieven voor de 2e hands B.Beurs!!! Vr.Groet.

Reactie: (Mark Leek - D66)
31-3-2012, 16:27
@Cato Velthuijs. Hetis duidelijk dat u het met de ideeën in onze - al voordat de botenbeurs is afgeblazen gepubliceerde - havenvisie niet eens bent. Er zit ook aardig wat in dat leidt tot discussie en dat is precies waar hij voor is bedoeld. Ik ben dan ook blij met uw reacties. Anders dan u echter beweert hebben we ook vele positieve reacties mogen ontvangen. Uiteindelijk moet onze havenvisie bijdragen aan het vaststellen van een havenvisie binnen de gemeente. Het gemis van zo'n visie wordt bij de gebeurtenissen rondom deze botenbeurs weer eens duidelijk. Helaas kunnen we daar alleen achteraf nog iets aan doen. Het belang van een visie nog eens aangetoond.

Reactie: (nomen nescio)
31-3-2012, 15:45
E.v. (jaarlijks) evenement zondag 22 april: Ronde van NH. Wielrennen o.a.over de Grote Noord, plus volgkaravaan met auto's! 2x sprint op Ged.Turfhaven. De botenbeurs gaat verm. naar Lelystad, nu maar hopen dat de replica van de Batavia bereikbaar blijft!

Reactie: (Cato Velthuijs)
31-3-2012, 15:08
D66,Mark Leek, een lange tijd niets van U gehoord. Wat heeft U eigenlijk aangegeven??? Nu de Botenbeurs door de ANWB afgeserveerd is, komt U nu achteraf met Uw verderfelijke havenvisie! U had met goede oplossingen kunnen komen en niet achteraf lopen roeptoeteren!!! D66 is een partij,die bestaat uit vergaderende commissies,die alleen zichzelf graag horen en nooit wat positiefs presteren! Laatst Alexander Pechtold gezien bij PenW, typisch D66 gezwets! Iedereen, die betrokken is bij het havengebeuren walchen van Uw havenvisie!! PS.Jacques Wester, hij heeft toch iets van zich laten horen! Vr.Groet.

Reactie: (Steef Stumpel)
31-3-2012, 14:01
Erg jammer voor Hoorn dat het dit jaar niet door is gegaan! Aart, benader de ANWB maar voor 2013. Een geweldige activiteit, welke Hoorn prima kan gebruiken. Dan maar een jaar later. En als het één keer in Hoorn is gehouden blijft het hier, de ambiance hier is tig keer beter dan in waar dan ook.

Reactie: (Frnk)
31-3-2012, 13:07
'Ook speelt mee dat er nog te weinig aanmeldingen voor te verkopen boten zijn, en dus ook te weinig inkomsten' Dit is de belangrijkste reden dat het niet doorgaat. De rest van de argumenten van de ANWB is voor de bühne. Complete waanzin (en hoogmoed)om dit evenement kort voor de 'natte'Hiswa te plannen. Twee beurzen zo kort op elkaar is in Nederland niet haalbaar. In het voorjaar (rond Hemelvaartsdag) is een veel betere datum. Kom maar op ANWB!!!!

Reactie: (Mark Leek - D66)
31-3-2012, 12:57
Mark Leek In onze havenvisie hebben we aangegeven dat het organiseren van dit soort evenementen in de haven, de economie van de haven en van de stad, de naamsbekendheid van Hoorn en dus ook de toeristische sector een boost kan geven. We willen daarom graag met iedereen in gesprek om eens te bekijken of en hoe je dit zou moeten willen. Helaas kwam dit evenement al voordat er een nieuwe havenvisie ligt en dan moet je er met elkaar in commissie en of raad wel over kunnen debatteren. Helaas heeft de ANWB de kritische vragen van verschillende fracties en van diverse brievenschrijvers en insprekers op voorhand blijkbaar ingeschat als onvoldoende draagvlak. Een gemiste kans, want na beantwoording van de vragen door de verschillende wethouders en de burgemeester zaten wij er voorzichtig positief in en dat gold voor meerdere fracties in de raad. Een en ander maakt nog eens duidelijk dat we snakken naar een duidelijke visie voor haven en Oostereiland waaruit veel gemakkelijker moet zijn te genereren of je hier ja of nee tegen zegt. Dit evenement zijn we kwijt en het zal moeilijk zijn om nieuwe evenementen van dit kaliber naar de stad te halen. Voorlopig hebben we even de schijn tegen en het zal tijd en energie kosten om dat weer te herstellen. Wat mij betreft gaan we die energie er wel zo snel mogelijk instoppen. Trossen los, zeilen vol en eerst maar eens koersen op een sterke nieuwe havenvisie. Wij hebben in elk geval een eerste aanzet daarvoor klaarliggen!

Reactie: (Xander de Groot)
31-3-2012, 11:14
Wanneer een duidelijke visie ontbreekt is het logisch dat je blind in de plannen van een ander stapt of blijft volharden plannen uit het verleden door te zetten. Ongeacht de haalbaarheid en/of wenselijkheid. Sebastiaan haalt Harry van L. terecht aan. Wat missen wij, maar vooral Hoorn, hem.

Reactie: (Koos den Boer)
31-3-2012, 10:59
@Rob Verhoek, prima onder woorden gebracht in reactie op @Niels, jullie zien het zuiver, kan er niets meer aan toevoegen. Ja zeker een zeperd voor Ruppert maar die was waarschijnlijk zo verblind door het komende succes en zijn rol daarin, zijn foto in de landelijke bladen en ANWB documentatie, dat hij geen oog meer had voor de onmogelijkheden. Meneer Aart denkt liever in "kansen en mogelijkheden"ja dan kun je wel eens op je bek gaan.

Reactie: (rob verhoek)
31-3-2012, 10:17
Ook het gemeentebestuur had beter kunnen en moeten weten. Terecht wat @Niels in navolging van de ANWB zegt, onze kleinschalige binnenstad is nu eenmaal niet geschikt voor dit soort evenementen. Kennelijk moeten er eerst allerlei toezeggingen worden gedaan en verkeerde verwachtingen worden gewekt waarna vervolgens blijkt dat het allemaal niet realiseerbaar is. Dat er geen grote boottrailers door de binnenstad kunnen en dat je het Oostereiland niet voor een week zomaar kunt afsluiten kun je op je klompen aanvoelen. Ik vraag me zelfs af of dat laatste juridisch haalbaar zou zijn geweest. Het ware wijzer geweest in de verkennende gesprekken met de ANWB gelijk te hebben vastgesteld dat het op het Oostereiland niet zou gaan, en vervolgens andere lokaties (b.v. achter, of in de buurt het Julianapark, of de Schelphoek, waar die Marina zou komen) in te brengen. Het komt me allemaal weer heel knullig en amateuristisch, dus typisch Hoorns, over. Wat een zeperd voor Ruppert & consorten.

Reactie: (Niels)
31-3-2012, 10:00
@Dmbonn bedank de ANWB zij zijn het geweest die de logistieke problemen verkeerd hebben ingeschat. Vandaag in het NHD, ze hebben zich verkeken op de bereikbaarheid met grote vrachtwagens en boottrailers van onze binnenstad. En daar had zelfs geen tunnel oplossing voor kunnen bieden.Onze binnenstad en havengebied is nou eenmaal zo als ze is, klein. Tel daar ook nog bij op dat als de botenbeurs moet gaan opbouwen zo omstreeks 21, 22 augustus de kermis aan het afbreken is. Goed bezig bij de ANWB en het college? Dacht het niet.

Reactie: (ilford)
31-3-2012, 08:42
Tunnel onder het spoor door? Dat lijkt me toch grote noodzaak, het is daar een armoedig zooitje als je hoorn binnenkomt om naar stad en haven te gaan (betere infrastructuur) was ik effe vergeten.....

Reactie: (ilford)
31-3-2012, 08:24
Vallen deze reakties onder kopje politiek, jammer dat het niet door gaat?, zorg eerst dat het keern, stations gebied, puinhoop oude park etc ingevuld word en begint met bouwen, bioscoop word ook wel eens tijd, ben nu 42, mag ik wachten tot ik 80 ben!!!

Reactie: (Wim)
31-3-2012, 00:42
Dat hele idee van die beurs op het oostereiland te willen houden is fout! Zowel qua logistiek, overlast en veiligheid. Daar had de ANWB beter over moeten nadenken, zij wilden persé daar heen! In de buitenhaven langs het julianapark is op alle punten een veel betere locatie! Ook voor de ANWB. Mogelijk in 2013 ?? Dan nu al over gaan nadenken en bespreken. We hebben nog een kans!

Reactie: (Jacques Wester)
31-3-2012, 00:10
graag gedaan meneer Jan Steen(s) op twitter.

Reactie: (Jacques Wester)
30-3-2012, 23:52
Beste @dirk maria bonn, de haven bruist alle vele decennia, ten volle. Naar mijn mening is het Oostereiland op dit moment, min of meer een financieel schip van bijleg. Enkele politieke partijen gebruiken deze gelegenheid om vooral De Krententuin en omgeving, vol te proppen met allerlei activiteiten, dat dan weer de nodige euries moet opleveren.

Reactie: (DMBonn)
30-3-2012, 23:35
Ik kan maar één ding zeggen: super bedankt aan iedereen die ervoor gezorgd heeft, dat de beurs niet doorgaat. Hoorn mist nu gratis reclame, veel inkomsten, een impuls voor de haven, een leuk evenement, een grote kans en nog heel veel meer goeds. We weten nu in ieder geval zeker, dat Hoorn last heeft van het "syndroom van jammer de bammer" (Westerdijk, bioscoop, disco, nieuwe jachthaven en wat allemaal nog meer?...).

Reactie: (Koos)
30-3-2012, 23:33
Ga elkaar nou niet de zwarte piet toespelen mensen. Het is de ANWB zelf die stekker eruit heeft getrokken en dat heeft echt niet gelegen aan de paar buurtbewoners die negatief reageerden. Ze hebben zich verkeken op de complexe infrastructuur van onze binnenstad en ze hadden ook geen oplossing voor de toegankelijk voor Museum en Cinema Oostereiland en andere gebruikers/bezoekers van het Oostereiland. Dat had meneer Aart eerder met ze door moeten nemen dat dan weer wel.

Reactie: (Jacques Wester)
30-3-2012, 23:26
Had meneer Aart nou niet kunnen wachten met deze bekendmaking tot a.s zondag. Dan was het tenminste een goeie grap geweest!

Reactie: (Edith Hartog)
30-3-2012, 22:22
He Hans, wat leuk om je hier tegen te komen! Tijdige communicatie, wat versta je daaronder. Een half jaar van tevoren, een jaar van tevoren, drie jaar van tevoren? Ik bedoel, de Waterweek is eind augustus en niet niet volgende week of volgende maand! Hoe lang van tevoren "mag" je iets bedenken, plannen maken en er mee naar buiten komen? Nou ja, het leed is geschied. Het maakt niet meer uit, 't is mosterd na de maaltijd.

Reactie: (Frans van Luit)
30-3-2012, 22:17
Beste burgers en buitenlui Komt dat zien komt dat zien In Hoorn is er dan eindelijk de botenbeurs die niet komt Een botenbeurs die onderdeel is van de West-Friese waterweken daarnaast ook nog eens een evenement wat de waarde van Hoorn zal doen stijgen in de portemonnee en bekendheid en laten we wel zijn beste burgers en buitenlui een evenement op het Oostereiland! ja u leest het goed HET OOSTEREILAND en niet Robbeneiland ook een oud gevangenis eiland want laten we het verschil eens bekijken Inmiddels worden op Robbeneiland rondleidingen gegeven aan toeristen (en Zuid-Afrikanen) door ex-gevangenen. De overtocht naar Robbeneiland geschiedt per boot, vanuit de Nelson Mandela-gate in de haven van het Victoria & Alfred Waterfront bij Kaapstad. Men dient in het hoogseizoen op tijd toegangskaarten te reserveren voor een bezoek aan Robbeneiland. Nu even het oostereiland tijdens de waterweken met als topper de botenbeurs van de ANWB ( zo had het kunnen zijn) Inmiddels worden op Oostereiland rondleidingen gegeven aan toeristen (en boot liefhebbers) door lopende Cinema Oostereiland filmpjes, De overtocht naar Het Oostereiland geschiedt per brug, vanuit de hoofdtoren gate in de haven van het mooie Hoorn. Men dient in het hoogseizoen op tijd toegangskaarten te reserveren voor een bezoek aan Oostereiland. Maar beste burgers en buitenlui Het gaat allemaal niet door als burger in Hoorn wil ik u graag vertellen wat we hadden kunnen doen Als jaren komt er vanuit de haven de vraag of er meer evenementen kunnen komen in het havengebied. En laten we wel zijn waarom niet Het is een poort van hoorn waar ook heel veel toeristen komen via het water ( gebeurd al heel lang zelfs hoor) Een poort die je kan noemen een gouden poort Met als blikvanger het Oostereiland en de hoofdtoren We hadden er voor kunnen zorgen met z’n allen dat deze haven die ligt aan de hoofdstad van West-Friesland ,deze weer eens goed op de kaart te brengen in den lande En hoe zou je dat kunnen doen? Gewoon samenwerken Tijdens het feestjaar in 2007 konden we dat ook De krachten bundelen en samen werken voor onze mooie stad Wel beste burgers en buitenlui Een hele grote gemiste kans laten we ervoor zorgen dat ons Hoorn een stad wordt waar men bij kan zeggen ‘Hoorn moet je uiteraard voelen, maar zeker ook in je hart sluiten vanwege de gastvrijheid die men daar heeft door de mensen die daar samen heel hard voor knokken. Frans van Luit

Reactie: (Frits)
30-3-2012, 22:14
Opvallend: van 20 t/m 22 april 2012 organiseert de HISWA de Gebruikte Boten Beurs in .... Lelystad. Zou de ANWB daar nu in augustus een Nieuwe en Oude Boten Beurs organiseren?

Reactie: (Hans Langbroek)
30-3-2012, 22:14
Tijdige en betrokken communicatie en geen overvaltechnieken, zijn het halve werk heb ik in de jaren geleerd. Gemeentelijke overheden zijn daar nogal eens vrij slecht in, en dat kost veel verspilde energie en geld.

Reactie: (Edith Hartog)
30-3-2012, 21:53
Ik merk wel dat jij bij het vak evenementenorganisatie een volledig ander beeld hebt dan het in werkelijkheid is. Denk je nou heus dat je in vijf maanden tijd de problemen niet kunt oplossen? En ik preek niet voor eigen parochie want de Waterweek gaat gerust wel door. In een andere vorm, minder groot en zonder botenbeurs. Dat dan weer wel. Dat steekt mij enorm want ik heb me daar vier jaar lang de benen voor uit m'n lijf gelopen. Dat ook. Ik stop hier nu mee, slecht voor mijn gemoedsrust is dit gezever. Constructief bezig zijn en niet destructief op je strepen gaan staan. Denk daar maar eens over na. Beste kerel.

Reactie: (Rob)
30-3-2012, 21:47
Zou de brief van de HISWA ook een rol gespeeld hebben? Zou zo maar kunnen.

Reactie: (Niels)
30-3-2012, 21:39
@Edith Hartog ik begrijp wel dat je preekt voor eigen parochie maar je opmerking "ik weet zeker dat er gecommuniceerd zou zijn als de plannen verder uitgewerkt waren"slaat als een tang op een varken beste meid. Er had namelijk al veel eerder gecommuniceerd moeten worden. En ik moet @ Sebas gelijk geven, dit college en dan met name de VOCH wethouder weet niet wat communiceren inhoudt. En @ Danny van Soelen ik begrijp je teleursteling maar ook de ANWB moet zich aan veiligheids regels houden net zo wanneer jij of anderen een evenement willen organiseren, dat moet jij toch weten. Te snel, te happig en niet goed doordacht, laat dat een les zijn voor het gemeentebestuur.

Reactie: (redactie)
30-3-2012, 20:30
Onderstaand het persbericht van de ANWB: ANWB: Boot Hoorn gaat niet door De ANWB heeft besloten af te zien van de organisatie van ANWB Boot Hoorn. Dat heeft de bond vanmiddag aan het college van burgemeester en wethouders van deze gemeente laten weten. Volgens de ANWB kleven er nog te veel onzekere factoren aan de organisatie van dit evenement in Hoorn. Daarbij valt te denken aan zaken als zaken zoals infrastructuur en logistiek. Ook blijkt dat er onvoldoende draagvlak is bij de direct betrokkenen in deze gemeente. Op dit moment onderzoekt de ANWB een alternatieve locatie voor het totale evenement in Lelystad. (einde persbericht ANWB)

Reactie: (redactie)
30-3-2012, 20:23
Onderstaand de mail die raadsleden van wethouder Ruppert ontvingen over het besluit van de ANWB: Geachte raadsleden, De ANWB heeft mij vanmiddag telefonisch geinformeerd over het feit dat het evenement ANWB Boot Hoorn niet doorgaat. Volgens de ANWB kleven er nog te veel onzekere factoren aan de organisatie van dit evenement in Hoorn. Daarbij valt te denken aan zaken zoals infrastructuur en logistiek. Ook constateert de ANWB dat er onvoldoende draagvlak is bij de direct betrokkenen. Op dit moment onderzoekt de ANWB een alternatieve locatie voor het totale evenement in Lelystad. Wij blijven in gesprek met de ANWB over mogelijke samenwerking in de toekomst. Met vriendelijke groet, Aart Ruppert Wethouder Economische Zaken

Reactie: (plies)
30-3-2012, 19:56
Jammer dat het niet door gaat, zou exra inkomsten voor Hoorn genereren. Niet erg dat het niet door gaat, de extra inkomsten zal geen lasten verlichting voor de burger van Hoorn betekenen. Overheid bezuinigd niet, de burger moet meer en meer inleveren.

Reactie: (Joeri Groot)
30-3-2012, 19:42
Jammer dat dit prachtige evenement niet doorgaat. Een commerciele overweging van de ANWB, Na ruim 100 jaar is het Oostereiland teruggegeven aan de bevolking van Hoorn. Hoorn mag trots zijn op deze nieuwe plek midden in de stad. Laten we daar dan allen van genieten. Minder praten en meer doen. Dat brengt onze stad naar voren. Laat Expeditie Oostereiland doorgang vinden. Het is kleinschalig, voor het goede doel, sportief en attractief. Laten we uit deze pilot lering trekken voor de toekomst. JKWF - learning by doing

Reactie: (Edith Hartog)
30-3-2012, 19:41
Ik weet zeker dat er gecommuniceerd zou zijn als de plannen verder uitgewerkt waren. Dat lijkt mij niet meer dan logisch, je hebt elkaar namelijk nodig. Maar hier heeft iemand ergens lucht van gekregen en is al bij voorbaat gaan steigeren. Het kind is reeds in de wieg gesmoord. Ik geef de ANWB groot gelijk dat zij haar heil elders zoekt waar ze met open armen wordt ontvangen. Maar er is weer een potentieel topevenement naar de kl*te.

Reactie: (Sebas)
30-3-2012, 19:27
@Derek: je hebt wel ergens gelijk, en bij de Collegevergaderingen, waar ook de Botenbeurs besproken werd, zit bovendien een wethouder namens D66. Met communicatie in z'n portefeuille. Heeft hij niet mee gedacht op dat moment? Uit de analyse van het vertrek van Roger Tonnaer bleek - ook in de analyse die het College zelf maakte - dat de wethouders te solistisch bezig zijn. En te weinig van elkaar weten waar ze mee bezig zijn... En de vorige keer dat er een College knapte (december 2008) sprak Harry van Lunteren (nu ik hem al eerder aan haalde, pak ik zijn analyse van toen er even bij), bleek dit ook omdat er onvoldoende onderlinge binding te zijn, geen echte visie op waar de stad naar toe moest en dat er in het Coalitieakkoord van toen te weinig terug te vinden was uit het programma van GroenLinks en bijna niets uit het programma van VOC Hoorn. En nu was het zo dat er niets uit het programma van Fractie Tonnaer (FT) in het Coalitieakkord stond. Met name als het gaat om communicatie met en openheid naar burger en bedrijfsleven. Zowel FT,VOCH als D66 hebben daar wijze woorden over gesproken in hun verkiezingsprogramma's Maar zulke wijsheid moet ook in de hoofden zitten, bij het dagelijks handelen van de besturende klasse.

Reactie: (Marco van den berg)
30-3-2012, 19:20
Als dit devenetief is hebben ze iets heel moois laten liggen ??dom dom dom.

Reactie: (Yvon)
30-3-2012, 19:15
Wat hoor ik daar glas gerinkel ja hoor eigen glazen weer ingegooit Erg jammer daar had hoorn een mooi graantje van kunnen mee pikken maar nee hoor te veel werk aan de winkel En zo slapen we weer verder Dat word weer een markt van 10 kramen en een zangkoor Zo heeft hoorn al alle evenementen afgewimpeld Maar goed voor feesten en partijen moet je dus niet in Hoorn zijn

Reactie: (Sebas)
30-3-2012, 19:13
SOms is niet alles goud wat er blinkt; dan blijkt het slechts opgepoetst koper (mooie term geleend van oud-burgemeester Wim Polak van Amsterdam). Enerzijds, er is vooraf niet goed stil gestaan bij de plek en de uitdagingen die de organisatie van een dergelijk evenement met zich mee brengt. Twee keer een go / no go moment in plannen (zie de B&W besluitenlijst) is bestuurlijk gezien nogal naïef, zelfs een beetje amateuristisch. Daar ga ik mee in de verstandige opmerkingen van Arthur Helling. Bovendien verdiende de communicatie van de gemeente richting bewoners, andere belanghebbenden, de media èn de ANWB geen schoonheidsprijs. Communicatie blijkt nog steeds de achillespees van de gemeente Hoorn, ondanks de ruime inzet van bijvoorbeeld sociale media. Ooit schreef Harry van Lunteren (1956-2009) daar al een brief over aan het toenmalige College. De Hoornse VVD-fractie had in juli 2006 zo z'n twijfels over de communicatie tussen wethouders en burgers / bedrijven. "(...) Communiceren met burgers, bedrijven en instellingen is een van de belangrijkste taken, van een gemeentelijke overheid. Als individuele burgers, bedrijven en instellingen met de gemeente in aanraking komen willen zij graag serieus genomen worden." Ook in maart 2012 nog steeds een verbeterpunt, zo is gebleken... Anderzijds kan ik de mensen zoals Danny van Soelen wel gelijk geven: Hoorn was er mee op de kaart gekomen. En scheepvaart hoort bij Hoorn, gezien de maritieme geschiedenis van onze stad. Maar zoals ik al eerder schreef over dit onderwerp: evenementen dragen - blijkens onderzoek - structureel niet zoveel bij aan de economie van een stad. Dan zijn "vaste" cultuurplekken zoals Cinema Oostereiland en de horeca toch veel belangrijker.

Reactie: (Derek the Fox)
30-3-2012, 19:06
@D'66: weer zo'n typische D'66 reactie: achteraf weten ze heel goed wat er fout gegaan is en op een schoolfriktoontje wordt er belerend gezegd:"Laten we hier lessen uittrekken voor de toekomst. Want dit voor niemand goed! Evengoed is het wenselijk om als het gaat om het Oostereiland goed in beeld te brengen wat wel kan en wenselijk is en wat niet." De botenbeurs had best gekund, maar was voor een aantal partijen niet wenselijk.Daar gaat het om, dat verschil tussen kunnen en wensen, dat is in dit geval erg te groot gebleken.

Reactie: (ruud)
30-3-2012, 18:58
Geen paniek mensen, We hebben de publiekstrekker "kaasmarkt" nog! Veilig, beheersbaar, en veel minder bezoekers. Zo wil men het blijkbaar..... Jammer Jammer Jammer

Reactie: (Raymond)
30-3-2012, 18:34
Zeiken, daar zijn ze/ we in Hoorn goed in. Is er dan niemand die een draaiboek heeft liggen of in elkaar kan zetten waar alle knelpunten goed getackled worden? Dit is toch gewoon zonde? Een gemiste kans naar mijn idee. Nou ja, hebben mensen weer iets om over te zeiken. Het is niet goed of het deugt niet.

Reactie: (Danny van Soelen)
30-3-2012, 18:25
Ik kan er met mijn hoofd niet zo goed bij hoor! Dan heb je een kans om 30.000 mensen naar je stad te halen. En dat in deze spannende tijden. Dat is als je voorzichtig rekent zo'n 6 ton aan omzet voor de middenstand en horeca. En dan struikelt het over veiligheid en logistieke uitdagingen. Volgens mij is dat allemaal te regelen. Het is pas eind maart.... We praten niet over het EK Voetbal... Misschien is het ook wel wat Hoorn als binnenstad is, wil en kan zijn.

Reactie: (Edith Hartog)
30-3-2012, 18:21
En zo ploeteren we voort. Wat een enorme teleurstelling dit. En wat een gemiste kans. Problemen zijn er om op te lossen, niet om over te gillen. Hoorn blijft met lege handen achter en we ruzien gewoon vrolijk verder. Soms maakt de media meer kapot dan je lief is.

Reactie: (Arthur Helling - D66)
30-3-2012, 18:10
Een nieuw evenement in de markt zetten vraagt een gedegen voorbereiding. Nog voordat alle aspecten goed in beeld waren is het in de markt gezet en zijn er verwachtingen gewekt. Tegelijkertijd heeft het evenement daardoor onnodig "onder druk gestaan" en is het weer even snel van de agenda verdwenen. Zo in zo had het voor dit jaar niets meer geworden, de voorbereidingstijd was te kort. Maar al dat gehijg van de afgelopen weken heeft, zo lijkt het, tot niets geleid. Laten we hier lessen uittrekken voor de toekomst. Want dit voor niemand goed! Evengoed is het wenselijk om als het gaat om het Oostereiland goed in beeld te brengen wat wel kan en wenselijk is en wat niet.