Sport versus Kunst in de MariaKapel

4-6-2012

HOORN - Vanaf 10 juni is in de MariaKapel in Hoorn het sportieve kunstproject Eyes On The Prize te zien, waarin kunstwerken worden getoond met onderwerpen uit de werelden van sport en beeldende kunst. Het project bestaat uit een expositie en een sporttoernooi, en biedt zelfs de unieke gelegenheid om EK-wedstrijden ín de tentoonstelling te bekijken. De aftrap van Eyes On The Prize is op zondagmiddag 10 juni om 16:00 met onder meer een Wingstyle Familiecompetitie en een verrassende interventie met een sportieve knipoog.

De werelden van sport en beeldende kunst lijken vaak mijlenver uit elkaar te liggen. In Eyes On The Prize ging tentoonstellingsmaker Bas Hendrikx echter op zoek naar de overeenkomsten. Hij vond verschillende kunstenaars die thema’s in hun werk gebruiken, die zowel in sport als kunst voorkomen, en maakte zo een tentoonstellingsconcept waarin de regels van het spel worden toegepast op de wetten van het beeld.

De kunstenaars in Eyes On The Prize hebben hun werk in de afgelopen weken in Hoorn ontwikkeld. Zo werd Bas Schevers voor zijn project gecoacht door kunstenaar André Kok, en werkte Kasper Jacobs samen met inwoners van Hoorn aan het script voor een nieuwe film. Yarre Stooker organiseert voor basisschoolleerlingen een competitie van het door hem ontwikkelde Wingstyle Lijnvoetbal en Alex Farrar en Harry Meadley gaan een samenwerking aan gebaseerd op de ‘Code Duello’; een aantal 19e-eeuwse regels voor één-op-één duellen.

Wingstyle
Er is nog een mogelijkheid om mee te doen aan het Wingstyle Lijnvoetbal Toernooi van Yarre Stooker: De wedstrijden beginnen op zondag 10 juni om 14:00, partijtjes duren 7 minuten. De wedstrijden worden gespeeld in de Weeshuistuin direct achter de MariaKapel. Stooker is op zoek naar ouder-kind-teams, die zich in duo’s of viertallen willen opgeven. Op wingstyle2010.wordpress.com is te zien hoe het spel gaat. Meedoen? Stuur dan een mail naar bas@hotelmariakapel.nl.

De tentoonstelling Eyes On The Prize is te zien van 10 juni t/m 1 juli, openingstijden: Do/Vr 18:00 – 21:00, Za/Zo 14:00 – 17:00. Voor meer informatie over de openingstijden van de tentoonstelling en EK-wedstrijden kunt u terecht op de website www.hotelmariakapel.nl.