Vierde Blokweermarkt groot succes

12-6-2012

HOORN - MAK Blokweer kijkt  na de 4e Blokweermarkt tevreden terug op een zeer geslaagd evenement. Dit jaar mochten zij zich verheugen in alweer een groter aantal bezoekers dan vorig jaar, 1550 stuks, en daarbij zijn de bezoekers die via de achterdeur(het Boezelbos) naar binnen zijn gekomen niet meegeteld.

Prachtig weer, gezellige standhouders,  bezoekers en een prima sfeer. De dag begon heel gemoedelijk, met nog wat mistflarden over het centrale plein van de Blokweer. Hier en daar een vroege vrijwilliger waaronder het organisatieteam en natuurlijk de hoofdrolspelers van de dag; de standhouders. Er werd in een hoog tempo opgebouwd zodat de markt op tijd open kon. In het eerste uur werden al meteen 59 bezoekers geteld. Het tweede uur zijn dat er al bijna 300.

De catering was goed geregeld, vrijwilligers sleepten af en aan met koffie, thee, limonade en ook soep, en lossen elkaar regelmatig af bij het tellen van de bezoekers, uitdelen van koffie en thee, schminken , parkeerwachter zijn. Ondanks de grote drukte is er overal tijd voor een praatje en een grapje. Voor de vrijwilligers zelf is er ook een lunch geregeld, die voor een groot deel gesponsord is door de standhouders.

Na een zonovergoten dag kunnen we met een tevreden blik terugkijken op de vierde Blokweermarkt. We hopen volgend jaar iedereen weer terug te zien op onze eerste lustrummarkt op 23 juni 2013. Ook dan hopen we weer veel hulp  te krijgen van veel  vrijwilligers en hopen we weer evenzoveel en nog meer nieuwe standhouders te zien, wij blijven zoeken naar nieuwe biologische en duurzame ondernemers in West-Friesland die mee willen helpen onze markt tot een succes te maken.

Reacties
Reactie: (Sebas)
13-6-2012, 07:58
MAK Blokweer, gefeliciteerd met dit succes. Zelf vergeten langs te gaan (viel e.e.a. samen met kunst en muziek in de binnenstad), maar er is dus behoefte aan, oftewel markt voor biologische en streekproducten in West-Friesland en Hoorn.