Goed resultaat bij eerste weesfietsenactie

3-8-2012

HOORN - Op vrijdag 3 augustus hield de gemeente Hoorn de eerste weesfietsenactie bij station Hoorn. Met medewerking van Stadstoezicht en de afdeling Groen & Reiniging hebben de medewerkers van de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) in totaal 110 fietsen verwijderd, die langer dan 28 dagen achtereen in de openbare rekken stonden. Hierdoor is veel stallingcapaciteit vrijgekomen voor andere fietsen.
 
Veel van de verwijderde fietsen waren sterk verwaarloosd. Deze fietsen nemen onnodig stallingcapaciteit in beslag en geven het stationsgebied een rommelig uiterlijk. Binnenkort gaat de gemeente een soortgelijke actie houden op fout gestalde fietsen. In het stationsgebied van het station Hoorn is het verboden buiten de stalling te staan. Door de weesfietsenactie van 3 augustus is zo veel extra stallingcapaciteit vrijgekomen, dat het ook niet nodig is om je fiets buiten de stalling te plaatsen.

Bent u uw fiets kwijt?
Alle fietsen die de AFAC Hoorn meeneemt, worden geregistreerd en gepubliceerd op de website  www.verlorenofgevonden.nl. Wie zijn fiets daar tussen ziet staan, kan contact opnemen met de AFAC Hoorn. De fietsen die op 3 augustus zijn meegenomen, staan vanaf komende week op de website, net als de contactgegevens.

Met deze actie maakt de gemeente zichtbaar werk van het project “Aanpak fietsenoverlast stationsgebieden”. Later dit jaar volgen acties rond fout gestalde fietsen op het station Hoorn en weesfietsen op het station Kersenboogerd.

Reacties
Reactie: (Tinie Mulder-Smit)
9-8-2012, 10:32
Het heeft lang geduurd maar het is er eindelijk van gekomen. De overleggen Hoorn Noord en Binnenstad hebben vanaf ongeveer 4 jaar geleden de weesfietsen geteld en foto's gemaakt, De uitdrukking weesfietsen is ook voor het eerst door de overleggen in hun schrijven naar de gemeente Hoorn genoemd. Leuk dat de de afdeling communicatie deze term heeft overgenomen.En nu handhaven.