Voormalig Hoorns gynaecoloog nu ook weg in Leiden

16-8-2012 Strafzaak start in september

HOORN – Het openbaar ministerie legt gynaecoloog Maarten B. (48) dood door schuld en het achterlaten van een patiënte in hulpeloze toestand ten laste. Dit meldt NHD.nl. De voormalige arts van het Westfriesgasthuis staat op 11 september terecht voor de Alkmaarse rechtbank.

B. wordt verweten dat hij op 5 mei 2009 als eindverantwoordelijke bij de medische verzorging rond de bevalling van Vyjantie Ramgoelam en haar ongeboren dochter ernstig tekort is geschoten.

Het Medisch Tuchtcolle Amsterdam veroordeelde gynaecoloog Maarten B. eerder al tot een berisping wegens het overlijden van de baby. Maarten B. werkte aansluitend in het AMC en in het Diaconessenhuis te Leiden. Op 26 juni 2012 liet de Raad van Bestuur van het Diaconessenhuis weten dat Maarten B. niet meer in het Diaconessenhuis te Leiden werkt: ”Hij heeft tijdelijk waargenomen in verband met zwangerschaps- en ziekteverlof. Deze waarneming is april jongstleden gestopt. De gynaecoloog functioneerde tot volle tevredenheid van patiënten, de maatschap gynaecologie en de Raad van Bestuur.”

Kijk voor alle achtergronden hier: