Sprookjesachtige opening Hoorn Kunst & Cultuur

1-9-2012

HOORN - Het publiek hield vrijdagavond in de Noorderkerk in Hoorn de adem in. De Dansonderneming van Nanska van der Laar spande met haar performance onzichtbare draden tussen dansers en publiek in de eeuwenoude Noorderkerk.

Hoorn Kunst & Cultuur wordt ieder jaar mooier, groter en gevarieerder en de kwaliteit blijft. Aldus de Hoornse wethouder Peter Westenberg in zijn openingswoord. De wethouder is trots op dit evenement. De grootste Kunstmarkt van Nederland, een Westfriese variant van de Culturele Uitmarkt, YoungArt voor de jeugd, Montmartre en dit jaar een uitbreiding met de Textielmanifestatie. Kunst verbindt maar denkt u er vooral aan dat u ook koopt, zei de wethouder met een kwinkslag.

Met het evenement start Westfriesland en in het bijzonder Hoorn haar nieuwe culturele seizoen. Op zondag presenteren ruim 200 kunstenaars hun werk op de Kunstmarkt aan het Grote Noord, Breed en Gedempte Turfhaven). Dal/Spoorstraat is omgetoverd tot Montmartre. Hier zijn verschillende kunstenaars aan het werk. YoungArt op de Roode Steen staat dit jaar in het teken van 200 jaar sprookjes van de gebroeders Grimm. Het plein is omgetoverd tot een sprookjesplein en kinderen kunnen in hun favoriete sprookje stappen. Medewerking door Theater Verhip en het Verteltheater. De jongeren kunnen zich uitleven met de graffitiworkshop van J. Christiaan Heydenrijk. Op zaterdag en zondag is er in de Noorderkerk en de Schermerpanden de Textielmanifestatie.

Adopteer een vlinder!
Heel bijzonder dit jaar is het project ‘Adopteer een vlinder’ van kunstenares Nicole Vaneker in de Noorderkerk. Nicole vervaardigt en bewerkt prachtige houten tafels. Voor SOS kinderdorpen heeft zij een speciale tafel gemaakt. Hierop schildert zij zaterdag en zondag speciaal voor u een vlinder met naam. De opbrengst (voor het schilderen van uw vlinder betaalt u € 5,--) komt ten goede aan SOS kinderdorpen. De tafel zelf wordt na dit weekend in diverse ateliers tentoongesteld en uiteindelijk geveild. Ook deze opbrengst komt ten goede aan SOS Kinderdorpen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het gehele weekend, het programma en sfeerbeelden kunt u terecht op de website van Stichting Hoorn Kunst & Cultuur www.hoornkunstencultuur.nl of op Facebook HoornKunstenCultuur.