Provincie accoord met 800 ligplaatsen nieuwe Hoornse jachthaven

24-10-2012 Verdere ontwikkeling jachthaven bij Schelphoek niet zeker

HOORN - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op grond van artikel 19d van de Natuurbeschermingswet 1998 vergunning verleend aan De Peyler Projektontwikkeling B.V. voor de aanleg en het gebruik van een jachthaven met maximaal 800 ligplaatsen voor pleziervaart en de realisatie van een natuurlijke oever bij Hoorn.

GS verlenen de vergunning voor maximaal 100 ligplaatsen voor boten tot en met een lengte van 10m en maximaal 700 ligplaatsen voor boten groter dan 10m. De aanvraag heeft betrekking op het Natura 2000-gebied “Markermeer & IJmeer” in de gemeente Hoorn.

Of de jachthaven echter ooit aangelegd zal worden is twijfelachtig. De Peyler kan onvoldoende belangstellenden voor de jachthaven vinden en ook onvoldoende financiering. Een samenwerking met investeerder Savannah Bay werd al eerder verbroken. Eind 2010 meldde De Peyler: ”De tijd is er helaas nog niet naar dat dit soort projecten makkelijk te realiseren zijn.”

De aanvraag, de vergunning en de bijbehorende stukken liggen vanaf heden tot en met zes weken na verzending van de vergunning ter inzage bij de sector Vergunningen van de provincie Noord-Holland, Surinameweg 11 te Haarlem, uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak (tel.: 0800-9986734). Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer ir. M. Hartman, tel.: 023-514 3189.

Bezwaar
Tot en met zes weken na verzending van de vergunning kunnen belanghebbenden op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift schriftelijk indienen bij het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, t.a.v. de secretaris van de Hoor- en adviescommissie, Postbus 123, 2000 MD Haarlem. Degene die op deze wijze bezwaarschrift heeft ingebracht kan later tegen het besluit beroep instellen.

Tevens bestaat op grond van artikel 8:81 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht de mogelijkheid om indien -gelet op de betrokken belangen- onverwijlde spoed dit vereist, gelijktijdig met of na het indienen van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening te vragen bij de Raad van State, t.a.v. de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

zie ook: