Feestelijke opening De Kreek

29-10-2012

HOORN - Op zaterdag 3 november is de feestelijke opening van De Kreek in Bangert en Oosterpolder. Om 10.30 uur is de officiële opening door wethouder Peter Westenberg en Lobke Berkhout. Daarna is er tot 17.00 uur een programma voor jong en oud. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om De Kreek die dag te beleven.

Stichting Netwerk, Stichting Kinderopvang Hoorn, Bibliotheek Hoorn, de scholen Roald Dahl en Socrates, iNFacilities en de gemeente Hoorn organiseren de open dag van de multifunctionele accommodatie gezamenlijk. Ook diverse wijkbewoners hebben zich ingezet voor de opening.

Programma
De officiële opening is van 10.30 tot 10.45 uur. Dit gebeurt door wethouder Peter Westenberg en Lobke Berkhout. Zij woont in Bangert en Oosterpolder en is vijfvoudig wereldkampioen zeilen. Na het officiële gedeelte is er van 10.45 tot 17.00 uur een open dag met activiteiten voor jong en oud.

Voor de kinderen zijn er oud-Hollandse spelletjes, ze kunnen zich laten schminken en samen een kunstwerk creëren: de mooiste vis van de Kreek. Er zijn workshops pottenbakken en koek versieren en een speurtocht in de bibliotheek. Dit is nog maar een greep uit alle activiteiten. Kinderen die alles hebben bezocht, krijgen een presentje.
Ook voor volwassenen is er van alles te doen. Ze kunnen meedoen met diverse workshops van sportverenigingen Er is een markt waar partijen zich ‘voor en door’ de wijk presenteren. Verder kan men genieten van optredens, onder andere van wijkgenoten tijdens de talentenjacht ‘De Kreek’s got talent’.

Ontmoetingspunt
‘De Kreek is hét ontmoetingspunt voor bewoners van de Bangert en Oosterpolder. Het heeft een belangrijke sociale functie. Het is mooi om te zien hoe bewoners uit de wijk al actief hebben meegewerkt aan de organisatie. Dat belooft veel goeds voor de saamhorigheid in de wijk.’, aldus wethouder Peter Westenberg.

Jong en oud ontmoet elkaar in De Kreek. Op school, in de bibliotheek, de sportzaal, grand café, het buurthuis of in het jongerencentrum.

De Kreek
Meetketting 1 t/m 3
1689 XD Zwaag
Telefoon: 0229 845130
E-mail: dekreek@hoorn.nl