Juwelier Ben de Haan looft 5000 euro beloning uit

6-12-2012

HOORN / BLOKKER - Juwelier Ben de Haan uit Blokker looft een beloning uit van 5000 euro voor de gouden tip naar de dader van de gewapende overval op zijn woning half januari 2011. Bijna twee jaar na de overval wil de juwelier dat de daders alsnog worden gevonden.

Zijn vrouw werd bij de overval door één van de daders in bedwang gehouden terwijl hijzelf waardevolle spullen moest afgeven. De overvallers gingen er met een nog onbekende buit vandoor en zijn nooit gevonden.

”Zeer bijzonder”
Volgens Ben de Haan is er tijdens de overval iets ”zeer bijzonders” gebeurd. ”Als dat naar buiten komt haalt het de landelijke pers...” Hij hoopt dat de overvallers inmiddels iets over de overval aan vrienden hebben verteld en dat er nu misschien goede tips binnen komen.

De 57-jarige Ben de Haan, van de gelijknamige juwelierszaak in Blokker, heeft al meer last gehad van overvallen en inbraken in zijn winkel. Maar dit was de eerste keer dat hij thuis werd overvallen.

Rond 19.00 uur belden op 16 januari 2011 twee mannen aan bij de woning. De juwelier en zijn vrouw werden daarbij bedreigd met een vuurwapen. De Haan moest mee naar boven en zijn waardevolle spullen afgeven. Zijn vrouw werd ondertussen door de andere dader in bedwang gehouden.

De daders gingen er met een nog onbekende buit vandoor. Het ging om twee blanke mannen van rond de twintig jaar oud. Beiden droegen donkere kleding en een petje. Een van de mannen was circa 1.75 meter lang, de ander ongeveer 1.90 meter.

Reacties
Reactie: (willem)
6-7-2020, 14:07
smitwillem105@gmail.com is mijn nieuwe email adres dus ben zend even een berichtje naar smitwillem105@gmail.com Want dat anderen lukt niet en zal de heer mol die naast je woon nog in lezen zijn dus Ben even een berichtje van Ben naar smitwillem10@gmail.com Toe GROETJES WIM

Reactie: (Constance Velthuijs)
7-12-2012, 10:34
Beste Ko Boos, dat begrijp ik. Maar het is te hopen, dat de mensen in de omgeving van de daders hun mond voorbij gaan praten! De dader informatie moet wel zeer byzonder zijn. Wat is daar gebeurd? De tijd zal het hopelijk leren! Sterkte Hr. de Haan!

Reactie: (Ko Boos)
7-12-2012, 00:20
Ben de Haan doelt hier op daderinformatie, @Constance. Daar is de politie uiteraard ook van op de hoogte. Maar hangende het onderzoek wordt zoiets nooit naar buiten gebracht.

Reactie: (Constance Velthuijs)
6-12-2012, 19:44
Wat is iets zeer byzonders? Waarom mag de politie dat niet weten? Vertrouwt U de politie niet of zijn er andere zaken aan de orde? Is het niet belangrijk, dat deze zaak de landelijke pers behaalt? Wordt U soms gechanteerd? U spreekt in raadselen!Ben zeer benieuwd!