Kerstboom met ledverlichting op Roode Steen

19-12-2012

HOORN - Ook dit jaar heeft de gemeente weer een kerstboom op de Roode Steen geplaatst. De ongeveer zeven meter hoge boom verfraait het plein in de binnenstad in deze donkere weken voor en tijdens de feestdagen.

De boom van dit jaar verschilt op twee punten van de bomen van vorige jaren. Ten eerste hangen er dit jaar kerstballen in om de boom een extra feestelijke uitstraling te geven. De ballen zijn van kunststof en zitten veilig en hoog in de boom. Ten tweede wordt de boom dit jaar verlicht met energiezuinige led-verlichting.

Wethouder Michiel Pijl: ‘De bolletjes in de boom zien er uit als gewone gloeilampen, maar bevatten kleine led-lampjes. Op deze manier werkt de gemeente Hoorn mee aan een fraaie en duurzame binnenstad. ’

In de eerste week van het nieuwe jaar wordt de kerstboom weer weggehaald.

Reacties
Reactie: (Rick)
20-12-2012, 08:53
Leuk hoor, zo'n boom. Maar wat zitten die lampjes er hopeloos knullig in, het is geen gezicht. Ze hebben een paar rechte stukken bedrading getrokken ipv een leuke slinger...Ter inspiratie verwijs ik graag naar de boom voor het Centraal Station in A'dam. Volgend jaar beter ?!