Pribram schenkt Hoorn houtsnijwerk vanwege Stedenband

8-1-2013

HOORN - In het kader van het 20-jarig stedenbandjubileum tussen Hoorn en Příbram heeft Příbram de gemeente Hoorn een houtsnijwerk geschonken met daarop de wapens van beide steden. Burgemeester Onno van Veldhuizen nam het kunstwerk in ontvangst. Het kunstwerk hangt in het stadhuis aan de Nieuwe Steen in Hoorn en is dankbaar in ontvangst genomen.

In 2012 hebben diverse uitwisselingen plaats gevonden. Příbram was behoorlijk actief in dit 20ste jubileumjaar. Zo heeft Příbram een bijdrage geleverd aan de jaarlijkse expositie van Comité 40-45 in mei, ook in mei ontvingen De Blauwe Schuit en muziekschol Gerard Boedijn in Hoorn leerlingen en docenten van de Základní Umélecká Škola, centrum voor kunst en muziek. Er werden 2 succesvolle concerten gegeven in de Oosterkerk en de Dorpskerk in Zwaag.

In juni hadden twee Hoornse kunstenaars Titi Smit en Randy Vettewinkel een succesvolle expositie in de Kunsthal van Příbram. Zij werden vergezeld door de beleidsmedewerker Kunst en Cultuur van de gemeente Hoorn, die op uitnodiging van onze stichting kennis maakte met collegae op dat gebied in Příbram.
In september reisde een kleine delegatie van diverse genodigden, die door de 20-jaren heen met Příbram te maken hebben gehad, naar Příbram om het 20-jarig jubileum daar te vieren.

Burgemeester Onno van Veldhuizen kon daarbij 1 dag aanwezig zijn om het cadeau van de gemeente Hoorn te overhandigen. Het gaat om een bijdrage voor een uniek project in Příbram - een opvangcentrum voor gehandicapte kinderen dat met Europese subsidie is gebouwd en wordt geëxploiteerd door de gemeente Příbram. Dit project wordt financieel ondersteund met een bijdrage van EUR 250,00 door zowel Gemeente Hoorn als de Stichting Stedenband Hoorn- Příbram.

De Gemeente Hoorn en Stichting Stedenband- Příbram ontvingen als jubileumgeschenk een prachtig houtsnijwerk met de stedenlogo’s van zowel Příbram als Hoorn. Dit plateau is vervaardigd door 4 leerlingen van de Waldorf school in Příbram, Ondrej Svarc, Jakub Giesi, Filip Mares en Petr Liska o.l.v. de praktijkleraar Anton Rostislav. De Stichting Stedenband Hoorn- Příbram heeft geen eigen locatie. Gezocht moest worden naar een waardige en liefst ook openbare plek waar de plaquette gezien kan worden. Dat is met medewerking van het stadhuis gelukt. Het houtsnijwerk heeft deze week zijn plaats gevonden in het personeelsrestaurant van het Hoornse stadhuis.