Woningoverval in Hoorn op televisie

31-1-2013

HOORN - Vanavond wordt in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTVNH aandacht besteed aan de woningoverval die op dinsdagavond 8 januari 2013 plaatsvond op het Keern in Zwaag, gemeente Hoorn. Ter Plaatse wordt uitgezonden op donderdag 31 januari rond 17.50 uur. Deze uitzending wordt ieder uur herhaald.

Er werd die avond rond 19.30 uur aangebeld. De bewoonster deed open en kreeg direct een vuurwapen op zich gericht. Ze werd naar binnen geduwd en moest haar pincode en pinpas afgeven. Zij werd door de overvaller gekneveld. Hierna verliet hij de woning en pinde rond 20.00 uur een geldbedrag bij de ABN AMRO aan de Koopvaarder. Rond 21.00 uur probeerde hij nog een keer te pinnen bij de Rabobank aan de Nieuwe Steen.

Van de pintransacties zijn beelden. Deze worden vanavond in Ter Plaatse getoond. Herkent u de man aan de hand van de beelden? Of heeft u op dinsdagavond op of in de omgeving van het Keern iets opvallends gezien en dit nog niet bij de politie gemeld? Neemt u dan contact op met het overvallenteam op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).