Borm Attracties opgeblazen door bank

Zwaagse ondernemer gefrustreerd door houding ABN AMRO

ZWAAG - De verhuurder van opblaasattracties in Zwaag, Borm Festiviteiten, heeft zijn eigen zaak na 23 jaar ’opgeblazen’. Of heeft de bank het gedaan? In ieder geval is, zoals eigenaar Alfons Borm het zelf noemt, het ”doek gevallen”. En de schuldigen zijn in zijn visie de ABN AMRO bank en de Nederlandse overheid.
 
Op zijn site Borm.nl reageert de Zwaagse ondernemer gefrustreerd:
”De ABN AMRO heeft ons laten vallen. Door de mindere resultaten van de laatste 3 jaren wilde zij onze kredietfaciliteit ZEER SNEL terug hebben. Nou, ze kunnen de kolere krijgen. Nu hebben ze niets. Ik trek de stekker er zelf uit en ga met mijn witte reet op een strandje liggen hier heel ver vandaan.”
Een woordvoerder van de bank: ”We doen al het mogelijke om een bedrijf te redden. Als het echt niet meer gaat houdt het op. Wij zijn natuurlijk niet gebaat met ondernemers die ermee op moeten houden.”
Lees het hele betoog van ondernemer Borm hier:

Na 23 jaar Borm Festiviteiten is het doek gevallen. Op de eerste plaats dank ik al onze afnemers voor hun trouw aan ons bedrijf. Mede door u konden wij uitgroeien tot Nederlands meest uitgebreide en gesorteerde verhuurder van attracties, decors en spelmateriaal.
 
Met vriendelijke groet,
Alfons Borm
 
Hoe en wat ?
De ABN AMRO heeft ons laten vallen. Door de mindere resultaten van de laatste 3 jaren wilde zij onze kredietfaciliteit ZEER SNEL terug hebben.
Nou, ze kunnen de kolere krijgen. Nu hebben ze niets.
Ik trek de stekker er zelf uit en ga met mijn witte reet op een strandje liggen hier heel ver vandaan. Een uurtje of twee per dag en dan lekker eten op een terras om s’middags lekker een tukkie te doen. Daarna weer lekker eten en leuke avondjes beleven.
Nederland kan naar de hel lopen. Ik roep alle ondernemers die het momenteel moeilijk hebben op om hetzelfde te doen en te stoppen met het betalen van BTW en Loonbelasting. Het gaat niet goedkomen en dat weten ze in Den Haag en Brussel. Alleen hoe en wanneer vertellen ze dit ons?
We moeten kapot. De hele rijken worden nog rijker en armoede onder normale hardwerkende mensen zal weer normaal worden.
 
De schuldigen zijn de dames en heren achter hun bureautjes die de meest waanzinnige ideetjes bedenken: Flitsen op elke hoek van de straat, kind van dertien gooit colablikje op straat, hups 320 euro boete, Zaanstad gaat fietsen bekeuringen geven bij meer dan vier uur parkeren, jongetje van zeven plast tegen boom: 250 euro, zeer hoge boetes in het bedrijfsleven, vijfbaanswegen waar je 100 mag rijden: goudmijn voor de overheid, BTW naar 21%: weg koopkrachtstimulans, etc.
 
Het duurt niet lang meer voor we moeten betalen voor strandbezoek en inademing van lucht.
Een cola kost in Amsterdam drie euro (zes gulden zestig), parkeren bijna zes euro per uur.
Nogmaals: Loop naar de hel Rutte en company.
 
Het komt NIET goed.
Ik lees de krant nog nauwelijks. Bijna niets is waar, zelfs de voetbaluitslagen worden gemannipuleerd. Er wordt massaal fraude gepleegd en geld aangenomen door overheidsbeamten. Ook zij pakken wat ze NU NOG kunnen pakken. Het grote graaien is reeds begonnen. Gewone mensen pluderen, hogerop heet het graaien.
Mijn advies aan u: plunder mee nu het nog kan. Mis de boot niet.

 
Ik vraag me af wanneer we nou eens echt het tuig uit Den Haag gaan verjagen met hooivork en breekijzer.
Het wordt hoog tijd voor een nieuw systeem waarbij alle mensen recht hebben op een aangenaam leven zonder angsten voor boetes, blauwe enveloppen, dwangbevelen.
Een leven ook waarbij we veilig over straat kunnen zonder irritaties aan elkaar.
Nog een tip: Verdraag elkaar en wees lief voor uw naasten. Houdt het gezellig.
 
Half April verschijnt het levensverhaal van Alfons Borm in boekvorm.
Een 122 pagina’s tellende paperback inclusief carierrefoto’s. U kunt deze GRATIS toegestuurd krijgen indien u uw gegevens mailt naar:
mannonneke@live.nl
 
Tot op heden (maandag 15.00 uur) ruim 1000 reacties. Ik lees ze allemaal en dank u voor de tijd die U heeft genomen voor mij.
 
Slechts dit nog voor diegenen die niet mijn vriend waren en zich momenteel vermaken:
”Wie om een grafschrift lacht, die zal dat ooit berouwen,
                             Nu lacht men het mijne, straks lacht men om het jouwe”

 
zie ook:

Reacties
Reactie: (Jerry lopies)
21-3-2013, 10:56
Beste Alfons. Zit in een soortgelijke crisis en kan mij de daden voorstellen Het mag allemaal niet maar het is wel goed voor je eigen rechtvaardigheidsgevoel Straight from the heart. Sterkte voor de toekomst

Reactie: (Gerry Blokdijk)
5-3-2013, 08:41
U heeft wel een punt heer Borm. De banken worden door wanbeleid met onze belastingcenten overeind gehouden. Topmannen krijgen riante bonussen. Daarnaast worden de klanten van de banken nog een keer financieel gepakt door een veel te hoge (hypotheek)rente en andere kosten. Door de laatste financiele injectie in een bank loopt het financierings tekort weer op, wat tot gevolg heeft dat er weer 4 miljard extra wordt bezuinigd. Dit gaat weer ten koste van de gewone man.

Reactie: (Frank)
4-3-2013, 23:23
Beste Alfons, je haalt mij de woorden uit mijn mond, niet echt leuk voor,ik wens je ook veel sterkte, en ja er zullen nog veel meer koppen rollen,wat een ellende in deze hollandse maatschappij, ik erger mij al rot aan de parkeermaffia heb er geen andere woorden voor, een klein vergrijp,5 min te laat bij je auto en een vette bekeuring, ik zie het dagelijks voor mijn deur, kassa voor de gemeente,geen greintje menselijkheid, succes alfons en veel sterkte.

Reactie: (Juliette Schouten)
4-3-2013, 20:36
Wat een narigheid voor Borm, sterkte! Heel veel kinderen in Hoorn hebben enorm genoten van Borms speel-en springkussens tijdens o.a. de kinderdagen in de stad en tijdens de waterweken in de haven.Al die blije kindergezichtjes,dat is toch wel heel veel waard. Zoveel leuks en goeds gaat eraan, jammer.

Reactie: (Yvette damhuis)
4-3-2013, 18:04
Voor hen die er wat aan willen doen: http://djerke.plazilla.com/nederlanders-komen-in-opstand-tegen-bezuinigingen-en-kabinet-rutte

Reactie: (Dio van Leeuwen)
4-3-2013, 17:36
Ja meneer Borm het feest is gehouden. De komende jaren heeft niemand meer geld voor feest artikelen ,en waarschijnlijk ook geen reden meer om feest te vieren. tatatatatatata teteretetet

Reactie: (Bob Mans)
4-3-2013, 16:59
Ja,ik kan dit alleen maar beamen.Banken zijn de schuldigen van alle ellende en de kleine man/ondernemer wordt gepakt.Net als je gepakt wordt door alle regeltjes/boetes die je opgelegd krijgt door Opstelten en consorten,en maar blaten over veiligheid,maar echt iets doen ho maar. Het kan niet anders dan dat dit een keer gierend uit de klauw loopt,dan rennen de zakkenvullers snel naar hun tweede of derde huis,nu maar hopen voor ze dat dit tweede of derde huis niet in Europa staat,anders kon de run wel eens tevergeefs zijn met al die anti Europa sentimenten in heel Europa.