Sprinter Hoorn-Kersenboogerd blijft

26-4-2013

HOORN - De sprinter Hoofddorp - Hoorn-Kersenboogerd blijft ook volgend jaar stoppen op station Hoorn-Kersenboogerd. NS was van plan de sprinter per dienstregeling 2014 in te korten tot station Hoorn en niet meer te stoppen op Hoorn-Kersenboogerd, maar heeft deze plannen ingetrokken na een
negatief advies van de consumentenorganisaties in het Locov.

In de adviesaanvraag aan de consumentenorganisaties in het Locov liet NS in februari weten per 2014 de sprinter Hoofddorp - Hoorn op station Hoorn te laten keren en niet langer door te laten rijden naar station Hoorn-Kersenboogerd. De consumentenorganisaties voelden niets voor de plannen. Reizigers tussen Kersenboogerd en Purmerend/Zaandam zouden een slechte overstap krijgen in Hoorn, waardoor hun reistijd met een kwartier zou toenemen. Reizigers tussen Kersenboogerd en Amsterdam Lelylaan/Schiphol/Hoofddorp zouden voortaan eveneens moeten overstappen.

NS heeft aangegeven begrip te hebben voor de kritiek en heeft gezocht naar verbetering. Deze verbetering is inmiddels gevonden: de vertrektijden van de sprinter Hoofddorp - Hoorn worden aangepast waardoor deze door kan blijven rijden naar Hoorn-Kersenboogerd. De spits-intercity Amsterdam - Enkhuizen zal niet meer stoppen op Kersenboogerd. Desondanks denken de consumentenorganisaties dat reizigers op Hoorn-Kersenboogerd met dit nieuwe voorstel beter af zijn dan met het oorspronkelijke plan.

Reacties
Reactie: (Joke kleuber)
28-4-2013, 08:54
Mijn ervaring is dat er vanuit hoorn en kersb de meeste mensen instappen. Ben ik even blij dat ik niet meer met de sneltrein (ahum) ga. Instappen op kersenboogerd en dan 6 minuten wachtenin hoorn om vervolgens weer 6 min te wachten in sloterdijk. Nu heerlijk met de auto het scheelt me de helft van de tijd.

Reactie: (loesmara)
27-4-2013, 09:33
dit begrijp ik toch hopelijk verkeerd he? dus alle forensen die van CS of Sloterdijk komen (en v.v) moeten in Hoorn overstappen op de stoptrein, terwijl de sneltrein waar ze net uitstappen naar Enkhuizen doorrijdt, maar KB overslaat ??