Hoornse Badminton Vereniging doet mee met Week van het Badminton

5-9-2013“Week van het Badminton” van 16 tot en met 22 september

HOORN -  Maak tijdens deze week van 16 - 22 september kennis met badminton! Kom een shuttletje slaan bij de Hoornse Badminton Vereniging HBV en ervaar zelf hoe badminton als sport totaal anders is als een shuttletje slaan op de camping.

HBV in Hoorn organisert diverse activiteiten tijdens de Week van het Badminton. Iedereen, die eens gratis en geheel vrijblijvend een shuttle wil slaan, is dan van harte welkom. Kom dus naar HBV in de sporthal aan de Nieuwe Steen (naast de Copernicus-school), Nieuwe Steen 11, 1625HV Hoorn.

Dit is er allemaal te doen:
• op dinsdag 17 september vanaf 17.30 inloop voor de jeugd van 12 jaar en ouder.
• dinsdagavond 17 september vanaf 19.30 is er vrij spelen voor senior recreanten.
• donderdagavond 19 september wordt er om 20.00 uur een proeftraining voor beginners gegeven. En is er ook de hele avond vrij spelen.
• vrijdag 20 september van 17.00 tot 18.30 is vooral voor de jongere jeugd, vanaf 5-6 jaar tot 12 jaar. Onder deskundige leiding wordt hen de beginselen van het badminton bijgebracht.
• zaterdagmorgen 21 september vanaf 10.00 tot 13.00 uur familiebadminton. Vrij spelen voor het hele gezin.
• op zaterdagavond 21 september spelen al onze competitieteams in onze sporthal, dus een ideale gelegenheid om eens te kijken hoe topbadminton er uit ziet.
• zondagmorgen 22 september vanaf 10.00 uur is de jeugdcompetitie tot ongeveer 13.00 uur en aansluitend vrij spelen tot 16.00 uur.
• zondagmiddag 22 september om 14.00 uur wordt er een demonstratiewedstrijd gehouden door diverse van onze topspelers.
Op alle dagen zijn er vrijwilligers aanwezig om op al jullie vragen antwoord te geven.
Kijk voor het volledige programma op onze website: www.hoornse-bv.nl .

Speciale acties: Iedereen die tijdens de Week van het Badminton lid wordt van HBV krijgt gratis een Yonex badmintonracket.
Voor mensen die twijfelen of ze badmintonnen wel leuk vinden hebben we een speciale introductieactie: 6 weken trainen en spelen voor maar € 20,- en wordt u daarna lid dan wordt die € 20,- weer in mindering op de contributie gebracht. Leenrackets zijn aanwezig.

“Start To Badminton” start op donderdagavond 3 oktober om 19.30 uur voor de senioren en op vrijdagmiddag 4 oktober om 17.00 uur voor alle jeugdspelers.

Voor algemene informatie:
Ton Bloem 0229-233741 (na 18.00uur) of voorzitter@hoornse-bv.nl
Kijk voor meer informatie over activiteiten van HBV op onze website:
www.hoornse-bv.nl.

Badminton op de kaart
Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland, wil met de Week van het Badminton de badmintonsport op de kaart zetten. “Ik nodig iedereen graag uit kennis te maken met deze fantastische sport, die geen leeftijdsgrens kent, die de conditie ondersteunt, die de geest scherp houdt en waarmee je vrienden voor het leven maakt. Kortom een stoere en flitsende sport!”

Op initiatief van Badminton Nederland worden er in het kader van de Week van het Badminton in de periode van 16 september tot en met 22 september 2013 door heel het land badmintonactiviteiten georganiseerd. De Week van het Badminton is bedoeld om vooral niet-badmintonners op een leuke manier kennis te laten maken met de badmintonsport.

Alles over de Week van het Badminton is te vinden op www.weekvahetbadminton.nl www.facebook.com/BadmintonNederland en www.twitter.com/badm_nederland.