Steekpartij bij coffeeshop De Zuiderzee in Hoorn

7-10-2013

HOORN - Voor zover bekend zijn er twee gewonden gevallen bij een steekpartij in coffeeshop De Zuiderzee aan de Dubbele Buurt in Hoorn. Er is volgens ooggetuigen een schot gelost door de politie. Dit kan een waarschuwingsschot of gericht schot zijn geweest.

Volgens getuigen is de verdachte gevlucht en in het Markermeer gesprongen. Het incident vond plaats op maandagmiddag omstreeks 12:10 uur. Er wordt momenteel technisch onderzoek verricht. Het voorplein bij en de entree van schouwburg Het Park en het parkeerterrein De Vale Hen zijn afgezet met linten door de politie.

De verdachte is door de hulpdiensten uit het water gehaald met ernstige onderkoelingsverschijnselen. Volgens de eerste informatie zou de verdachte zijn gereanimeerd toen hij uit het water werd gehaald, omdat hij lange tijd - minimaal twintig minuten -  in het Markermeer zou hebben gezeten.

Reacties
Reactie: (veer)
11-10-2013, 15:10
Dit lijkt inderdaad wel een site die alleen reacties plaatst die nergens over gaan. Nergens gelezen dat het een medelander betrof. Nergens een mening van iemand die naar de zaak zelf kijkt maar alleen maar over de coffeeshop negatieve reacties. Die dader stond ook in de buurt van die toko van fam saunders geloof ik. Misschien zijn dat wel de veroorzakers van dit gebeuren. Maar in ieder geval gelukkig dat dit mens er niet meer is, stel je voor dat deze malloot een kinderdag verblijf had ingegaan.....

Reactie: (jan de haan )
11-10-2013, 14:53
lekker site is dit wel er woord heel wat verwijdert waar blijft de democratie??? of wilt hg op de communistische pad op ????

Reactie: (esmee)
8-10-2013, 13:52
iedereen heeft het over geweld en de buurt, maar wil sterkte wensen aan de familie van de overleden persoon. en de slachtoffers en hun familie. ik kom ook wel eens bij de coffeeshop, er staat altijd bewaking dus vind het sowieso gek dat het zover is gekomen. ik heb nooit iets vervelends bij de coffeshop mee gemaakt gelukkig. wat ik wel weet is dat mensen die blowen niet perse argessie uitoefenen. alcohol doet dat veeel sneller, alcohol kan je gewoon vanaf 16 jaar kopen in de supermarkt! we krijgen weinig info van de media en politie. wees niet zo snel met vingers wijzen.

Reactie: (paul D)
8-10-2013, 12:31
Open houden die shop, anders krijgen wij alle ellende hier op HN80. Ik was al blij dat het niet zo druk was in deze shop.

Reactie: (Jan van Leek)
8-10-2013, 11:56
Wel heel toevallig dat het 'vlakbij' de koffieshop was. Hier hebben we al zo vaak voor gewaarschuwd.

Reactie: (Constance Velthuijs)
8-10-2013, 11:35
Gerrie Blokdijk, groot gelijk! Onbegrijpelijke reactie van de gemeente! IN of Voor de shop schijnt nogal belangrijk te zijn voor de Gemeente. U en ik kennen 1 van de gestoken mannen en deze man is Zeker gerelateerd aan koffieshops! Hoezo niets te maken met de koffieshop? HA,HA,HA, laat mij niet lachen, ik heb uit betrouwbare bron gehoord, wat er gebeurd is! Het is te hopen, dat de politie de waar heid niet verdraait, om zo het beleid van de Burgemeester Onno niet onderuit te halen! Maar, al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel! Vr.Groet!

Reactie: (Gerry Blokdijk)
8-10-2013, 11:15
Ik denk dat het zeer onverstandig van de gemeente is om op dit moment al te reageren op dit zeer ernstige incident. Het politie onderzoek is nog in volle gang en ik denk dat alle feiten nog niet op tafel liggen. Wacht het onderzoek rustig af en trek daarna de conclusies. Bij deze reactie van de gemeente krijg ik het gevoel dat de gemeente het eigen straatje aan het schoon vegen is. Laat zoals het hoort de woordvoering over aan de politie.

Reactie: (Gemeente Hoorn)
8-10-2013, 10:47
Voor alle duidelijkheid; dit incident gebeurde voor de coffeeshop, en dus niet binnen. De dader was geen bekende/klant van de coffeeshop en het eerste steekslachtoffer was wel een klant, maar het ziet ernaar uit dat deze niet bij de coffeeshop vandaan kwam noch hier naar toe ging. Er is vooralsog dus geen andere relatie met de coffeeshop dan dat dit voor de deur plaatsvond. De feiten uit het politieonderzoek moeten hier verder uitsluitsel over geven.

Reactie: (Juliette Schouten)
8-10-2013, 10:16
Als het een afrekening zou zijn geweest Constance, dan zou je moeten weten dat afrekeningen overal voorkomen,tenzij je nooit het nieuws leest. En vergeet niet dat de meeste mensen die een coffeeshop bezoeken geen kwaad in de zin hebben. Tevreden rokers zijn nou juist geen onruststokers. Verre van dat.

Reactie: (Constance Velthuijs)
8-10-2013, 10:02
Mensen, het gebeurde IN de koffieshop, dus BINNEN! Hoezo niets te maken met de shop? Dat moet een afrekening geweest zijn! Hoezo BIBOB? Steekpartij gerelateerd aan??? Een loket maken, afhalen en betalen en wegwezen! Thuis blowen en niet blijven hangen daar! Dat zal een hoop hangend, dealend werkeloos tuig schelen en wordt de buurt weer normaal! Zoals het nu toegaat de shop sluiten Burgemeester Onno? Graag!

Reactie: (cor)
7-10-2013, 20:57
al met al erg wat er gebeurt is maar heeft niks met de koffieshop te maken weet niet helemaal maar van de week ook supermarkt met geweld en gewonden geweest gaan we toch ook niet zeggen supermarkt dicht.

Reactie: (chyenna)
7-10-2013, 18:53
Gaat het om de shop hier nee toch domme mensen .... steekpartij is steekpartij kan overal gebeuren

Reactie: (Regina)
7-10-2013, 18:06
En toch nog verkoop in de shop? Terwijl De Boot voorheen een jaar dicht moest omdat er niet genoeg voorlichtingsmateriaal lag? Mmmm vreemd beleid, geen logica aan te ontdekken

Reactie: (Lodewijk)
7-10-2013, 14:44
Volgens bericht in het NHD is de dader inderdaad overleden.

Reactie: (Lydia )
7-10-2013, 14:39
De dader schijnt inmiddels te zijn overleden in het ziekenhuis.

Reactie: (Rick)
7-10-2013, 14:06
Het is zo jammer dat voor de gelegenheids roker zo een gajes in de coffeeshop komt en werkt... Er is weinig veranderd met de nieuwe naam helaas!

Reactie: (paul jol)
7-10-2013, 14:04
Locatie van de "zuiderzee"is niet ideaal met de kroeg ernaast. Wat dat betreft heeft de gemeente Hoorn het goed gezien: shop op een industrieterrein nodigt niet uit tot "blijven hangen" en "foute figuren" blijven niet rond de shop zwerven ). Nu zal de coffeeshop op de dubbele buurt wel weer gesloten worden....Gemeente Hoorn had allang een derde/vierde shop moeten openen. Nu zit Hoorn straks weer met maar één shop. Er zijn zat geschikte plekken in Hoorn om een kleinschalig coffeeshopje te vestigen..

Reactie: (Kevin)
7-10-2013, 13:20
@ Klaas, Jazeker want dan hebben de straat dealers weer meer te verdienen! Zelfs zonder deze coffeeshops blijven de lastpakken bestaan hoor! GeGroet, een coffeeshop bezoeker

Reactie: (klaas)
7-10-2013, 13:18
een gegronde reden om die klote coffeeshop te sluiten. Geeft alleen maar overlast op straat en in het naastgelegen café. Daar hangen ze rond en handelen in drugs!