PvdA: ”Van der Valk zou met historische rondvaartboot moeten varen”

14-11-2013

HOORN - Van der Valk zou, aldus de PvdA, met een historische rondvaartboot moeten varen. Dat schrijft de fractie in een brief aan de familie Van der Valk.

Hoorn, 7 november 2013
Betreft: rondvaartboot Hoorn
 
Geachte familie Van der Valk,

De fractie van de PvdA Hoorn is verheugd dat u onze stad heeft uitgekozen voor de komst van een nieuw Van der Valk hotel. Vanaf de A7 is goed te zien dat de bouwwerkzaamheden al vergevorderd zijn. De contouren van het hotel zijn van ver al duidelijk te zien. Wij verwachten dat het hotel een positieve invloed zal hebben op de economie van Hoorn. Kortom, wij zijn heel blij met de komst van een Van der Valk hotel in Hoorn.

Eerder is in het nieuws gekomen dat u graag ook rondvaarttochten voor uw gasten zou willen organiseren. U heeft het voornemen om dat te doen vanuit de historische haven die onze stad heeft. De ligging aan het Markermeer maakt de haven van Hoorn bijzonder en daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat u daarvoor kiest. Kernkwaliteit van de Hoornse haven is het historische aangezicht. Toeristen doen Hoorn aan vanwege dit historische aangezicht en dat is dan ook de reden dat in de visie van de PvdA Hoorn onze haven een historisch aanzicht dient te behouden. De combinatie met een historische binnenstad komt de aantrekkelijkheid van Hoorn bovendien ten goede vanwege het gegeven dat deze twee aspecten elkaar versterken. Wanneer men vanuit de stad de haven binnenloopt geeft dat een ontzettend fraai zicht. Ook het aanzicht bij het binnenvaren van Hoorn wordt daardoor een bijzondere en mooie ervaring.

Gezien het voorgaande wil de PvdA Hoorn fractie u graag een suggestie doen met betrekking tot een eventuele rondvaartboot. Wij adviseren u om hiervoor de keuze te maken van een historische boot of boot met een historisch aanzien. Wij vertrouwen erop dat uw gasten hier veel plezier mee beleven.

Bovendien past zo’n boot het beste bij het karakter van onze historische haven. Wij hopen dat u onze suggestie zult meenemen bij uw overwegingen tijdens het kiezen van een rondvaartboot. Wij zijn benieuwd naar uw visie hierop. 

Wij wensen u veel succes met alle voorbereidingen van het nieuwe Van der Valk hotel en kijken uit naar de opening medio mei 2014.

Hartelijke groet,
Namens de PvdA Hoorn
Dilek Bilgen - Kucuksanturk
raadslid

Reacties
Reactie: (Constance Velthuijs)
15-11-2013, 10:16
Hoe ziet een historische rondvaartboot eruit?Die moet wel heel byzonder zijn!Een heel oud bootje(misschien een punter om onder de bruggen door te varen)voortgestuwd door een span haringen of spieringen?

Reactie: (jet verhoek)
15-11-2013, 09:07
Van der Valk mag niet met een moderne boot rondvaarten maken in/bij de haven, maar de "drijvende koelkasten"mogen wel. Dit is toch meten met 2 maten, zou ik denken.

Reactie: (gerard vd draai)
14-11-2013, 23:01
Laat raadsleden zich liever met gemeentelijke taken bezig houden.

Reactie: (Piet)
14-11-2013, 16:55
Wat een raar advies! Hoorn is een mooie historische stad, maar we leven wel in de 21e eeuw, zeg! Gaan we dan voortaan ook weer allemaal met de paard en wagen naar de stad? Vervangen we de stadsbussen door Paardentrams? Leve de achteruitgang!

Reactie: (Peter van Til)
14-11-2013, 14:30
beste PvdA-fractie, hoe ziet een historische rondvaartboot eruit? Denkt u wel goed na voordat u een mening verkondigt? Wilt u ze onderin een zeilboot stoppen? Dan ziet men nogal veel als men naar buiten kijkt maar niet heus... En het is lekker rondvaren door de jachthavens met een zeilboot....Kunt u concreet aangeven waar u aan denkt? Ik snap uw advies aan Van der Valk totaal niet. Wellicht kunt u zich duidelijker uiten.