Voor verkiezingen in 2014 geen aanbesteding Carbasiustunnel

11-12-2013 Veel besproken tunnelplannen hot item gemeenteraadsverkiezingen

HOORN – Voor de één een teleurstelling, voor anderen opluchting: Er zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 geen contracten getekend voor de bouw van de Carbasiustunnel. Deze tunnel is onderdeel van de Poort van Hoorn-plannen waar de huidige coalitie fervent voorstander van is. Maar ook zijn er veel tegenstanders van de tunnel die mogelijk zo’n 90 miljoen euro zou kunnen kosten.

Samir Bashara, Lijsttrekker GroenLinks Hoorn, haalt opgelucht adem: “Een aantal weken geleden heb ik aangekondigd een motie in te dienen. Het doel van die motie was een hoge boeteclausule in de aanbesteding voor de Carbasiusweg (De Tunnel) te voorkomen. Wij zijn namelijk van mening dat de Hoornse kiezer op 19 maart 2014 nog iets te kiezen moet hebben. Ik zal deze motie niet indienen. Vandaag (dinsdag) is definitief aan ons bevestigd dat het vóór de verkiezingen niet meer van een aanbesteding zal kómen. Dit betekent dat de kiezer het laatste woord heeft op 19 maart. Dat vindt GroenLinks goed nieuws. Heel goed zelfs.”

Een andere partij, HOP, die in 2014 voor de eerste maal meedoet bij de gemeenteraadsverkiezngen, en in sommige polls al goed scoort en via Facebook een ruime aanhang heeft, is ook strijdbaar als het om de tunnelplannen gaat. Of er na de verkiezingen in maart nog steeds sprake is van een kleine meerderheid voor de tunnel wordt steeds onzekerder.


Reacties
Reactie: (Dirk de Vries)
12-12-2013, 18:35
Helaas ontbreekt een compromis, is deze brede tunnel wel nodig, hoewel veiliger dan overgang vraag ik me af of iets minder tunnel mede gezien de leegstand nu die nog steeds groeiende is wel er moet komen. Witgoed zaken verdwenen dus moet het nog?

Reactie: (Bert Laan)
11-12-2013, 15:45
Zie mijn allereerste reactie onder dit topic..

Reactie: (E v d Beek)
11-12-2013, 14:13
Bert, je reactie is mij niet heleaal duidelijk. Toelichting?

Reactie: (K. Oerlemans)
11-12-2013, 12:19
Wat komt hierna? Gaat E.v/d Beek weer de bevolking mobiliseren om het standbeeld van onze JP Coen weg te halen?

Reactie: (Bert Laan)
11-12-2013, 11:30
Uiteraard goed om te mobiliseren, Eric. Ik hoop echter ook nog op een ander scenario: dat die zwijgende meerderheid net iets te lang vergeet de mond open te doen en pas in april ziet wat er intussen in de stad is veranderd.

Reactie: (E v d Beek)
11-12-2013, 11:00
Velen op Hoorngids en elders vinden dat de tunnel er niet moet komen. Maar waarschijnlijk weet de grote meerderheid van de kiezers niks over de gemeentelijke tunnelplannen. De grote vraag is dus: Hoe alarmeren wij onze medeburgers? Idee: We vormen een comité (Marian Vleerlaag, Bert Laan, Maartje Brandt?) dat de partijen vraagt kleur te bekennen. Zijn ze voor of tegen de tunnel? Daarna verspreiden we door de hele stad een folder waarin alle partijen staan genoemd die tegen de tunnel zijn en een uitleg waarom de kiezer hierop moet stemmen.

Reactie: (Juliette Schouten)
11-12-2013, 10:44
Het bespaart niet alleen 90 miljoen euro,maar het is ook eens stuk gezonder.Heel veel mensen zijn ongeduldig en lui geworden.Pak gewoon toch eens vaker de fiets!

Reactie: (Marian Vleerlaag)
11-12-2013, 10:08
Zo goed dat de Hoornse bevolking het nu weer zelf voor het zeggen heeft! Ik ben heel benieuwd wat de uitslag van de verkiezingen zal zijn. Persoonlijk hoop ik dat Hoorn zichzelf die 90 miljoen bespaart en een deel van dat geld inzet om maatregelen te treffen voor een betere toegang van de stad die wel effectief zullen zijn. Voor mensen die de voors en tegens van de tunnelweg nog eens willen nalezen: www.hoorntunnelnee.nl.

Reactie: (Bert Laan)
11-12-2013, 09:24
Eindelijk in eigen hand nu. Alles wordt duidelijk bij de verkiezingen: Bestaat ie echt, die zwijgende meerderheid die vóór de tunnel is? Of hebben de tegenstanders te weinig kans gekregen zich te mobiliseren? We weten het in maart.